Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Vakantie Schotland

Lang waren de Schotse eilanden de grens van de bekende wereld. Gek genoeg voelt dat nog steeds zo op je rondreis Schotland. De unieke cultuur en ruige kusten geven je tijdens je vakantie het gevoel dat je in een ver afgelegen gebied beland bent.

Ontdek Schotland per zeilschip 
Zo dicht bij huis ontvouwt zich een andere wereld. Het is gemakkelijk te begrijpen dat de zeevaarders van de Middeleeuwen bang waren om voorbij Ierland te varen en zo van de aarde te vallen.

Geen cruise, geen zeilvakantie, maar een onvergetelijke zwerftocht door de ongerepte natuur van Schotland. Onze rondreis Schotland gebeurt met de Flying Dutchman, een fantastisch schip dat u de boeiende natuur en de schilderachtige havenplaatsjes van Schotland laat ontdekken. Het schip is groot genoeg om als aangename verblijfplaats te dienen en klein genoeg om verborgen plekjes te kunnen bereiken. Deze reis naar Schotland mag op geen enkele bucket list ontbreken!

Askja heeft een uitgelezen aanbod aan scheepsreizen naar Schotland. Meevaren op een tweemaster is een bijzondere ervaring. Tijdens de reis wordt er wanneer mogelijk gezeild. Natuurlijk zal de motor vaak bijgezet worden om onze reisdoelen te realiseren, want de nadruk van de reis ligt op het verkennen van de Schotse eilanden.

Zeilervaring is niet nodig, want onze ervaren bemanning leert u graag de knepen van het vak. Meehelpen is leuk maar absoluut niet verplicht. De sfeer aan boord is informeel en de groep blijft, met maximaal 26 deelnemers, klein. Geen captain's dinners, dus. Uw smoking en baljurk kunt u thuislaten.

Askja Reizen 
Als echte Schotland-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen en scheepsreizen naar Schotland. Wilt u zelf uw reis naar Schotland samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Schotland bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Onze reizen in Schotland

We hebben 1 reizen voor u. Reizen waar de natuur altijd centraal staat. Stuk voor stuk uniek, dus.

Onze reizen

  • Islay Whiskyfestival met de Thalassa

    8 dagenvanaf € 1299

    Bekijken

Karin Tolsma

Reisexpert

Heb je nog vragen?

Stel ze dan gerust. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je benieuwd bent hoe koud het nou precies kan worden op Schotland. Of wat er voor maaltijden worden geserveerd op onze scheepsreizen.

Ik wil mailen

Dingen

die je gedaan moet hebben

29 Jul 2019 - Schotland

Buiten Schot

Waarom Schotland van het massatoerisme verstoken blijft en w... Lees verder

11 Jan 2018 - Schotland

Schotland; ruige kusten, groene velden, kilts en doedelzakken, haggis en natuurlijk een van de bestemmingen van Askja Reizen!

Ik ben Elyanne, de stagiaire van Askja Reizen en vandaag nee... Lees verder

28 Dec 2016 - Schotland

Whisky ahoy!

Wat ooit begon als een wild idee in wijnhandel Yves Boode va... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op uw gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer