Arctisch Alaska

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Kariboe in Denali National Park

Het noordelijkste deel van Alaska is het Arctische gebied. Alhoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is dit gebied niet alleen het deel boven de poolcirkel. In het grootste deel van Arctisch Alaska zijn geen wegen, de meest dorpen en nederzettingen zijn slechts met een klein vliegtuig bereikbaar. Lees verder...

De grootste plaats in Arctisch Alaska is Nome, gelegen aan de Northon Sound die onderdeel uitmaakt van de Bering Zee, de waterscheiding tussen Rusland en Alaska. Vanwege het goud dat hier gevonden werd, was het ooit de grootste plaats van Alaska. Rondom Nome zijn enkele wegen, maar het dorp zelf is alleen per vliegtuig bereikbaar vanuit Anchorage.

In het uiterste noorden van Alaska ligt Barrow dat ook wel Utqiagvik wordt genoemd, een Inupiat Eskimo gemeenschap. Tussen 10 mei en 2 augustus gaat de zon hier niet onder en kunt u dus optimaal genieten van de midzomernachtzon. U bereikt Barrow per vliegtuig vanuit Fairbanks.

Aan het einde van de Dalton Highway, de weg die vanuit Fairbanks naar het uiterste noorden loopt, liggen de dorpen Prudhoe Bay en Deadhorse. Dit is waar de beroemde Alaska Pipeline begint en veel meer dan oliestations is hier niet te zien. Toegang tot Prudhoe Bay, Deadhorse en de Arctische Oceaan zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de oliebedrijven en dus niet voor reizigers.

Indien u ijsberen wilt zien in Alaska, kunt u dit doen vanuit Kaktovik op Barter Island. Dit is mogelijk vanaf de eerste maandag in september, dit is namelijk de dag dat de walvisvangst begint. Hier komen de ijsberen op af in hun zoektocht naar voedsel.

Voor de bovenstaande bestemmingen geldt dat alleen Nome redelijke voorzieningen heeft voor reizigers. Op de andere plekken zijn de mogelijkheden minimaal en adviseren wij u dan ook om alleen een georganiseerde tour te maken. U reist naar het rauwe Alaska, daar waar de bevolking nog op traditionele wijze leeft van onder meer de walvisvangst. Een bezoek aan Arctisch Alaska is daarom niet geschikt voor iedereen, maar wanneer u hier voor kiest, wordt het ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Alaska
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

Alaska is voor mij, qua natuur, de overtreffende trap! De spreekwoordelijke buitencategorie. Geweldig om hier oog in oog te staan met een grizzly beer en de uitgestrektheid van het landschap te ervaren.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska
   Review van 26 juni 2017
   SCORE: 5/5

   "Alaska is een geweldige locatie en Askja is zeer deskundig in het geven van advies om niets te hoeven missen van deze geweldige locatie."

  • Alaska
   Review van 27 juli 2015
   SCORE: 2/5

   "Als gezin met volwassen kinderen werden we niet correct,eerlijk en volwaardig behandeld.Dat je moet inleveren qua busplaatsen,kamers,medezeggingsschap in het verloop...

  • Alaska
   Review van 12 juli 2016
   SCORE: 4/5

   "Lees het commentaar bij de rest van de vragen"

  • Alaska
   Review van 10 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "de beschrijvingen leken me te rooskleurig, niets was minder waar, alles was zoals beschreven, we kunnen het iedereen aanraden"

  • Alaska
   Review van 14 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "Prima en deskundig advies. Vooral voor de wat meer actieve en avontuurlijke reiziger, minder geschikt voor de wat op meer luxe gestelde reiziger "

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zondag 26 nov
Locatie: Amsterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zaterdag 27 jan
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Askja Blog

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.