Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Namibië

Infrastructuur

Terug

Het verkeer in Namibië rijdt links. Even wennen, u stapt waarschijnlijk zo af en toe aan de verkeerde kant van de auto in, of draait het raampje open i.p.v. te schakelen. Toch went het snel.

Het wegennet wordt over het algemeen goed onderhouden. Vanuit Windhoek naar het noorden en zuiden lopen belangrijke, geasfalteerde verkeerswegen. Maar wijkt u hier vanaf, dan is het grotendeels gravelwegen waar u op rijdt. Daarbij maken ze ook nog onderscheid tussen C- en D-wegen. De C-wegen worden regelmatiger door machines vrij van wasborden gemaakt. De D-wegen zijn daardoor vaak minder makkelijk begaanbaar.

Het dragen van autogordels is verplicht en maximumsnelheid is doorgaans 120 km/u op snelwegen, op de B-wegen 100 km/u en 60km/u binnen de bebouwde kom. Net als bij ons in België wordt door borden vaak aangegeven wat de maximumsnelheid op het betreffende traject is. Vermijd rijden in het donker, het kan gevaarlijk zijn.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe