Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Glacier Bay Alaska

Terug Bekijk samenvatting

Het zuidoosten van Alaska vormt het noordelijke deel van de beroemde Inside Passage en is alleen bereikbaar per vliegtuig of schip. De voedselrijke wateren vormen een ideaal zomerverblijf voor walvissen en de gletsjers in dit gebied zijn enorm. Deze korte reis is een ideale uitbreiding op onze andere reizen die zich vooral op het zuidcentrale deel van Alaska richten en perfect voor een eerste kennismaking met “The Panhandle”.

Dag 1

Accommodatie: Westmark Baranof - Standard Room (LG)

Aankomst in Juneau

Juneau is prima bereikbaar vanuit Anchorage of Seattle. Alaska Airlines biedt meerdere vluchten per dag aan. Bij aankomst neem je een taxi (niet inbegrepen) naar je eerste overnachtingsadres. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2

Accommodatie: Westmark Baranof - Standard Room (LG)

Vrije dag Juneau

Vandaag heb je een vrije dag in Alaska’s hoofdstad. Juneau is een gezellige plaats waar in de zomer vele enorme cruiseschepen voor anker gaan. Enkele mogelijkheden zijn het bezoeken van het Alaska State Museum, het Juneau - Douglas City Museum, het Last Chance Mining Museum of de Mendenhall Glacier in het stadspark. Ook kun je optioneel kiezen voor een excursie naar de gletsjers van Tracy Arm of een walvisexcursie op zoek naar bultruggen en ander marine wildlife.

Excursietip:
Bultruggen van Juneau
Gletsjers van Tracy Arm

Dag 3

Accommodatie: Glacier Bay Lodge - Standard Room with view (LG)

Vlucht van Juneau naar Gustavus

Per taxi reis je terug naar de luchthaven, waar je aan boord stapt van een klein vliegtuig naar Gustavus. De vlucht duurt nog geen uur. De Glacier Bay Lodge ligt ingenesteld tussen de sparren en is de enige accommodatie in Glacier Bay National Park. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 4

Accommodatie: Glacier Bay Lodge - Standard Room with view (LG)

Dagexcursie Glacier Bay National Park

Vroeg in de ochtend ga je aan boord van een motorboot die je vandaag de prachtige omgeving laat zien. Glacier Bay is een waardige naam voor deze magnifieke Y-vormige baai. Het blauwe water van de baai wordt omringd door bergen waar maar liefst 9 getijdengletsjers hun weg naar zee vinden. Een heerlijke dag op het water tussen de mooiste gletsjers die Alaska rijk is.

Dag 5

Accommodatie: Westmark Baranof - Standard Room (LG)

Vlucht terug naar Juneau

In de ochtend vlieg je terug vanaf Gustavus naar Juneau. De rest van de dag kun je besteden aan de bezienswaardigheden die je op de heenreis gemist hebt.

Dag 6

Vertrek uit Juneau

Na de laatste overnachting is de reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.