Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Expeditie naar de Ross Zee, inclusief helikopters

  • • Enkele reis tussen argentinië en nieuw-zeeland
  • • Kans op zien van keizerspinguïns
  • • Langs de indrukwekkende ross-ijsplateau
Duur 32 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 24.400

In de voetsporen van Amundsen, Scott en Shackleton

LET OP: hoge korting. Vraag naar de speciale prijs.

Van alle reizen naar Antarctica is dit wel de meest spectaculaire. In een maand vaar je over de Zuidpool van het meest zuidelijke puntje van Argentinië naar Nieuw Zeeland! Of andersom natuurlijk. De Ross zee regio is zondermeer het spectaculairste deel van Antarctica. Voor de meeste reizigers is de Ross Zee onbereikbaar, simpelweg omdat het te ver ligt. Er zijn twee schepen waarmee je wél de Ross Zee kunt bereiken en waarmee je één van de meest spectaculaire reizen naar Antarctica kunt maken. De reizen duren meer dan dertig dagen en je bezoekt zelfs voor Antarctica de meest afgelegen uithoeken die je met een schip kunt bereiken.

De m/v Ortelius maakt om het jaar twee bijzondere reizen vanuit Argentinië waarbij je helemaal langs de onderkant van de aarde vaart naar Bluff in Nieuw-Zeeland. Na aankomst keert het schip voor een zelfde reis weer terug naar Ushuaia. Bij de Ortelius gaan twee helikopters mee aan boord om de kans op landingen te vergroten. 

De Spirit of Enderby vertrekt vanuit Nieuw Zeeland voor een 30-daagse reis naar de Ross Zee. Een reis in navolging van roemruchte ontdekkingsreizigers als Roald Amundsen, Ernest Shackleton en Robert Falcon Scott. Zij waren je voor, toen zij –inmiddels meer dan 100 jaar geleden- hierheen voeren met als voornaamste doel als eerste de Zuidpool te bereiken. 

De omvang van de Ross ijskap op Antarctica is immens: ongeveer zo groot als Frankrijk. Als je er langs vaart kijk je op tegen de torenhoge ijswanden. Op weg naar het zuiden bezoek je diverse eilanden met stranden vol zeeolifanten, pelsrobben en duizenden schlegel- en koningspinguïns. Het is in deze regio een stuk kouder dan op het Antarctisch schiereiland, simpelweg omdat het verder beneden de zuidpoolcirkel ligt. Je bezoekt de Nimrod Hut van Shackleton bij Cape Royds, het onderzoeksstation McMurdo en de hut van de tragische held Robert Falcon Scott. McMurdo Sound is overigens de thuishaven van vele orka’s. Bij Cape Adare zit een gigantische kolonie van meer dan een half miljoen adéliepinguïns.

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat er van het reisschema afgeweken wordt. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren voor bijzonder wildlife dat gespot wordt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ushuaia: Je avontuurlijke reis Antarctica start bij het inschepen in Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië. Dit is de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.
Dag 2 - 3 - Op zee: De komende twee dagen op de Drake Passage kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien.Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”.Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.
Dag 4 - Door de Pendleton Strait: We bereiken het Antarctisch Schiereiland dicht in de buurt van de Zuidpoolcirkel. Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we door de Pendleton Strait en proberen we op het zuidelijke puntje van het zelden bezochte Renaud Island te landen. Hier hebben we de mogelijkheid om de eerste Adéliepinguïns van de reis te zien maar ook spectaculaire uitzichten op de ijsbergen in dit surrealistische, door sneeuw en ijs beheerste landschap. 
Dag 5 - 6 - Varend door de Bellingshausen Sea: Vanuit het schiereiland varen we naar open zee, de koers gezet richting Peter I Island.

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De reis met vertrek 17 februari 2023 lijkt twee dagen korter te duren dan de reis die start in januari. Dit is echter niet het geval. Het verschil in reisduur heeft te maken met het passeren van de internationale datumgrens.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• landingsrechten USD800 per persoon bij de reis met de Spirit of Enderby
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekeringWil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.