Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Klimaat

Terug

Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegengesteld aan die van Nederland. De zomer duurt van december tot en met maart en de winter van juni tot en met september.

Het noorden, oftewel de Atacama en de Altiplano, is het hele jaar door te bezoeken vanwege de aangename temperaturen. Ondanks dat de Atacama ook wel de droogste woestijn ter wereld is, kan er op sommige plekken een flinke bui vallen waardoor wegen tijdelijk worden afgesloten. Dit komt het vaakst voor in de winter, de maanden juni t/m augustus. Houdt u er rekening mee dat het in de woestijn op grote hoogste ’s nachts vriest. Het midden van Chili kent relatief milde winters en warme zomer en heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het in de steden warm en soms benauwd, het kwik kan oplopen tot zo’n 30-35 graden. Het zuiden (Patagonië) is relatief koel en onstuimig. Hoe zuidelijker u komt, hoe kouder het wordt. De zomermaanden zijn de droogste maar ook dan kan er nog regelmatig een bui vallen. In Patagonië, met name het gebied rondom Punta Arenas staat 6 van de 7 dagen een flinke wind.

Klimaattabel (gemiddelde minimum- en maximummaandtemperaturen in ◦C)

 

Juli (winter)

Januari (zomer)

Paaseiland

15-20

20-25

Santiago

5-15

20-30

Iquique

13-18

18-25

Puerto Montt

5-10

10-20

Punta Arenas

0-5

5-15

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer