Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Schotland

Geldzaken

Terug

De Britten rekenen in ponden en pence. Er zijn bankbiljetten van £50, £20, £10 en £5. De Schotten hebben ook hun eigen bankbiljetten, waaronder een £1. Er zijn munten van 1 en 2 pond, van 50, 20, 10, 5, 2 pence en 1 penny. Op de Kanaaleilanden, het Isle of Man en Schotland kunt u andere munten en bankbiljetten aantreffen dan in Engeland en Wales. De waarde is wel gelijk aan het Britse Pond, maar u kunt ze niet in Engeland en Wales gebruiken. Schotse biljetten worden buiten Schotland af en toe geaccepteerd, met name in het grensgebied.

U doet er verstandig aan de biljetten voor vertrek om te ruilen. Er is geen beperking op de hoeveelheid geld die u mag meenemen. In sommige winkels, met name in de grote steden, kunt u betalen met euro's. Let u wel goed op de wisselkoers die gehanteerd wordt. Aan boord betaal je met creditcard, Noorse kronen, Euro`s of US Dollars.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer