Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dwars door IJsland per 4WD

  • • 4wd huurauto inbegrepen
  • • Vulkanisme bij mývatn
  • • Landmannalaugar & kjölur
Duur 11 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.995

Het indrukwekkende binnenland per 4WD, hotels, guesthouses

Na de bekende geiser Strokkur ga je het binnenland in. Je rijdt met je 4WD over de hooglandroute Kjölur. In het noorden liggen het vulkanische gebied van Mývatn en de krachtige waterval Dettifoss. Via de kust ga je naar de grote Vatnajökull-gletsjer. Aangezien je een jeep hebt, bezoek je natuurlijk ook Landmannalaugar. Met je 4WD kom je op bijzondere plekken. Een rivier doorsteken is bij deze reis niet nodig.  

Je doorkruist het onbewoonde binnenland van IJsland, waarbij je door uitgestrekte zand- en aswoestijnen rijdt en tafelbergen, schildvulkanen en machtige gletsjers ziet. In Akureyri kom je weer even in de bewoonde wereld en kun je een museum of de botanische tuin bezoeken. Mývatn staat bekend om het vulkansime en in de Oostfjorden tekenen diepe fjorden en stille baaien de kust. Maar af en toe kom je langs een kleine vissersplaats. Aan de zuidkust liggen het ijsbergenmeer en nationaal park Skaftafell. Zwarte stranden worden hier afgewisseld met watervallen. Landmannalaugar is een verbazingwekkend natuurwonder. Mineralen kleuren bergen groen, rood en blauw en op de toppen en flanken ligt sneeuw, terwijl stoompluimen en warme stroompjes uit gaten en spleten naar buiten komen.  

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Keflavík, via Blue Lagoon naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je 4WD auto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. Als je een late aankomst heeft op IJsland kun je ook in de omgeving van de luchthaven verblijven zodat je niet zo ver meer hoeft te rijden. 
Dag 2 - Gouden cirkel: Thingvellir, Geysir en Gullfoss: De eerste dagrit volgt IJslands meest populaire excursieroute, de Golden Circle. Je rijdt naar Thingvellir. Dit Nationaal Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Na Thingvellir rijd je naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Tien kilometer verderop ligt de Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Je overnacht in de omgeving van de Gouden Cirkel.
Dag 3 - De Kjölur hooglandroute en richting Varmahlíd: Vandaag rijd je naar het noorden via de oude paardenroute Kjölur, die in het verleden al veel gebruikt werd om IJsland dwars door te steken. De route is tegenwoordig volledig overbrugd. Onderweg moet je beslist het beschermde hete bronnen gebied van Hveravellir bezoeken. Je treft hier een verscheidenheid aan hete bronnen en kunt ook zelf een heerlijk bad nemen. Je overnacht in de omgeving van Varmahlíd. Bij Varmahlíd kan je de museumboerderij van Glaumbaer bezichtigen. Daar kunt je ook morgen mee starten.
Dag 4 - Akureyri, Godafoss en Mývatn: Vandaag rijd je verder naar Akureyri, de zogenaamde hoofdstad van het noorden. In deze stad vind je onder meer een aantal musea, een botanische tuin en gezellige trendy cafeetjes om koffie te drinken. Vergeet ook niet de hooggelegen, avant-gardistische kerk met bijzondere glas-in-lood ramen te bezoeken Je hebt meerdere mogelijkheden om een walvisexcursie te ondernemen. Dit kan namelijk vanuit Dalvík (ten noorden van Akureyri), in Akureyri en in Húsavík. Op het schiereiland Tjörnes, waar Húsavík ligt, is bovendien de mogelijkheid om papegaaiduikers te bekijken. Je rijdt tenslotte richting Mývatn. Waar je de komende twee nachten in de omgeving tussen Húsavík en het meer van  Mývatn zal overnachten.
  • Warme beek, Landmannalaugar
  • Glaumbaer

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 125 luchthavenbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers in accommodatie naar keuze (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)  
• 10 etmalen autohuur AVIS incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en extra bestuurders. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart (één per auto)
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• reserveringskosten
• reis-, annulerings- en cascoverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe