Denali National Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Denali NP gezien vanaf Stony Hill

Denali National Park heeft eigenlijk geen introductie nodig. Alaska’s beroemdste nationale park ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld, die hier komen voor het wildleven en de uitbundige natuur. Lees verder...

De uitgestrekte taiga en toendra zit vol met dieren en de besneeuwde toppen van de Alaska Range zijn voor iedereen een must-see tijdens hun reis. Denali National Park is ruim 2,4 miljoen hectare groot en opent zijn poorten van eind mei tot medio september voor bezoekers. De rest van het jaar is het park beperkt toegankelijk, om de natuur en het wild zo veel mogelijk haar gang te kunnen laten gaan.

Er is slechts 1 weg het park in, deze is 90 mijl lang en slechts tot mijl 15 per eigen auto bereikbaar. Het letterlijke hoogtepunt van het park is Mount Denali, met 6.194 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De berg wordt omgeven door enkele andere besneeuwde pieken van de Alaska Range en door uitgestrekte toendra en taiga. Het is een bijzondere plek en geliefd door reizigers uit de hele wereld.

In het park
Je mag Denali tot mijl 15 met uw eigen auto in, hierna is de toegang beperkt tot speciale bussen die je naar verschillende plaatsen in het park vervoeren. Wij adviseren je om je ticket al van tevoren te boeken zodat je er zeker van bent dat je mee kunt op een van de tochten.

Bij de ingang van het park zijn diverse korte wandeltrails. Een prachtige maar pittige wandeling is die naar de Mount Healy Overlook. De tocht is 4,5 mijl per enkele reis en vertrekt vanaf het Visitors Center (via de Taiga Trail). Trek voor deze tocht een halve dag uit. Indien je verder in het park wilt wandelen ben je aangewezen op eigen creativiteit. Indien een bepaald gebied niet toegankelijk is voor wandelaars zal dit duidelijk aangegeven zijn. Bij Eielson kun je de Alpine Trail lopen, geschikt voor fitte wandelaars. Binnen 1 mijl klim je 300 meter naar de top van Thorofare Ridge. Bij mooi weer heb je een fantastische uitzicht op Denali.

Mount Denali
Daar Mount Denali erg overheersend is in het gebied, creëert het zijn eigen weersomstandigheden. De berg verandert de vochtige lucht afkomstig uit de Golf van Alaska hier in regen of in de hoger gelegen gebieden in sneeuw. Het achtergelegen gebied is droger omdat de regen vaak aan de westkant valt. Het weer in het park is daarom volkomen onvoorspelbaar. Je kunt op dezelfde dag regen, ijzel, hagel, sneeuw, mist, maar ook warm zonnig weer meemaken!

De kans dat je Denali ziet tijdens je reis is klein; hij zit ten minste 5 van de 7 dagen per week in de wolken. In het park is de kans om Denali te zien ongeveer 30%, de kans om een beer te zien daarentegen is 95%. De meeste kans maak je ’s morgens vroeg wanneer het helder is. Gelukkig is Mount Denali niet alleen te zien vanuit het park, dus je maakt meerdere dagen kans om deze bergreus in levende lijve te aanschouwen. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

Alaska is voor mij, qua natuur, de overtreffende trap! De spreekwoordelijke buitencategorie. Geweldig om hier oog in oog te staan met een grizzly beer en de uitgestrektheid van het landschap te ervaren.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.1/10

  • Alaska (askja)
   Review van 29 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "Alaska is zo mooi, het was echt een super reis."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 juli 2015
   SCORE: 5/5

   "Als je van overweldigende natuur, ongekunstelde mensen, prachtige dieren en heel veel ruimte houdt, moet je naar Alaska/ Yukon gaan. Wij hebben een reis gehad die...

  • Alaska (askja)
   Review van 10 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "Jullie bieden bijzonderen en goede reizen aan In vele vormen"

  • Alaska (askja)
   Review van 13 juli 2018
   SCORE: 5/5

   "De reis voldeed aan onze verwachtingen, de reisafstand per dag was goed te doen gelegenheid tot stops te maken."

  • Alaska (askja)
   Review van 27 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "zou alaska zo weer doen"

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zaterdag 15 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zaterdag 20 okt
Locatie: Arnhem
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.