Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Chileense keuken

Terug

Bij een bezoek aan Chili ontbreekt het u aan lekker eten en drinken zeker niet. De Chileense keuken komt redelijk overeen met de Argentijnse. Typische ingrediënten zoals maïs en koriander komen regelmatig voor in de gerechten die op het menu staan. Als voorgerecht of tussendoortje is de empanada een echte aanrader. Dit van deeg gemaakt hartig hapje is gevuld met een gehakt-, kip-, kaas- of vegetarisch groentemengsel. Daarnaast zal brood veelal worden geserveerd met pebre, een tomatensalsa met bosui en koriander. Als belangrijkste nagerecht eten Chilenen mote, een soort gort, met huesillos (gedroogde perziken).

Chilenen eten twee keer per dag een warme maaltijd. De lunch wordt meestal tussen 13.00 en 15.00 genuttigd en het diner na 20.00. Let op dat u in sommige accommodaties dan ook niet voor 20.00 kunt aanschuiven voor het avondmaal. Wat absoluut niet mag ontbreken bij uw bezoek aan Chili, is een asado ofwel barbecue. Het meest gebruikelijke is lam van de barbecue. Daarnaast vormen zalm en andere vissoorten een rode draad. Chili ligt tenslotte in zijn geheel aan de Pacifische oceaan. Een asado wordt vaak gehouden op een speciale barbecueplek, de quincho genaamd. In enkele accommodaties wordt u welkom geheten met het nationale drankje pisco sour. Het is een sterke drank gedistilleerd uit druiven. Naast pisco bevat de pisco sour citroensap, fijngehakte ijsblokjes, geklopt eiwit en rietsuikerstroop. Een ander veel voorkomend, alcoholvrij drankje, is chirimoyo. Dit frisse en zoete drankje wordt gemaakt van de lokale chirimoyo vrucht.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.