Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Nationale parken

Terug

Chili is een natuurrijke bestemming. Verschillende parken zijn een must bij een bezoek aan Chili.

Parque Nacional Lauca
Putre is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Lauca N.P. Wanneer u de nacht doorbrengt in Putre, kunt u in alle vroegte naar het park, waar prachtige flora en fauna als huemuls, vizcacha’s, vicuñas, alpacas en flamingo’s huizen. Daarnaast is Lauca een vogelspottersparadijs. Met een ongeveer 130 soorten vogels is dit het vogelrijkste gebied van Chili. Het park dankt zijn naam aan de rivier Lauca en kenmerkt zich door de uitgestrekte steppes, diepblauwe meren en hoge vulkanen. Het merendeel van het park ligt hoger dan 3.800 meter, de kegelvormige vulkanen komen vaak niet onder de 6.000 meter. De bekendste vulkaan van dit park is de Parinacota, die zo’n 6.350 meter hoog is.

Parque Nacional Torres del Paine
Het beroemde Torres del Paine National Park ligt in Chileens Patagonië, op zo’n 150 kilometer van Puerto Natales. Het dankt haar naam aan de Torres del Paine, de granieten Torens van Paine, drie bergen die respectievelijk 2.900, 2.580 en 2.600 meter oprijzen uit de Patagonische steppe. De Torres zijn onderdeel van de bergketen Cordillera del Paine, het middelpunt van het park. Niet alleen de Torres zijn de blikvangers van dit natuurpark maar ook de naastgelegen Cuernos del Paine, de Horens van Paine, met hun zwarte toppen, die eveneens deel uitmaken van dezelfde bergketen. Grote en kleine blauwe, groene en turkooizen meren, snelstromende beken en rivieren, klaterende watervallen, helblauwe gletsjers en een overvloedige fauna zijn naast de bergen de topattracties van dit park. Torres del Paine is zeer geschikt voor outdooractiviteiten zoals bergbeklimmen, trekkings, paardrijden, vliegvissen en kajakken. 

Reserva Nacional Los Flamencos
In de Atacama woestijn in de buurt van San Pedro ligt de Salar de Atacama. Deze zoutvlakte is onderdeel van het nationaal reservaat Los Flamencos. Naast deze zoutvlakte omvat het reservaat meerdere zoutmeren en lagunes: Salar de Tara, Aguas Calientes Pujsa, Atacama en de lagunes Miscanti en Miñique. Het gebied is uitgeroepen tot reservaat om de drie flamingosoorten en hun leefmilieus te beschermen. Het reservaat is van wereldbelang voor het voortbestaan van deze flamingo’s: grote aantallen flamingo’s hebben van deze zoutmeren en lagunes hun broedplaats gemaakt.

Parque Nacional Vicente Perez Rosales
Een van de bekendere parkeren in het Merendistrict is Parque Nacional Vicente Pérez Rosales, vlakbij Puerto Montt en Puerto Varas. Middelpunt van het park is de 2.652 meter Osorno vulkaan, gelegen aan de oever van Lago Llanquihue. Bij de watervallen van Petrohue zijn diverse wandelmogelijkheden door eeuwenoude bossen. Ook Lago Todos los Santos, een van de meren die u oversteekt met de Lake Crossing vanuit Bariloche, is onderdeel van dit bijzonder fraaie stukje natuur. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.