Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Namibië

Natuurparken Namibië

Terug

Namibië is met name bekend vanwege de desolate woestijnlandschappen, ruige kustlijn en adembenemende vergezichten. Dat alles met een vleugje safari. U kunt hier pal op de weg een heel bijzondere wegblokkade tegenkomen, de woestijnolifant.

Namibië is een van de droogste landen van Afrika en een echt woestijnland. Wereldberoemd zijn de zandduinen bij Sossusvlei in Namib Naukluft, een van de oudste woestijnen ter wereld. Door het spel van zonlicht verandert gedurende de dag het kleurenpalet van dieprood naar zacht pastel. In combinatie met de fel blauwe lucht, witte zoutpannen en groene grassen is dit de droom van iedere fotograaf. 

In de ruige rotswoestijn van Damaraland lijkt het alsof rotsblokken willekeurig uit de hemel naar beneden zijn gegooid. Dit is het leefgebied van de zeldzame woestijnolifant die zich volledig heeft aangepast aan dit barre landschap. Behalve woestijn staat Namibië ook bekend om het Etosha National Park. De enorme zoutvlakte maakt het makkelijk om in een oogopslag veel dieren te spotten. Olifanten, giraffes, neushoorns, leeuwen, zebra’s en verschillende boksoorten wisselen elkaar af bij de waterpoelen. 

Bent u op zoek naar ongerepte natuur met een scala aan verschillende landschappen? Dan is Namibië dé bestemming voor u. Hier zult u op plekken weinig andere mensen tegenkomen en zich alleen op aarde voelen in de meest indrukwekkende regio's met verstrekkende uitzichten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe