Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Hoofdstad Argentinië

Terug

Buenos Aires
Buenos Aires is de hoofdstad en grootste stad en haven van Argentinië. De ‘stad van de mooie luchten’ ligt aan de Rio de la Plata, aan de zuidoostkust van het Zuid Amerikaanse continent. Na interne conflicten in de 19de eeuw werd Buenos Aires gefederaliseerd en verwijderd uit de provincie Buenos Aires in 1880: de stadsgrenzen werden vergroot waardoor de voormalige plaatsen Belgrano en Flores onderdeel werden van de Argentijnse hoofdstad. Enkele van de meest belangrijke bezienswaardigheden hier zijn Casa Rosada, de wijk San Telmo, La Boca en natuurlijk het rijke Recoleta, waar Evita Perron begraven ligt. Een fietstour of stadstour met Nederlandse gids is een aanrader om uw reis door Argentinië mee te starten! 

Mendoza

Mendoza is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Andes gebergte. De Aconcagua, met zijn 6.959 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent, ligt in de buurt van Mendoza. Voor veel bergbeklimmers, maar ook andere toeristen, is de Aconcagua dé reden voor een bezoek aan Mendoza. In Mendoza is een centraal plein, het Plaza Independencia, dat zich uitstrekt over een lengte en breedte van twee bij twee blokken. De belangrijkste wegen in de stad komen uit op het plein. Rondom dit plein bevinden zich op elke hoek (op gelijke afstand van het Plaza Independencia) nog vier kleinere pleinen. Mede deze pleinen zorgen ervoor dat Mendoza een groene stad is.

Bariloche

San Carlos de Bariloche, kortweg Bariloche, is de belangrijkste toeristenplaats van de provincie Rio Negro en het Argentijnse merengebied. Bariloche is prachtig gelegen aan het Nahuel Huapi meer, bij het Nahuel Huapi National Park, op 770 meter boven zeeniveau in het noordwesten van Argentijns Patagonië. 
Het hele jaar door komen er veel Argentijnse en buitenlandse toeristen. Eens was dit een rustig en prestigieus resort voor de Argentijnse elite. Bariloche heeft veel accommodaties, pubs, restaurants en winkeltjes. De stad is een smeltkroes van culturen van de oorspronkelijke bewoners gemixt met Europese cultuur. Veel van de eerste bewoners uit het begin van de 20ste eeuw kwamen uit Zwitserland en dat is goed te merken aan de chaletbouw en de sfeer die er hangt. Ook wat betreft eten lijkt Bariloche op Zwitserland: houdt u van chocolade, dan bent u in Bariloche aan het juiste adres. 

Salta

Salta, een stad in het noordwesten van Argentinië, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze koloniale stad is één van de mooiste steden van Argentinië door haar architectuur en ligging tegen de uitlopers van het Andes-gebergte aan. De bijnaam van Salta is dan ook La Linda, letterlijk vertaald De Schone. Dat Salta een aantrekkelijke stad is, blijkt wel uit het bezoek aan de stad door vele tienduizenden toeristen op jaarbasis. In de stad zijn de kathedraal, het Plaza 9 de Julio met het MAAM museum (in dit museum zijn drie goedbewaarde mummie’s van Inca kinderen die zijn gevonden tijdens een expeditie naar de berg Llullaillaco) en het uit de 18de eeuw stammende Cabildo, een voormalig bestuursgebouw aan het Plaza 9 de Julio waarin tegenwoordig winkels en restaurants zijn gevestigd, echte aanraders. 

Ushuaia

Ushuaia ligt in Argentijns Patagonië. Het is de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld en de uitvalsbasis voor expeditiereizen naar het unieke en imposante witte continent Antarctica, dat vanaf hier slechts 1000 kilometer zuidelijker ligt (de zuidpool ligt 4000 kilometer zuidelijker). De kleurrijke, tegen de berghelling op gebouwde stad met een gevarieerde architectuur, ligt ingeklemd tussen de eeuwig met sneeuw bedekte toppen van de Martial gletsjer en het Beagle kanaal. Door deze unieke ligging krijgt het landschap een surrealistisch uiterlijk als er een sneeuw- of regenbui valt. Kleed u bij een bezoek aan Ushuaia in laagjes, want het weer is zeer veranderlijk. Ook al ziet u ’s ochtends de zon opkomen op deze schitterende plek, wat zeer indrukwekkend is, en verwacht dat deze de hele dag zal schijnen, neem dan toch voor de zekerheid regenkleding mee. De stad Ushuaia, dat baai die uitkijkt op het westen betekent, telt ongeveer 55.000 inwoners.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

IJsland staat weer op 'groen'

Goed nieuws: IJsland heeft sinds kort weer kleurcode 'groen'. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

IJsland reizen Alle reizen

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.