Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Zuid-IJsland compleet

  • • 3 activiteiten inclusief
  • • Ijsbergenmeer, gletsjer en geiser
  • • Vakantiehuisje en hotels
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.945

Verblijf in combinatie van vakantiehuisje en hotels, 4WD huurauto, tocht in een lavatunnel, Laugarvatn Fontana Spa en gletsjerwandeling

Tijdens deze zeer afwisselende rondreis door IJsland heb je heel veel tijd om de zuidkust te ontdekken. Je overnacht tijdens je IJsland vakantie in een combinatie van hotels en een langer verblijf in een vakantiehuisje. Je onderneemt verschillende excursies, zoals een excursie in een lavatunnel, badderen in het Laugarvatn Spa en een actieve gletsjerwandeling. 

Je begint de reis met een bezoek aan de schitterende lavatunnel Raufarhólshellir. In de winter zijn er vaak mooie ijssculpturen te zien. Het verblijf in een vakantiehuisje is erg ontspannen. 's Avonds kun je buiten in de hotpot zitten en de hemel afspeuren naar het noorderlicht. Het huisje staat in het gebied van de Gouden Cirkel, waar heel veel te zien en te doen is. Bezoek zeker de geiser, de watervallen en de breuklijn in nationaal park Thingvellir. Aan het meer van Laugarvatn ligt de Fontana Spa. Hier kun je gebruikmaken van de natuurlijke sauna's en warme baden. Een actieve dag met mooie wandelingen in het Hengill-gebergte is ook een optie. Langs de zuidkust verandert het uitzicht steeds weer. Je komt onder andere indrukwekkende bergen, deels bevroren watervallen, zwarte stranden en ruige rotsen tegen. Op een tong van de Vatnajökull-gletsjer maak je een wandeling met behulp van stijgijzers en een pikhouweel. Het ijsbergenmeer is een van mooiste plekken op IJsland. De ijsbergen, die allerlei kleuren hebben, dobberen rond en spoelen soms ook aan op het zwarte strand. Waanzinnig fotogeniek! Je sluit de reis af met het minder bekende deel Reykjanes, waar de aarde op sommige plekken borrelt en stoomt. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en via Blue Lagoon (optioneel) naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. 
Dag 2 - Tocht in lavatunnel en naar vakantiehuisje: Je start de dag met met wat hoogtepunten in de hoofdstad van IJsland. Flaneer door de Laugavegur, de hoofdstraat van Reykjavik met vele mondaine winkels, bezoek het architectonisch bijzondere concertgebouw Harpa of geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top van de Halgrimskirkja. Daarna maak je een tocht in de schitterende lava tunnel Raufarhólshellir. In de winter zijn er vaak mooie ijssculpturen te zien die zich in de grot vormen. Vervolgens rijd je naar je vakantiehuisje in de omgeving van Selfoss, in het zuiden van IJsland. In het plaatsje Selfoss kun je boodschappen doen. 
Dag 3 - Gouden cirkel en Laugarvatn Fontana Spa: Vandaag volg je de meest populaire excursieroute van IJsland, de "Golden Circle". Als eerste ga je naar Thingvellir. Thingvellir Nationaal Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Na Thingvellir rijd je naar Laugarvatn. Hier neem je een duik in het Laugarvatn Fontana Spa. Geniet van de natuurlijk verwarmde baden en sauna aan de rand van een groot meer. Via de explosiekrater Kerid rijd je naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Iets verder ligt de Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Na een mooie dag rijd je terug naar je vakantiehuisje.
Dag 4 - Thjórsárdalur: Nog een hele dag in het gebied van de gouden cirkel. Je kunt vandaag rustig aan doen en genieten van de warme hotpot bij je vakantiehuisje of je kunt er nog op uit gaan. Vandaag zijn er verschillende mogelijkheden. In grote lijnen kun je kiezen voor een rondrit langs leuke plaatsjes en bezienswaardigheden of een actievere dag met een mooie wandeling. Een kennismaking met het IJslandse paard behoort ook tot de mogelijkheden. Ook een tocht naar het Thjórsárdalur is mooi om te doen. Je rijdt langs de rivier Thjorsá met (meestal) prachtig uitzicht op de Hekla vulkaan. In het dal ligt de mooie waterval Hjalparfoss die in twee stromen naar beneden valt en is omgeven door basaltrotsen. IJsland heeft zo veel te bieden, opties genoeg dus om van vandaag wederom een prachtige dag te maken. En wie weet spot je onderweg of vanuit de hotpot het noorderlicht, want ook dit bijzondere natuurverschijnsel is te zien in IJsland!
  • Gullfoss waterval
  • Skaftafell Nationaal Park, IJsland

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse, inclusief € 190 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• vier overnachtingen in hotels/guesthouses op basis van logies en ontbijt in 2-pers. kamers met douche en toilet en drie nachten in een vakantiehuisje op basis van logies (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)
• 7 etmalen Hertz autohuur incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge en extra bestuurder. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• tocht in lavatunnel
• entree Laugarvatn Spa
• gletsjerwandeling
• informatiepakket
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners / ontbijt in vakantiehuisje)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.