Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Avontuurlijke kampeertocht Botswana met 4WD

Terug Bekijk samenvatting

Ga zelf op pad met een 4x4 auto met volledig uitgeruste kampeeruitrusting dwars door de wildernis van het noordwesten van Botswana. Het is een niet te onderschatten trip, maar zo indrukwekkend. Bedwing de mulle zandwegen van het Moremi Game Reserve, kampeer in de waterrijke regio Khwai en rij door de uitgestrekte savannes van Savuti. Vanuit een lodge nabij het Chobe National Park maak je een boottocht over de Chobe rivier op zoek naar wild in en rondom de rivier. Je sluit deze enerverende reis af met een bezoek aan het water gedonder van de Victoria watervallen.

Dag 1

Accommodatie: Cresta Riley's Hotel - deluxe room (LO)

Maun

Maun is het centrale punt in Botswana, van waaruit bijna iedereen vertrekt op avontuur naar de Okavango Delta of de omringende wildernisgebieden. Struin over de lokale markt en sla boodschappen in voor het individuele kampeeravontuur van de komende dagen.

Dag 2 (ca. 140 km)

Accommodatie: Xakanaxa Campsite - tent (LG)

Naar Moremi Game Reserve - Xakanaxa

Even buiten Maun is de weg nog geasfalteerd, maar die verruil je al snel voor een zandweg op weg naar South Gate, dé toegangspoort tot het Moremi National Park. Hier betaal je de toegangsfee en koop je brandhout, dat niet in het park verzameld mag worden. De camping bij Xakanaxa is voorzien van een barbecue en een toilet/douche-gebouw. Je dient hier vóór de sluitingstijd van het park te arriveren en vertrek van de camping is pas toegestaan na openingstijd van het park.

Dag 3

Accommodatie: Xakanaxa Campsite - tent (LG)

Moremi Game Reserve - Xakanaxa

In het Moremi Game Reserve draait alles om het zoeken naar groot wild, dat net zo divers aanwezig is als de natuur. Je rijdt van moerassen met antilopen en buffels door bossen waar luipaarden zich schuilhouden in de bomen. En kuddes olifanten struinen door de met dode bomen gevulde savanne met op een steenworp afstand de waterwegen van de delta. Dit is naar onze mening het mooiste nationale park van Botswana.

Dag 4 (ca. 75 km)

Accommodatie: Khwai SKL Campsite - tent (LG)

Naar Khwai regio in Moremi

Vanavond overnacht je op de Khwai campsite, dat in de lokale Khwai gemeenschap ligt. Ook hier vind je een barbecue en een toilet/douche-gebouw. De afstanden per dag zijn qua kilometers niet groot, maar je bent op een groot safari-avontuur waarbij je continue langzaam rijdt en stopt om wild te spotten.

Dag 5

Accommodatie: Khwai SKL Campsite - tent (LG)

Wild spotten in de waterrijke Khwai regio

De Khwai-rivier vormt een natuurlijke grens tussen het wereldberoemde Moremi Game Reserve en de Khwai-concessie. Dieren kunnen hier vrij migreren door de uitgestrekte wildernis. Met een combinatie van permanent water, seizoensgebonden uiterwaarden, open graslanden, rivieren en bossen is ook dit een rijk leefgebied voor allerlei zoogdieren en vogels. 

Dag 6 (ca. 90 km)

Accommodatie: Savuti SKL Campsite - tent (LG)

Naar Savute / Chobe National Park

Diverse wegen leiden door de wildernis naar Savute in het zuidelijke deel van het Chobe National Park. Het is één van de meest uitdagende routes met onderweg delen die bestaan uit zeer mulle zandwegen of bij nat weer tot modderpaden getransformeerde wegen. Vanavond slaap je op de Savuti campsite, waar ook douches en toiletten aanwezig zijn.

Dag 7

Accommodatie: Savuti SKL Campsite - tent (LG)

Savute / Chobe National Park

De Savute regio is een bijzondere, maar aparte plek in Botswana. Hier jagen leeuwen op olifanten en zie je luipaarden vissen. Je vindt er weidse grasvlaktes onderbroken door rotsheuvels met baobab bomen. Het moerasgebied van de Savute Marsh is waar je in november de zebramigratie vindt. Een bijzonder spektakel!

Dag 8 (ca. 160 km)

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP)

Naar Kasane / Chobe National Park

Vanuit Savute rij je vandaag naar het noordelijke, meer bekende, deel van Chobe National Park, het Chobe Riverfront. Je begeeft je nu weer meer in de bewoonde wereld. De wegen zijn beter begaanbaar en in het oostelijke deel kom je veel meer safaritrucks tegen. Vanavond verruil je de daktent voor een comfortabel bed in een lodge in Kasane, de toegangspoort tot de Riverfront.

Dag 9

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP + 1x jeepsafari en 1x boottocht)

Chobe National Park inclusief jeepsafari en Chobe boottocht

De grote kuddes olifanten, waar Chobe zo befaamd om is, zijn veelal drinkend of spelend te vinden langs de Chobe rivier of ze zwemmen naar een graseilandje, waar ze de hele dag kunnen vertoeven. We hebben voor vandaag een jeepsafari en een boottocht over de Chobe rivier geboekt. Naast olifanten en buffels zie je ook vaak krokodillen en veel vogels, waaronder ijsvogels en visarenden.

Dag 10 (ca. 90 km)

Accommodatie: Amadeus Garden Guest House - standard room (LO)

Transfer naar Victoria Falls

Na het ontbijt word je door een chauffeur naar de grens met Zimbabwe gebracht, waar je na de grensovergang met een ander busje verder naar Victoria Falls wordt gebracht. Hier overnacht je twee nachten nabij het centrum in een kleine Bed & Breakfast.

Dag 11

Accommodatie: Amadeus Garden Guest House - standard room (LO)

Victoria watervallen

De Victoria watervallen storten zich over een lengte van meer dan anderhalve kilometer in een enorme kloof, een adembenemend schouwspel! In de lodge zijn diverse activiteiten te boeken zoals een tour naar de watervallen, een cruise over de Zambezi rivier en vluchten boven de watervallen. Op eigen gelegenheid zijn de watervallen en het nationale park ook goed te bezoeken en vergeet ook niet de lokale markt in het centrum te bezoeken.

Dag 12 (ca. 20 km)

Vertrek uit Victoria Falls

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht en eindigt je reis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe