Denali National Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Denali NP gezien vanaf Stony Hill

Denali National Park heeft eigenlijk geen introductie nodig. Alaska’s beroemdste nationale park ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld, die hier komen voor het wildleven en de uitbundige natuur. Lees verder...

De uitgestrekte taiga en toendra zit vol met dieren en de besneeuwde toppen van de Alaska Range zijn voor iedereen een must-see tijdens hun reis. Denali National Park is ruim 2,4 miljoen hectare groot en opent zijn poorten van eind mei tot medio september voor bezoekers. De rest van het jaar is het park beperkt toegankelijk, om de natuur en het wild zo veel mogelijk haar gang te kunnen laten gaan.

Er is slechts 1 weg het park in, deze is 90 mijl lang en slechts tot mijl 15 per eigen auto bereikbaar. Het letterlijke hoogtepunt van het park is Mount Denali, met 6.194 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De berg wordt omgeven door enkele andere besneeuwde pieken van de Alaska Range en door uitgestrekte toendra en taiga. Het is een bijzondere plek en geliefd door reizigers uit de hele wereld.

In het park
Je mag Denali tot mijl 15 met uw eigen auto in, hierna is de toegang beperkt tot speciale bussen die je naar verschillende plaatsen in het park vervoeren. Wij adviseren je om je ticket al van tevoren te boeken zodat je er zeker van bent dat je mee kunt op een van de tochten.

Bij de ingang van het park zijn diverse korte wandeltrails. Een prachtige maar pittige wandeling is die naar de Mount Healy Overlook. De tocht is 4,5 mijl per enkele reis en vertrekt vanaf het Visitors Center (via de Taiga Trail). Trek voor deze tocht een halve dag uit. Indien je verder in het park wilt wandelen ben je aangewezen op eigen creativiteit. Indien een bepaald gebied niet toegankelijk is voor wandelaars zal dit duidelijk aangegeven zijn. Bij Eielson kun je de Alpine Trail lopen, geschikt voor fitte wandelaars. Binnen 1 mijl klim je 300 meter naar de top van Thorofare Ridge. Bij mooi weer heb je een fantastische uitzicht op Denali.

Mount Denali
Daar Mount Denali erg overheersend is in het gebied, creëert het zijn eigen weersomstandigheden. De berg verandert de vochtige lucht afkomstig uit de Golf van Alaska hier in regen of in de hoger gelegen gebieden in sneeuw. Het achtergelegen gebied is droger omdat de regen vaak aan de westkant valt. Het weer in het park is daarom volkomen onvoorspelbaar. Je kunt op dezelfde dag regen, ijzel, hagel, sneeuw, mist, maar ook warm zonnig weer meemaken!

De kans dat je Denali ziet tijdens je reis is klein; hij zit ten minste 5 van de 7 dagen per week in de wolken. In het park is de kans om Denali te zien ongeveer 30%, de kans om een beer te zien daarentegen is 95%. De meeste kans maak je ’s morgens vroeg wanneer het helder is. Gelukkig is Mount Denali niet alleen te zien vanuit het park, dus je maakt meerdere dagen kans om deze bergreus in levende lijve te aanschouwen. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Iris Mijnsbergen Reisexpert

Als je van natuur houdt, zou ik zeker een keer naar Alaska gaan. Hier heb je écht nog het gevoel dat je alleen bent in de uitgestrekte wildernis!

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska
   Review van 21 september 2015
   SCORE: 4/5

   "Neem de tijd voor Alaska en ga minimaal 3 weken. Verkijk je niet op de afstanden"

  • Alaska
   Review van 7 juli 2017
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land om doorheen te reizen. Neem de tijd om alles te doen, er is genoeg de moeite waard. MC. Carthy met het vliegtuigje was echt een hoogtepunt. Wij vonden...

  • Alaska
   Review van 25 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Gedegen kennis van bestemming en op grond daarvan worden goede adviezen gegeven."

  • Alaska
   Review van 27 juli 2015
   SCORE: 5/5

   "men gaat helemaal in op de wensen van de klanten, geeft hooguit ideeën aan, suggesties werden zeer op prijs gesteld"

  • Alaska
   Review van 20 augustus 2014
   SCORE: 5/5

   "Alaska heeft alle verwachting overtroffen. Het is dan ook bijna niet in woorden te omvatten. Puur, natuur, relaxed en soms een beetje ruig. "

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.