Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Flora & Fauna

Terug

Argentinië heeft een rijke flora & fauna. Auracania, lengas en ñires, vicuña's, nandu's, walvissen, toekans, veenherten, capibara's, brulapen, kaaimannen en walvissen; zomaar een greep uit het uitbundige planten- en dierenleven.

De fauna van Patagonië bestaat vooral uit kleine dieren. De oorzaak hiervan is de schrale en lage vegetatie, harde winden en slechte klimatologische omstandigheden. De grootste dieren die in dit gebied rondtrekken zijn de guanacos, de gevaarlijke ongrijpbare poema, de grijze Andesvos, en de nandu. Voor de kust van Peninsula Valdes leven grote groepen walvissen, evenals pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten en diverse soorten zeevogels. 

In het noorden van Argentinië zie je regelmatig flamingo's op de zoutvlaktes en zweven condors boven je in de lucht. Bij de watervallen van Iguazu leven toekans, kaaimannen en andere reptielen en rondom het moerasgebied Esteros del Iberá leven onder meer capibara's en brulapen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.