Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Flora & Fauna

Terug

Chili heeft een rijke flora en fauna. Auracania, lengas en nires, vicuna's, nandu's, walvissen, toekans, veenherten, capibara's, brulapen, kaaimannen en walvissen; zomaar een greep uit het uitbundige planten- en dierenleven.

Torres del Paine heeft een grote variëteit aan fauna, met ongeveer 100 zichtbare diersoorten. De oorspronkelijke fauna van Patagonië bestaat vooral uit kleine dieren. De oorzaak hiervan is de schrale en lage vegetatie, harde winden en slechte klimatologische omstandigheden. De grootste dieren die in dit gebied rondtrekken zijn de guanacos, de poema, de grijze Andesvos, de nandú en de bedreigde Chileense huemul (hertensoort). Doordat de vossen en guanacos gewend zijn aan bezoekers, zijn ze makkelijk te observeren langs de weg. Er leven ook veel vogelsoorten, waaronder flamingo’s, zwarthalszwanen, condors, arenden, caracares en de Caiquenes of Patagonische ganzen.  

In het uiterste zuiden van Patagonië leven op diverse plekken Magelhaenpinguïns. Ook is er sinds kort een kolonie koningspinguïns te bewonderen op een dag rijden vanuit Punta Arenas. In het noorden, in de Atacama en op de Altiplano, leven met name vicuñas, lama's en alpaca's. Daarnaast kunt u bij de zoudvlaktes flamingo's aantreffen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.