Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Zuid-Afrika

Natuurparken

Terug

Houdt er rekening mee dat de openingstijden liggen tussen 06.00 uur 's ochtends en 17.30 uur 's middags. Buiten die tijden zijn alle hekken gesloten. Daarnaast moet u rekening houden met de volgende snelheden: 50km op de verharde weg en 40km op de zandwegen. Ook de entreegelden van alle nationale parken die u bezoekt, zullen bij aankomst aan de hekken betaald moeten worden. Deze entreegelden staan los van eventuele betaalde overnachtingen in de parken en kunnen daarom niet vooraf worden voldaan.

Zuid-Afrika
Krugerpark en omgeving
Dit park ligt in het oosten van Zuid-Afrika tegen de grens met Zimbabwe en Mozambique. Helaas komt hier malaria voor, neem dus voorzorgsmaatregelen. Het park is opgericht door Paul Kruger in 1890 en had toen een oppervlakte van 4600 km2, maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en bekendste wildpark in Zuid-Afrika met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren op 19.685 km2. De Big Five zijn er zeker te vinden. Het park is bijna 350 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 60km. Het Krugerpark biedt 2000 km aan wegen en 4x4 routes en 23 kampen met accommodaties van eenvoudig tot luxe. Er zijn verschillende toegangshekken: Malelane en Crocodile Bridge aan de zuidkant, de Numbi en Paul Kruger Gate bereikbaar vanuit Hazyview en de Orpen Gate vanuit Phalaborwa en Punda Maria.

Skukuza Restcamp
Dit is het grootste camp en tevens het administratieve hoofdkwartier van Krugerpark. Skukuza ligt aan de oevers van de Sabierivier en in de omgeving vindt u enkele van de beste wegen om wild te spotten, waaronder ook de Big Five. Het centraal gelegen kamp is groen, heeft een aantal grote bomen langs de rivieroevers en u vindt er naast de receptie ook een bank, restaurant, postkantoor en openbare toiletten. Accommodaties U kunt kamperen in Skukuza, maar u vindt er ook permanente safari tenten op palen met een koelkastje en kleine veranda. U maakt wel gebruik van de algemene keuken en toilet/douche faciliteiten. De meest voorkomende overnachtingsmogelijkheid is een rondavel, een ronde bungalow met rieten dak met eigen douche en toilet.

Pezulu Tree House Game Lodge
Pezulu is een kleine, exclusieve ‘Tree House Game Lodge’ gelegen in een gebied rijk aan wildleven in de provincie Limpopo, slechts 40 minuten rijden van de Orpen Gate van het Krugerpark. De kleinschalige lodge heeft slechts 7 luxe boomhutten, gebouwd zonder daarbij spijkers te gebruiken, met rieten daken en eigen douche, toilet en soms een bad. U kunt hier ontsnappen aan de hectiek en genieten van de Afrikaanse bush. In de ochtend en late middag worden er gamedrives georganiseerd in open voertuigen, maar ook een bushwalk, een trip naar het Cheetah project en ook Whitewater raften behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u ook genieten van een middag relaxen bij het zwembad, een drankje in de originele ‘treetop bar’ of de dieren observeren vanaf uw eigen balkon.

Motswari Private Game Reserve
Diep in het Timbavati Nature Reserve ligt het Motswari Private Game Reserve. Het maakt deel uit van het ‘Greater Kruger National Park Conservancy’ en heeft een oppervlakte van ca. 150 km2 met ongetemde wildernis, een weidse horizon en een leefgebied met talloze dieren. Ervaren rangers geholpen door vakkundige Shangaan trackers doen hun best om gasten een goede indruk van het wild te geven. Dit gebied staat bekend om de Big Five die hier regelmatig worden gezien. Tijdens de game drives die gasten twee keer per dag kunnen maken (’s morgens vroeg en laat in de middag) ziet men de dieren als zij het meest actief zijn en het landschap het meest spectaculair is. Daarbij draagt het personeel hun manier van leven met passie uit en gasten worden uitgenodigd om hier deel van uit te maken, rond het kampvuur of bij een waterplek, terwijl ze ‘sun-downers’ drinken. De lodge heeft een traditionele lounge in de openlucht met uitzicht over een nabijgelegen dam, een goed restaurant en bar, een zwembad en 15 luxe bungalows met eigen ‘buitendouche’, toilet, airconditioning, ventilator en minibar. Motswari is een Fair Trade geaccrediteerde lodge.

