Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Natuur

Terug

Door de geïsoleerde ligging is de flora en fauna uniek met een grote verscheidenheid aan planten zoals de “Huon pine” één van de langstlevende bomen op aarde. Qua fauna staat Australië natuurlijk bekend om zijn kangoeroes en koala's. Daarnaast vindt u er nog meer bijzondere dieren, die nergens anders ter wereld voorkomen zoals de dikke, wollige wombat, de echidna (Australische egel), possums en thorny devils. Slangen en giftige spinnen komen er ook voor, maar zult u zelden tegenkomen. Laat u daardoor daarom absoluut niet afschrikken om dit prachtige land te bezoeken. Wanneer u goed uitkijkt bij het lopen door (hoog) gras of als u 's nachts uw tent uitstapt, dan is een beet of steek goed te voorkomen. Mocht u een slang tegenkomen, blijf gewoon rustig want het is banger voor u dan u voor hem.

Het Great Barrier Reef is de meest bekende onderwaterwereld op aarde. Naast de grote verscheidenheid aan prachtige koralen, vissen en zeeschilpadden leven hier ook een aantal dieren, die u liever niet tegen wilt komen zoals de boxjellyfish en haaien. En in zoetwatergebieden de krokodil. Overal wordt u gewaarschuwd met duidelijke borden, waar u niet moet gaan zwemmen. In de ‘kwallenperiode’ hangen er op bepaalde plaatsen veiligheidsnetten in zee, waarbinnen u veilig kunt zwemmen. Australië staat natuurlijk ook bekend om haar lifequards, die u vanaf het strand in de gaten houden. De kwallen komen actiever voor tussen november t/m maart en dan voornamelijk in het noorden van het land, boven de lijn Townsville - Broome.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer