Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

Onontdekt Zuidoost-Alaska

Terug Bekijk samenvatting

Deze prachtige Alaska reis neemt je mee naar het onontdekte zuidoosten. Dit gebied is alleen per schip of vliegtuig bereikbaar en wordt daarom vaak vergeten, maar het heeft enorm veel te bieden. Je reist typisch Alaskaans: met kleine (water-)vliegtuigjes en wanneer mogelijk per schip van de Alaska Marine Highway. Tijdens je reis bezoek je de meest geïsoleerde dorpen, die stuk voor stuk prachtig gelegen zijn aan de prachtige Inside Passage.

Dag 1

Accommodatie: The Red Lion Hotel Seattle Airport - standard room (LG)

Aankomst in Seattle

Na aankomst in Seattle heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2

Accommodatie: Stikine Inn - standard room (LG)

Vlucht van Seattle naar Wrangell

Vroeg in de ochtend vlieg je van Seattle naar Wrangell, met een tussenlanding in Ketchikan. Wrangell is een klein dorp, prachtig gelegen aan de Inside Passage en de Stikine River. Deze 325 mijl lange rivier wordt gevoed door meer dan 100 gletsjers en behoort tot het Stikine-LeConte wildernis gebied. Optioneel kun je mee met een 4 uur durende bootexcursie over deze rivier.

Excursietip:
Stikine River Safari

Dag 3

Accommodatie: Stikine Inn - standard room (LG)

Berenexcursie Anan Creek

Vandaag maak je een excursie naar de beren bij Anan Creek, een van de beste plekken in Zuidoost Alaska om beren te spotten. Anan Creek staat bekend om zijn gigantische pink salmon run en is een van de weinige gebieden waar bruine en zwarte beren in harmonie met elkaar leven. De beste periode voor het zien van beren is in de maanden juli en augustus.

Dag 4

Accommodatie: Scandia House - Queen Bed Room (LG)

Vlucht van Wrangell naar Petersburg

Vandaag vlieg je van Wrangell naar Petersburg.

Dag 5

Accommodatie: Scandia House - Queen Bed Room (LG)

Vrije dag Petersburg

Petersburg kent sterke Noorse invloeden daar de Noor Peter Buschmann het dorp gesticht heeft eind negentiende eeuw. Aan de overkant van de Inside Passage bevindt zich LeConte Glacier, de zuidelijkste getijdengletsjer van Alaska. Maak hier een excursie naartoe of kies voor een wandeling in de omgeving van het dorp tijdens je vrije dag.

Excursietip:
LeConte Glacier

Dag 6

Accommodatie: Westmark Baranof - Standard Room (LG)

Per vliegtuigje van Petersburg naar Juneau

Per vliegtuigje reis je naar Juneau, de hoofdstad van Alaska, waar je de aankomende twee nachten verblijft. Juneau is prachtig gelegen aan Gastineau Channel en is een van de meest geïsoleerde hoofdsteden ter wereld, je kunt er alleen per boot of vliegtuig komen. 

Dag 7

Accommodatie: Westmark Baranof - Standard Room (LG)

Vrije dag Juneau

Vandaag heb je een vrije dag in Alaska’s hoofdstad. Juneau is een gezellige plaats waar in de zomer vele enorme cruiseschepen voor anker gaan. Enkele mogelijkheden zijn het bezoeken van het Alaska State Museum, het Juneau - Douglas City Museum, het Last Chance Mining Museum of de Mendenhall Glacier in het stadspark. Ook kun je optioneel kiezen voor een excursie naar de gletsjers van Tracy Arm of een walvisexcursie op zoek naar bultruggen en ander marine wildlife.

Excursietip:
• Bultruggen van Juneau
• Gletsjers van Tracy Arm

Dag 8

Accommodatie: Glacier Bay Lodge - standard Room with view (LG)

Vlucht naar Gustavus en Glacier Bay dagexcursie

In Juneau stap je aan boord van een klein vliegtuig dat je naar Gustavus brengt. Dit gehucht ligt nabij Glacier Bay National Park, waar je na aankomst een excursie per boot gaat maken. Glacier Bay is een van de bekendste parken van Alaska en heeft, ondanks de opwarming van de aarde, een enorme concentratie aan gletsjers in zijn omgeving. Tijdens de bootexcursie is de kans groot dat je walvissen en ander wild ziet. 

Dag 9

Accommodatie: Glacier Bay Lodge - standard Room with view (LG)

Vrije dag Gustavus

Besteed je vrije dag aan het maken van een wandeling of een kajaktocht. Een walvisexcursie door de wateren van Icy Strait behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 10

Accommodatie: Historic Skagway Inn - Standard Room (LG)

Vlucht van Gustavus naar Skagway

Je vliegt van Gustavus naar Skagway, waarmee je weer in de "bewoonde wereld" bent aangekomen. Skagway is de noordelijkste aanleghaven in de Inside Passage en ontvangt dagelijks diverse cruiseschepen. De ligging is prachtig en het dorp kent een rijke historie: ooit was het de plek waar de goudzoekers hun barre tocht over de Klondike goudvelden startten.

Dag 11

Accommodatie: Historic Skagway Inn - Standard Room (LG)

Vrije dag Skagway

Breng je vrije dag door met het bezoeken van de bezienswaardigheden in Skagway, zoals Broadway Street en het Klondike Gold Rush National Historical Park Visitor Center, of maak een van de diverse wandelingen vanuit Skagway. 

Dag 12

Accommodatie: Edgewater Hotel - Standard Room (LG)

Vanuit Skagway per trein over de White Pass naar Whitehorse

Vanuit Skagway reis je (deels) per trein naar Whitehorse. Vanuit het op zeeniveau gelegen dorp stijgt de trein over bruggen en langs diepe afgronden naar een hoogte van ruim 850 meter naar de top van de White Pass. Net na de White Pass stap je uit en reis je per bus verder naar Whitehorse, de provinciehoofdstad van de Canadese Yukon.  

Dag 13

Accommodatie: Edgewater Hotel - Standard Room (LG)

Vrije dag Whitehorse

Whitehorse is de gezellige provinciestad van de Yukon met diverse goede restaurants en terrasjes. Bezoek in ieder geval het Yukon Visitor Reception Center voor een uitstekende introductie op alles wat deze regio te bieden heeft. Ook kun je een bezoek brengen aan de historische S.S. Klondike.

Dag 14

Vertrek uit Whitehorse

In de ochtend is deze Alaska reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.