Denali National Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Denali NP gezien vanaf Stony Hill

Denali National Park heeft eigenlijk geen introductie nodig. Alaska’s beroemdste nationale park ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld, die hier komen voor het wildleven en de uitbundige natuur. Lees verder...

De uitgestrekte taiga en toendra zit vol met dieren en de besneeuwde toppen van de Alaska Range zijn voor iedereen een must-see tijdens hun reis. Denali National Park is ruim 2,4 miljoen hectare groot en opent zijn poorten van eind mei tot medio september voor bezoekers. De rest van het jaar is het park beperkt toegankelijk, om de natuur en het wild zo veel mogelijk haar gang te kunnen laten gaan.

Er is slechts 1 weg het park in, deze is 90 mijl lang en slechts tot mijl 15 per eigen auto bereikbaar. Het letterlijke hoogtepunt van het park is Mount Denali, met 6.194 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De berg wordt omgeven door enkele andere besneeuwde pieken van de Alaska Range en door uitgestrekte toendra en taiga. Het is een bijzondere plek en geliefd door reizigers uit de hele wereld.

In het park
U mag Denali tot mijl 15 met uw eigen auto in, hierna is de toegang beperkt tot speciale bussen die u naar verschillende plaatsen in het park vervoeren. Wij adviseren u om uw ticket al van tevoren te boeken zodat u er zeker van bent dat u mee kunt op een van de tochten.

Bij de ingang van het park zijn diverse korte wandeltrails. Een prachtige maar pittige wandeling is die naar de Mount Healy Overlook. De tocht is 4,5 mijl per enkele reis en vertrekt vanaf het Visitors Center (via de Taiga Trail). Trekt u voor deze tocht een halve dag uit. Indien u verder in het park wilt wandelen bent u aangewezen op uw eigen creativiteit. Indien een bepaald gebied niet toegankelijk is voor wandelaars zal dit duidelijk aangegeven zijn. Bij Eielson kunt u de Alpine Trail lopen, geschikt voor fitte wandelaars. Binnen 1 mijl klimt u 300 meter naar de top van Thorofare Ridge. Bij mooi weer heeft u fantastische uitzicht op Denali.

Mount Denali
Daar Mount Denali erg overheersend is in het gebied, creëert het zijn eigen weersomstandigheden. De berg verandert de vochtige lucht afkomstig uit de Golf van Alaska hier in regen of in de hoger gelegen gebieden in sneeuw. Het achtergelegen gebied is droger omdat de regen vaak aan de westkant valt. Het weer in het park is daarom volkomen onvoorspelbaar. U kunt op dezelfde dag regen, ijzel, hagel, sneeuw, mist, maar ook warm zonnig weer meemaken!

De kans dat u Denali ziet tijdens uw reis is klein; hij zit ten minste 5 van de 7 dagen per week in de wolken. In het park is de kans om Denali te zien ongeveer 30%, de kans om een beer te zien daarentegen is 95%. De meeste kans maakt u ’s morgens vroeg wanneer het helder is. Gelukkig is Mount Denali niet alleen te zien vanuit het park, dus u maakt meerdere dagen kans om deze bergreus in levende lijve te aanschouwen. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Alaska
Iris Mijnsbergen Reisexpert

Als je van natuur houdt, zou ik zeker een keer naar Alaska gaan. Hier heb je écht nog het gevoel dat je alleen bent in de uitgestrekte wildernis!

Meer bezienswaardigheden in Het Alaskaanse binnenland

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska
   Review van 14 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "Prima en deskundig advies. Vooral voor de wat meer actieve en avontuurlijke reiziger, minder geschikt voor de wat op meer luxe gestelde reiziger "

  • Alaska
   Review van 5 juli 2016
   SCORE: 4/5

   "Goed geplande reis met een paar kanttekeningen "

  • Alaska
   Review van 27 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Al met al een wereldreis om nooit te vergeten"

  • Alaska
   Review van 22 juli 2015
   SCORE: 5/5

   "Proberen om met ATS wat minder variatie in de kwaliteit van de accomodaties te krijgen. Bij Hertz Anchorage zekerheid krijgen dat ze geen reserveringen aannemen...

  • Alaska
   Review van 25 juni 2015
   SCORE: 3/5

   "ok. was in orde"

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zondag 26 nov
Locatie: Amsterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zaterdag 27 jan
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Askja Blog

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.