Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Geldzaken

Terug

In Australië betaalt men met Australische Dollars. Het meest handig en voordelig is om bij aankomst gelijk geld te pinnen op de luchthaven of in de stad waar u verblijft. Tegenwoordig vindt u overal zogenaamde ATM’s (bankautomaten). Probeert u altijd bij een officiële bank te pinnen, daar pinautomaten, die zich in winkels bevinden, vaak duurder zijn doordat u transactiekosten betaalt.

Wij adviseren u daarbij in ieder geval ook een creditcard mee te nemen daar deze praktisch onmisbaar is en tevens verplicht voor het ophalen van uw huurauto of camper. In hotels wordt vaak uw creditcard nummer genoteerd voor het achteraf betalen van "incidentals" (bijvoorbeeld room service, gebruik van internet of andere betaalde diensten). Wilt u toch contant geld meenemen vanuit België, dan is een maximum in te voeren bedrag van AU$10.000,- toegestaan.

Qua prijsniveau is Australië over het algemeen vergelijkbaar met België. Sommige zaken zijn goedkoper zoals benzine. Brood, vlees en fruit, maar ook sigaretten zullen in vergelijking duurder zijn dan in België. Daarnaast hangt het ook af waar u verblijft. De outback is minder makkelijk te bevoorraden dan de drukke oostkust, waardoor prijzen binnen Australië ook kunnen verschillen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer