Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Botswana

Infrastructuur

Terug

Het verkeer in Botswana rijdt links. Even wennen, u stapt waarschijnlijk zo af en toe aan de verkeerde kant van de auto in of draait het raampje open in plaats van te schakelen. Toch went het snel.

Het wegennet is over het algemeen goed. De meest gebruikte doorgaande wegen in Botswana, van Ngoma Bridge naar Kasane en via Nata naar Maun, zijn geasfalteerd. Soms treft u er wel trajecten aan met zogenaamde 'potholes'. Andere veelvoorkomende obstakels op de weg vormen koeien, geiten en ezels, maar ook mensen die van het ene dorp naar het andere lopen. Let dus goed op!

De wildernisgebieden zijn onverhard en een 4WD is vaak niet voldoende om deze paden te bedwingen. Dit ligt wel aan de regio. Vraag onze reisexperts voor meer informatie. Het dragen van autogordels is verplicht en maximumsnelheid is doorgaans 120 km/u op snelwegen, op de B-wegen 100 km/u en 60 km/u binnen de bebouwde kom. Net als bij ons in België wordt door borden vaak aangegeven wat de maximumsnelheid op het betreffende traject is. Vermijd rijden in het donker, het kan gevaarlijk zijn.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe