Arctisch Alaska

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Kariboe in Denali National Park

Het noordelijkste deel van Alaska is het Arctische gebied. Alhoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is dit gebied niet alleen het deel boven de poolcirkel. In het grootste deel van Arctisch Alaska zijn geen wegen, de meest dorpen en nederzettingen zijn slechts met een klein vliegtuig bereikbaar. Lees verder...

De grootste plaats in Arctisch Alaska is Nome, gelegen aan de Northon Sound die onderdeel uitmaakt van de Bering Zee, de waterscheiding tussen Rusland en Alaska. Vanwege het goud dat hier gevonden werd, was het ooit de grootste plaats van Alaska. Rondom Nome zijn enkele wegen, maar het dorp zelf is alleen per vliegtuig bereikbaar vanuit Anchorage.

In het uiterste noorden van Alaska ligt Barrow dat ook wel Utqiagvik wordt genoemd, een Inupiat Eskimo gemeenschap. Tussen 10 mei en 2 augustus gaat de zon hier niet onder en kun je dus optimaal genieten van de midzomernachtzon. Je bereikt Barrow per vliegtuig vanuit Fairbanks.

Aan het einde van de Dalton Highway, de weg die vanuit Fairbanks naar het uiterste noorden loopt, liggen de dorpen Prudhoe Bay en Deadhorse. Dit is waar de beroemde Alaska Pipeline begint en veel meer dan oliestations is hier niet te zien. Toegang tot Prudhoe Bay, Deadhorse en de Arctische Oceaan zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de oliebedrijven en dus niet voor reizigers.

Indien je ijsberen wilt zien in Alaska, kun je dit doen vanuit Kaktovik op Barter Island. Dit is mogelijk vanaf de eerste maandag in september, dit is namelijk de dag dat de walvisvangst begint. Hier komen de ijsberen op af in hun zoektocht naar voedsel.

Voor de bovenstaande bestemmingen geldt dat alleen Nome redelijke voorzieningen heeft voor reizigers. Op de andere plekken zijn de mogelijkheden minimaal en adviseren wij je dan ook om alleen een georganiseerde tour te maken. Je reist naar het rauwe Alaska, daar waar de bevolking nog op traditionele wijze leeft van onder meer de walvisvangst. Een bezoek aan Arctisch Alaska is daarom niet geschikt voor iedereen, maar wanneer je hier voor kiest, wordt het ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

Alaska is voor mij, qua natuur, de overtreffende trap! De spreekwoordelijke buitencategorie. Geweldig om hier oog in oog te staan met een grizzly beer en de uitgestrektheid van het landschap te ervaren.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska
   Review van 27 juli 2015
   SCORE: 4/5

   "Prachtige reis. Vergis je niet in de afstanden."

  • Alaska
   Review van 7 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Alles was tot in de details goed geregeld. Geen enkel verbeterpunt is aan te geven."

  • Alaska
   Review van 22 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Alaska is uitzonderlijk. Must do!"

  • Alaska
   Review van 26 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "een evenwichtige natuurreis op maat."

  • Alaska
   Review van 10 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "Jullie bieden bijzonderen en goede reizen aan In vele vormen"

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.