Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Nationale parken

Terug

Argentinië heeft 33 nationale parken. Wij noemen hieronder de meest belangrijke: 

Parque Nacional Iguazú 
Parque Nacional Iguazú ligt aan de Argentijnse zijde van de wereldberoemde Iguazú watervallen, bij het plaatsje Puerto Iguazú. In 1984 is dit park door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed dankzij het prachtige landschap en de grote biodiversiteit van het subtropische regenwoud. De temperatuur is hier in de winter gemiddeld 15ºC en in de zomer 30ºC. Door de dichte vegetatie is er bijna geen wind, waardoor er een hoge luchtvochtigheid ontstaat. In Iguazú zijn meer dan 2000 plantensoorten. Een kleine greep uit de voorkomende soorten: orchideeën, palmen, varens, bromelia’s en klimplanten waar fruit aan groeit die fauna zoals toekans aantrekt. De toekan is één van de 450 vogelsoorten die hier leven. 

Parque Nacional Los Glaciares
Het nationaal park Los Glaciares vormt een natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili. Het park beslaat meer dan 600.000 hectare en spreidt zich uit van de steppe aan de oostzijde naar het Andes gebergte in het westzijde. In 1937 is dit park, waar ruim 50 gletsjers samen een enorme ijsmassa vormen die een groot gebied bedekken, benoemd tot Los Glaciares National Park. Het afwisselende park bestaat uit azuurblauwe meren, imposante gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken. De beroemdste gletsjers zijn de Perito Moreno, Upsala, Viedma, Onelli, Spegazzini en Mayo gletsjers. Op het oog lijken de gletsjers roerloos, maar ze zijn constant in beweging waardoor er van de voorkant van de gletsjers grote brokken ijs met geweld in het water storten. Als gevolg van het smelten van het vele ijs, zijn er twee meren gevormd: Lago Argentino en Lago Viedma, van waar het water vervolgens in de rivier Santa Cruz stroomt.

Reserva Faunística Península Valdés 
Peninsula Valdes is een beschermd natuurgebied, staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van de Unesco en is tot Reserva Faunística Península Valdés verklaard. De bultrugwalvis is de meest voorkomende walvis bij het schiereiland. Elk jaar worden er rond de zeshonderd gespot, welke zorgen voor zo’n tachtig jongen. In mei komen de eerste bultruggen vanuit Antarctica aan. In de maanden september en oktober bereikt de populatie walvissen hier het hoogtepunt, als er zo’n vijfhonderd tegelijk rondzwammen voor de kust. De Magellaen pinguïns leven hier niet op ijsschotsen, maar tussen de struiken waar ze holen en nesten kunnen maken voor hun pasgeboren jongen.


Parque Nacional Tierra del Fuego 

Twaalf kilometer ten westen van Ushuaia, aan het einde van de RN3, het laatste deel van de Panamerican Highway, ligt Tierra del Fuego nationaal park. Het park is 63.000 hectare groot, maar er is slechts een deel toegankelijk. U kunt er diverse mooie wandelingen maken welke qua lengte, duur en zwaarte erg verschillen. Tijdens de wandelingen komt u op plaatsen met prachtige uitzichten op onder andere het Beagle kanaal en de omringende bergen met zijn azuurblauwe meren en gletsjers. De kans is groot dat u onderweg dieren waaronder vossen, caracares, condors en bevers ziet. Oorspronkelijk kwam hier geen bevers voor, maar ooit zijn ze hier naartoe gebracht vanuit Canada. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.