Denali National Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Denali NP gezien vanaf Stony Hill

Denali National Park heeft eigenlijk geen introductie nodig. Alaska’s beroemdste nationale park ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld, die hier komen voor het wildleven en de uitbundige natuur. Lees verder...

De uitgestrekte taiga en toendra zit vol met dieren en de besneeuwde toppen van de Alaska Range zijn voor iedereen een must-see tijdens hun reis. Denali National Park is ruim 2,4 miljoen hectare groot en opent zijn poorten van eind mei tot medio september voor bezoekers. De rest van het jaar is het park beperkt toegankelijk, om de natuur en het wild zo veel mogelijk haar gang te kunnen laten gaan.

Er is slechts 1 weg het park in, deze is 90 mijl lang en slechts tot mijl 15 per eigen auto bereikbaar. Het letterlijke hoogtepunt van het park is Mount Denali, met 6.194 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De berg wordt omgeven door enkele andere besneeuwde pieken van de Alaska Range en door uitgestrekte toendra en taiga. Het is een bijzondere plek en geliefd door reizigers uit de hele wereld.

In het park
U mag Denali tot mijl 15 met uw eigen auto in, hierna is de toegang beperkt tot speciale bussen die u naar verschillende plaatsen in het park vervoeren. Wij adviseren u om uw ticket al van tevoren te boeken zodat u er zeker van bent dat u mee kunt op een van de tochten.

Bij de ingang van het park zijn diverse korte wandeltrails. Een prachtige maar pittige wandeling is die naar de Mount Healy Overlook. De tocht is 4,5 mijl per enkele reis en vertrekt vanaf het Visitors Center (via de Taiga Trail). Trekt u voor deze tocht een halve dag uit. Indien u verder in het park wilt wandelen bent u aangewezen op uw eigen creativiteit. Indien een bepaald gebied niet toegankelijk is voor wandelaars zal dit duidelijk aangegeven zijn. Bij Eielson kunt u de Alpine Trail lopen, geschikt voor fitte wandelaars. Binnen 1 mijl klimt u 300 meter naar de top van Thorofare Ridge. Bij mooi weer heeft u fantastische uitzicht op Denali.

Mount Denali
Daar Mount Denali erg overheersend is in het gebied, creëert het zijn eigen weersomstandigheden. De berg verandert de vochtige lucht afkomstig uit de Golf van Alaska hier in regen of in de hoger gelegen gebieden in sneeuw. Het achtergelegen gebied is droger omdat de regen vaak aan de westkant valt. Het weer in het park is daarom volkomen onvoorspelbaar. U kunt op dezelfde dag regen, ijzel, hagel, sneeuw, mist, maar ook warm zonnig weer meemaken!

De kans dat u Denali ziet tijdens uw reis is klein; hij zit ten minste 5 van de 7 dagen per week in de wolken. In het park is de kans om Denali te zien ongeveer 30%, de kans om een beer te zien daarentegen is 95%. De meeste kans maakt u ’s morgens vroeg wanneer het helder is. Gelukkig is Mount Denali niet alleen te zien vanuit het park, dus u maakt meerdere dagen kans om deze bergreus in levende lijve te aanschouwen. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Senior Productmanager Alaska
Karin Tolsma Senior Productmanager

Ik maakte de berenexcursie per bushplane naar Katmai National Park. We landden gewoon op het strand van Hallo Bay waar ik vanuit de lucht al 12 grizzly ’s had zien lopen.

Meer bezienswaardigheden in Het Alaskaanse binnenland

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska
   Review van 5 september 2017
   SCORE: 5/5

   "Ga goed voorbereid deze reis maken. Alvorens te boeken goed informeren. En voor je zelf, indien mogelijk, een persoonlijk tintje aan de reis geven."

  • Alaska
   Review van 10 oktober 2017
   SCORE: 5/5

   "Alaska is puur, eerlijk, groots, indrukwekkend, dwingt respect sf en is zeker niet saai. Hier regeert niet de mens maar de aardse elementen."

  • Alaska
   Review van 18 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Een mooie, afwisselende reis door een in vele opzichten nog ongerepte natuur."

  • Alaska
   Review van 25 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Alaska is echt de laatst overgebleven wildernis op aarde. Een belevenis en een groot avontuur!"

  • Alaska
   Review van 14 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "Prima en deskundig advies. Vooral voor de wat meer actieve en avontuurlijke reiziger, minder geschikt voor de wat op meer luxe gestelde reiziger "

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zaterdag 27 jan
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.