Addo Elephant Park
Het Addo Elephant National Park is gelegen in de Sundays River Valley. Het park herbergt een beschermde kudde van meer dan 400 olifanten, die eens over de velden van de Oost Kaap liepen. Het is een prachtig park met een schitterende flora. De olifanten overleven door de aanwezigheid van de ‘pink-flowered spekboom’ (Portulacaria Afra). Dit is een plant die wel drie meter hoog wordt en dient als overheerlijk olifantenmaal. De eerste kolonisten die in het Addo gebied kwamen wonen, slachtten meteen een groot deel van de olifantenkuddes af omdat de dieren vaak hun velden en plantages verwoestten. Het aantal dieren bleef in de loop der jaren afnemen, totdat er nog maar een tiental olifanten over waren. Ter bescherming van deze kleine groep werd het Addo Elephant Park in 1931 opgericht. Het hoofd restcamp ligt vlabij het park en heeft diverse mogelijkheden van overnachten allemaal voorzien van kookfaciliteiten, handdoeken en de in Afrika veelgebruikte ‘braai’. U kunt kiezen voor een nachtje in een guesthouse, chalet, rondavel of safaritent. Het kamp heeft een winkeltje, restaurant, zwembad en receptie waar u verschillende gamedrives kunt boeken. Nieuw is de ondergrondse wildlife viewing hide.

St. Lucia / iSimangaliso (Greater St. Lucia) Wetland Park
Tot voor kort heette dit park “Greater St Lucia Wetland Park, maar de naam is onlangs veranderd om het verband met de omgeving beter aan te geven. Het heet nu iSimangalisoWetland Park. Dit park, datWerelderfgoed status verworven heeft, strekt zich uit over een lengte van 280 km en beslaat een oppervlakte van 38.000ha ten oosten van Hluhluwe. Het belangrijkste gebied van het park bevindt zich aan de zuidkant en is het St. Lucia Resort. Het totale gebied beslaat de riviermonding, het wildreservaat, het woud, het met lelies bedekte bekken, de lagune, de hoge duinen en natuurlijk de zee. U kunt hier de zeldzame en bedreigde zandschildpad aantreffen. Tevens wonen er duizenden nijlpaarden en krokodillen in het water. Ook vogelliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Visarend, flamingo en pelikaan zijn alom vertegenwoordigd. Een boottocht op het meer van St. Lucia mag u dan ook beslist niet missen. Het toeristenbureau vindt u in Main Street in Hluhluwe en in St. Lucia. In dit gebied komen malariamuggen voor, neem dus uw voorzorgsmaatregelen. Veel klanten boeken wij in het Elephant Coast Guest House in St. Lucia. Het heeft mooie, ruime kamers met een balkon die uitkijken over het zwembad en de omliggende tuin. Tegen de avond moet u niet versteld staan als er een wildzwijn of zelfs een nijlpaard op het aangrenzende grasveld staat te grazen. De vriendelijke eigenaren kunnen u helpen met het boeken van een excursie en verzorgen een zeer goed ontbijt.

Hluhluwe-Umfolozi N.P.
Het Hluhluwe-Umfolozi Park bestaat uit twee in 1895 gestichte reservaten die sinds 1989 met elkaar in verbinding staan via de zogenaamde corridor. De dieren kunnen zich vrij van het ene park naar het andere bewegen over een totale oppervlakte van 96.000 hectare. Naast de Big Five kunt u hier ook giraffen, hyena’s, cheeta’s en wilde honden aantreffen. Overig wild zoals waterbok, nyala, kudu en impala is ook meer dan ruimschoots  vertegenwoordigd. Het Hluhluwe-Umfolozi park is bekend om de grootste populatie witte en zwarte neushoorns van Zuidelijk Afrika, die met succes voor uitsterven zijn behoed. In het Hluhluwe-gedeelte van het park kunt u genieten van een schilderachtig heuvellandschap met prachtige vergezichten. In Umfolozi zult u een meer steppeachtig landschap aantreffen met verspreide acaciabomen, wat het spotten van de dieren vergemakkelijkt. U maakt de meeste kans dieren tegen te komen in de vroege ochtend en in de namiddag. Een favoriete plek van witte neushoorns is een poel in de buurt van Isivivaneni, niet ver van het Hilltop Camp. In het park kunt u zelf verschillende zandwegen volgen op zoek naar wild of begeleide wandelingen boeken. ‘s Avonds bestaat de mogelijkheid een georganiseerde game drive te maken, om de nachtdieren in actie te zien. Hilltop Camp of luxere lodges Het Hiltop Camp, het oudste kamp in Kwa-Zulu-Natal, heeft een prachtige ligging op een beboste heuvelrug en biedt u adembenemende uitzichten over de omgeving. In het Mpunyane restaurant kunt u terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner. U zult overnachten in chalets of rondavels. Maar u kunt ook kiezen voor de nabijgelegen, luxere Mtwazi Lodge of de Muntulu en Munyawaneni Bush Lodges. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe