Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Botswana

Nationale parken

Terug

Botswana hebben misschien wel de mooiste nationale parken van heel Afrika, het is hét authentieke safariland bij uitstek. Met een 4WD op zoek naar de beruchte leeuwinnen van Savuti of een avontuurlijke wandelsafari op een van de paradijselijke eilandjes van de Okavango Delta. De liefhebber van ongerepte natuur kan hier middenin de wildparken verblijven. Terwijl u na een smakelijke maaltijd in slaap valt, nagenietend van uw safari, hoort u in de verte de hyena’s lachen en misschien wel een leeuw brullen. Er bestaat geen mooier concert dan deze geluiden van de Botswaanse bush. 

De Kalahari woestijn beslaat het grootste deel van Botswana. Savannen en duinen bepalen het decor. In de regentijd vullen de pannen zich met water. De spectaculaire migratie die op gang komt wordt op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, wilde honden en het schuwe luipaard. Richting het oosten liggen de zoutpannen van Makgadikgadi. In de regentijd loopt dit gebied vol met water en kleuren duizenden flamingo’s het gebied roze. 

De Okavango Delta, de grootste inlandse delta ter wereld, is een uniek landschap dat bestaat uit waterwegen, paradijselijke eilandjes, lagunes en vogelrijke moerassen. Een paradijs op aarde. Het hart van de Delta is enkel per chartervliegtuigje bereikbaar, een attractie op zichzelf. Vanuit de lucht ziet u olifanten zich een weg banen door de moeraslanden onder u. Ronduit spectaculair! In het noorden van Botswana liggen Chobe en Savuti, compleet andere ecosystemen. De grootste dichtheid olifanten, meer dan zeventigduizend, zijn geteld in Chobe. Nog dieper in de wildernis ligt Savuti. Vooral beroemd door de unieke beelden van leeuwinnen die op olifanten jagen.

Het Moremi Game Reserve is een rijk en divers wildreservaat dat in de Okavango Delta ligt. Het reservaat is niet omheind en de grenzen worden bepaald door natuurlijke watersystemen. De vegetatie is gevarieerd, droge stukken land aangevuld met permanente en seizoensgebonden moerassen, wat resulteert in een uitstekende diversiteit van zowel de wilde dieren als honderden vogelsoorten. Er is een groot netwerk van routes door het reservaat, waar safarivoertuigen mogen komen.

De Khwai rivier doorkruist een schilderachtige regio gekenmerkt door hoge groenblijvende bomen langs brede uiterwaarden. Het ligt aan de noordoostelijke punt van het Moremi Game Reserve en biedt opmerkelijke waarnemingen van roofdieren en hun prooi. Luipaarden wordt regelmatig gespot en vogels zijn er in overvloed van 'saddle-billed' ooievaars tot kraanvogels, bijeneters en vele soorten ijsvogels.

Bent u op zoek naar echte wildernis? Dan is Botswana een absolute must. Hier deelt u het wonderschone landschap met de indrukwekkende wilde dieren, de lokale bewoners.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe