Arctisch Alaska

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Kariboe in Denali National Park

Het noordelijkste deel van Alaska is het Arctische gebied. Alhoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is dit gebied niet alleen het deel boven de poolcirkel. In het grootste deel van Arctisch Alaska zijn geen wegen, de meest dorpen en nederzettingen zijn slechts met een klein vliegtuig bereikbaar. Lees verder...

De grootste plaats in Arctisch Alaska is Nome, gelegen aan de Northon Sound die onderdeel uitmaakt van de Bering Zee, de waterscheiding tussen Rusland en Alaska. Vanwege het goud dat hier gevonden werd, was het ooit de grootste plaats van Alaska. Rondom Nome zijn enkele wegen, maar het dorp zelf is alleen per vliegtuig bereikbaar vanuit Anchorage.

In het uiterste noorden van Alaska ligt Barrow dat ook wel Utqiagvik wordt genoemd, een Inupiat Eskimo gemeenschap. Tussen 10 mei en 2 augustus gaat de zon hier niet onder en kunt u dus optimaal genieten van de midzomernachtzon. U bereikt Barrow per vliegtuig vanuit Fairbanks.

Aan het einde van de Dalton Highway, de weg die vanuit Fairbanks naar het uiterste noorden loopt, liggen de dorpen Prudhoe Bay en Deadhorse. Dit is waar de beroemde Alaska Pipeline begint en veel meer dan oliestations is hier niet te zien. Toegang tot Prudhoe Bay, Deadhorse en de Arctische Oceaan zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de oliebedrijven en dus niet voor reizigers.

Indien u ijsberen wilt zien in Alaska, kunt u dit doen vanuit Kaktovik op Barter Island. Dit is mogelijk vanaf de eerste maandag in september, dit is namelijk de dag dat de walvisvangst begint. Hier komen de ijsberen op af in hun zoektocht naar voedsel.

Voor de bovenstaande bestemmingen geldt dat alleen Nome redelijke voorzieningen heeft voor reizigers. Op de andere plekken zijn de mogelijkheden minimaal en adviseren wij u dan ook om alleen een georganiseerde tour te maken. U reist naar het rauwe Alaska, daar waar de bevolking nog op traditionele wijze leeft van onder meer de walvisvangst. Een bezoek aan Arctisch Alaska is daarom niet geschikt voor iedereen, maar wanneer u hier voor kiest, wordt het ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Senior Productmanager Alaska
Karin Tolsma Senior Productmanager

Ik maakte de berenexcursie per bushplane naar Katmai National Park. We landden gewoon op het strand van Hallo Bay waar ik vanuit de lucht al 12 grizzly ’s had zien lopen.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska
   Review van 5 juli 2016
   SCORE: 4/5

   "Goed geplande reis met een paar kanttekeningen "

  • Alaska
   Review van 18 juli 2017
   SCORE: 5/5

   "De 12 daagse rondreis was voor ons betaalbaar en geeft een goed beeld van Alaska. Hierbij aangetekend dat de 18-daagse reis uiteraard een completer beeld zal opleveren."

  • Alaska
   Review van 21 juni 2014
   SCORE: 5/5

   "Schitterend land met ongerept natuur en wildlife, is gewoon anders dan alle andere landen, het heeft iets waar je een kick van krijgt."

  • Alaska
   Review van 29 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "Dankzij de specialistische van Askja werd onze reis specialer. Iedereen kan zelf auto's hotels en vluchten boeken. De speciale plekken en locaties vind je zelf...

  • Alaska
   Review van 25 augustus 2015
   SCORE: 3/5

   "Mooie reis door Alaska die verwachtingen oversteeg."

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zaterdag 27 jan
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.