Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

IJsland rond in de winter

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Op de luchthaven haal je je 4WD-huurauto op. Deze lever je aan het einde van je reis, voor het vertrek van je vlucht, ook weer op Keflavík in.

Accommodatie
Je overnacht in een combinatie van hotels en guesthouses, in kamers met eigen douche en toilet. In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Dag 1 en 2 - omgeving Hveragerdi & Selfoss
Hotel Eldhestar / Örk Hotel

Dag 3 en 4 - omgeving Skaftafell & Kirkjubaejarklaustur
Fosshótel Glacier Lagoon  / Skaftafell Hotel 

Dag 5 en 6 - Oostfjorden
Eyvindará Hotel / Hotel Valaskjálf

Dag 7, 8 en 9 - omgeving Mývatn & Husavík
Mývatn Fosshotel / Sel Hotel 

Dag 10 - Skagafjördur
Hofsstaðir Country Hotel / Varmahlíð Hotel

Dag 11 en 12 - Reykjavík
Hotel Klettur / Storm Hotel

Maaltijden

Bij de overnachtingen is het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden zorg je zelf. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en ook onderweg diverse mogelijkheden. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het handig om te weten dat bij veel benzinestations in IJsland ook een simpele maaltijd te verkrijgen is.
Voor een diner onderweg betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen wandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.