Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Cultuur

Terug

De Argentijnse bevolking bestaat uit ongeveer 43 miljoen inwoners. De bewoners van Buenos Aires worden ook wel porteños genoemd. Als u in Buenos Aires bent, moet u niet vreemd opkijken van de Europees aandoende stad. Vele immigranten zijn afkomstig uit ons continent. Het gros van de Argentijnen heeft Spaanse of Italiaanse roots.

Typerend voor de Argentijnse cultuur zijn de tango, gaucho's en het voetbal. Over de herkomst van de tango doen verschillende verhalen de ronde. De Argentijnen beweren dat de dans ontstaan is in hun land, in de wijk San Telmo. Spaanse immigranten vertellen liever dat zij de tango meegebracht hebben en dat deze in de wijk San Telmo verder is ontwikkeld. Hoe dan ook, vast staat dat San Telmo de bakermat van de tango is.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.