Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Guided Iceland Circle

Terug

Tijdens deze reis ontdek je de overweldigende en karakteristieke landschappen van IJsland. Je gaat onder leiding van een zeer ervaren Engelstalige gids op pad met een internationale groep. Je rijdt in één week de hele ringweg en komt langs de bekende en onbekendere plekken. Je maakt korte wandelingen en bezoekt musea, kerkjes en boerderijen om meer te weten te komen over de cultuur van IJsland. In de wintermaanden raden we niet aan om deze route in zo'n korte tijd zelf te rijden, maar de chauffeur en de bus zijn ingesteld op deze winterse omstandigheden.

Dag 1 (ca. 50 km)

Accommodatie: Icelandairhotel Natura - standard room, private bathroom (LO)

Aankomst in IJsland en naar Reykjavík

Je komt 's middags aan op de luchthaven Keflavík met Icelandair. Per flybus reis je zelf naar Reykjavík. Hier heb je de avond vrij te besteden. Deze dag is er geen reisbegeleiding.

Dag 2 (ca. 425 km)

Accommodatie: Icelandairhotel Akureyri - standard room, private bathroom (LO)

Via West-IJsland naar Akureyri

Om 09.00 uur ontmoet je de gids en vertrek je met de bus vanuit Reykjavík. Je reist richting het westen en na het plaatsje Borgarnes kom je bij de kleine krater Grábrók die je beklimt. 's Middags bezoek je het natuurhistorisch- & zeehondenmuseum in een vissersdorp in Noordwest-IJsland waar je ook nog een wandeling kunt maken in de haven. Het turfkerkje Vídimýri is helemaal gerenoveerd naar de originele versie en wordt gezien als één van de mooiste voorbeelden van de traditionele IJslandse architectuur. Via de prachtige fjorden en over bergpassen bereiken we uiteindelijk Akureyri, de hoofdstad van het noorden.

Dag 3 (ca. 120 km)

Accommodatie: Sel hotel Mývatn - standard room, private bathroom (LO)

Vulkanisme bij Mývatn

's Morgens ontdekken we Akureyri, de stad met circa 17.000 inwoners. We bezoeken de botanische tuinen en genieten van het panoramische uitzicht over het Eyjafjördur fjord. We reizen door langs de Godafoss waterval naar het meer Mývatn. Dit meer staat bekend om alle geothermische wonderen en het actieve vogelleven in de zomer. We stoppen bij de bizarre lava formaties en wandelen rondom de vele pseudo kraters. We eindigen deze enerverende dag met een ontspannen bad in het Mývatn Nature Bath. Dit is een mineraal rijk bad en zeer goed voor zowel lichaam als geest. 

Dag 4 (ca. 250 km)

Accommodatie: Icelandairhotel Herad - standard room, private bathroom (LO)

Mývatn en naar de Oostfjorden

Eerst bezoeken we nog meer bijzondere vulkanische verschijnselen bij Mývatn. De dag start in Dimmuborgir, het lava labyrinth waarna we naar Námaskard gaan, een hete bronnen gebied. De aarde pruttelt, borrelt en leeft hier. Door het verlaten binnenland rijden we vervolgens naar het oosten. Misschien zien we onderweg rendieren. De dag eindigt in Egilsstadir, de grootste plaats in Oost-IJsland.

Dag 5 (ca. 470 km)

Accommodatie: Hotel Höfn of Hotel Klaustur - standard room, private bathroom (LO)

Oostfjorden en Vatnajökull gletsjer met ijsbergenmeer

We rijden door het dramatische fjordenlandschap in zuidelijke richting. We komen langs vissersdorpen en we bezoeken een steen- en mineralencollectie. 's Middags doemt de Vatnajökull ijskap op. Dit is de grootste gletsjer van Europa. We stoppen bij het het ijsbergenmeer Jökulsárlón, één van de hoogtepunten van de reis. Bij het sprookjesachtige meer zie je de ijsbergen in verschillende kleuren en vormen ronddrijven en er zwemmen soms zeehonden tussendoor. Bij het zwarte strand spoelen de ijsbergen ook aan, een zeer fotogenieke plaats. We rijden langs de gletsjertongen en imposante bergen naar de plaats Kirkjubaejarklaustur voor de overnachting. 

Dag 6 (ca. 240 km)

Accommodatie: Hotel Eyjafjallajökull of Icelandairhotel Fludir - standard room, private bathroom (LO)

Zuidkust van IJsland

We maken een prachtige tocht langs de zuidkust door lavavelden, langs de enorme kliffen, gletsjers en watervallen. Er wordt gestopt voor een wandeling op het zwarte strand van Vík en we bezoeken verschillende watervallen zoals de Skogafoss. Bij het Eyjafjallajökull centrum of het lava centre bekijken we een film over de enorme vulkaanuitbarstingen. Nog een waterval is de Seljalandsfoss, met enog geklauter is het mogelijk om er achter langs te lopen; bereid je er op voor dat je nat kan worden! De overnachting is in het gouden cirkel gebied in het plaatsje Flúdir. 

Dag 7 (ca. 160 km)

Accommodatie: Icelandairhotel Natura - standard room, private bathroom (LO)

Gouden cirkel

We bezoeken de bekendste hoogtepunten van IJsland: de gouden cirkel. Eerst brengen we een bezoek aan boerderij Fridheimar waar we meer leren over het IJslandse paard en bekijken we de geothermische kassen. Bij Geysir zie je de vulkanisch activiteit bij de borrelende bronnen maar ook de spuitende geiser, Strokkur. Deze spuit gemiddeld om de 8 minuten de lucht in. Je wilt het iedere keer weer aanschouwen. De volgende stop is bij Gullfoss, de gouden waterval die in twee trappen naar beneden valt. Het Nationaal Park Thingvellir is geologisch en historisch erg interessant. Hier is de breuklijn tussen het Europese en Amerikaanse continent zichtbaar. Uiteindelijk bereiken we weer Reykjavík waar je nog een korte rondleiding krijgt, voor je naar het hotel wordt gebracht. Je neemt tenslotte afscheid van de gids en de bus met chauffeur.

Dag 8 (ca. 50 km)

Vlucht naar Amsterdam

In de vroege ochtend ga je op eigen gelegenheid per flybus naar de luchthaven Keflavík. In drie uur vlieg je terug naar Amsterdam met Icelandair.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe