Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Schotland

Het einde van de wereld

Terug

Eeuwenlang lagen de Schotse eilanden op de grens van de bekende wereld en zelfs nu nog krijgt u er het gevoel aan de rand van de aarde te staan. Daarvoor zorgen de typische cultuur en de ruige, onbedorven kusten.

Eeuwenlang waren de westkust van Ierland en de Schotse eilanden de uiterste grens van de toen bekende wereld. Gek genoeg voelt dat nog steeds een beetje zo. De unieke cultuur, de ruige, onbedorven en nog altijd adembenemende kusten geven je het gevoel in ver afgelegen gebied beland te zijn. Het spreekt veel natuurliefhebbers aan. Zo dicht bij huis ontvouwt zich een hele andere wereld.

Het zuidwesten van Engeland is dankzij de Golfstroom verrassend mild. De Schotse eilanden liggen verder in het noorden en hebben een maritiem sub-arctisch klimaat. Dat klinkt kouder dan het in werkelijkheid is. De zee rond de eilanden houdt het klimaat gematigd en redelijk stabiel. In augustus is het gemiddeld 14°C, in de winter gemiddeld 4°C.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer