Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Geografie

Terug

Chili beslaat van noord tot zuid ongeveer 4.300 kilometer en heeft een oppervlakte van 756.950 km² (ca. 24 keer België). 

In het noorden grenzen de hoogvlaktes aan Peru en Bolivia en in het oosten vormt het Andesgebergte de natuurlijke grens met Argentinië. De Atacama woestijn in het noorden is de droogste woestijn ter wereld, op sommige plekken is al 400 jaar geen regen meer gevallen. Rondom Santiago is het groener en liggen diverse wijnregio's. Verder naar het zuiden ligt het Chileense Merengebied, waar meren worden omzoomd door groene oerbossen en met sneeuw bedekte vulkanen. In het uiterste zuiden, ook wel bekend als Patagonië, domineert de immense Patagonische ijskap het landschap. Het zuidelijkste stukje land van Zuid-Amerika is Kaap Hoorn, vernoemd naar de Noord-Hollandse stad Hoorn. Paaseiland ten slotte ligt middenin de Grote Oceaan, op ruim 3.500 kilometer van het vasteland van Chili vandaan. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer