Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Beste reistijd

Terug

De ideale reistijd hangt dus nauw samen met uw reisplannen, maar in het algemeen kun je zeggen dat de periode september, oktober en november voor bijna heel Australië een uitstekende reistijd is. Gaat u buiten deze periode, dan is het raadzaam uw reisschema wat aan te passen aan de klimaatomstandigheden van de te bezoeken regio’s.

Australië kent verschillende klimaatzones. De seizoenen zijn er tegenovergesteld aan die van ons in België. In het zuiden is het lente van september t/m november, zomer van december t/m februari, herfst van maart t/m mei en winter van juni t/m augustus. In het tropische noorden, bijvoorbeeld Darwin, Cairns en Broome (noordwest Australië) kent men twee seizoenen: de droge tijd van mei t/m oktober en de natte tijd (de moesson) van november tot april. In die  regentijd moet u rekening houden met bijna dagelijkse stortbuien en tropische stormen, waardoor wegen onbegaanbaar kunnen worden. In het binnenland (The Red Centre) is het van mei tot oktober het aangenaamst.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer