Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Het andere IJsland

  • • Ongerepte gebieden
  • • Veel rust en ruimte
  • • Inclusief binnenlandse vlucht
Duur 13 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.495

Langs de fjorden in het noorden en oosten per huurauto, verblijf in hotels en guesthouses

Voor reizigers die de echte ongerepte natuur, rust en ruimte zoeken, hebben we deze route uitgestippeld. Je rijdt door weidse, vlakke landschappen, langs diepe fjorden en over prachtige bergpassen in het noorden en oosten van IJsland. Er is alle tijd om de vele watervallen te bewonderen, mooie wandelingen te maken, vogels te spotten en te fotograferen. Je reist veel buiten de gebaande paden en door dunbevolkte streken. 

In het noorden van IJsland zijn verschillende mooie plaatsen die aan zee of aan een diep fjord liggen, zoals Siglúfjördur en Akureyri. Het landschap kent ook veel bergachtige gebieden en bijzondere natuur, zoals de Dettifoss-waterval en de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi. Je volgt de weg langs de kust en ideale plekken om vogels te spotten naar het schiereiland Langanes. Hier glijdt alle haast van je af. De ruimte en leegheid zijn overweldigend. In juni en juli kun je er bovendien genieten van de prachtige middernachtzon. Borgarfjördur Eystri is een dorp waar de weg ophoudt. Druk is het er dus niet. Je kunt er heerlijk wandelen, voor vogelaars zijn er observatieplekken en wie er oog voor heeft, geniet van het rustige leven dat de weinige mensen hier leiden. Het oosten van IJsland is een bergachtig gebied met diepe fjorden, vriendelijke baaien en af en toe een boerderij. Aan zo'n fjord verblijf je de laatste nachten. Met een binnenlandse vlucht ga je weer naar Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, waar je de reis afsluit. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Keflavik auto ophalen en rit naar Borgarnes: Vanaf Schiphol vlieg je ’s middags met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je naar de omgeving van Borgarnes rijdt. Hier begint je vakantie op IJsland.
Dag 2 - Rit naar Siglufjördur in Noord-IJsland: Je kunt de dag starten met een korte wandeling bij de lavavelden en kratertjes bij Bifröst. Daarna rijd je richting Noord-IJsland, naar het gebied rond de Skagafjördur. Hier worden IJslandse paarden gefokt. Bij Hvammstangi kun je van de ringweg af naar het schiereiland Vatsnes. Hier ga je op zoek naar zeehonden en het prehistorisch monster Hvitserkur, dat eigenlijk een basaltrots is. Bij Varmahlíd bezichtig je de museumboerderij van Glaumbaer. Vanuit hier ga je het schiereiland Trollaskagi op richting Siglufjördur. Onderweg moet je zeker een duik nemen in het zwembad van Hofsos. Vanuit dit bad heb je een spectaculair uitzicht over het fjord. Siglufjörður is een dorp wat ontstaan is uit de haringvisserij. In het begin van de 20ste eeuw was dit de belangrijkste vissersplaats voor de haringvisserij. Het dorpje groeide snel naar ruim 3000 inwoners. Toen de haringscholen voor de kust van IJsland verdwenen raakte Siglufjörður snel in verval. In het museum wordt de opkomst, hoogtij en het verval weergegeven. In deze omgeving is je overnachting.
Dag 3 - Optionele walvisexcursie en naar het stadje Akureyri: Het noordelijk deel van het schiereiland Tröllaskagi bestaat uit een grillig bergmassief. De vissersplaatsen lagen van oudsher zeer geïsoleerd en waren vroeger alleen over zee bereikbaar. In de loop van de tijd zijn steeds meer wegen aangelegd en de dorpen dus over land ontsloten. Er kunnen mooie wandelingen gemaakt worden in het berggebied. Vanuit Dalvik kun je optioneel een walvistocht gaan maken. Je rijdt verder naar het stadje Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. Hier zijn een aantal musea, een mooie botanische tuin en een heerlijk zwembad. Vergeet ook niet de hooggelegen, avant-gardistische kerk met bijzondere glas-in-loodramen te bezoeken. De overnachting is in Akureyri of omgeving.
Dag 4 - Rit via Húsavík naar schiereiland Tjörnes: Op ringweg #1 kom je langs de Godafoss waterval. Vervolgens rijd je naar het schiereiland Tjörnes. Via de kust kom je in Húsavík. Vanuit de haven kunnen er diverse excursies worden gemaakt, bijvoorbeeld een walvisexcursie. Hier is ook de mogelijkheid om papegaaiduikers te spotten. Je verblijft op het schiereiland in Noord-IJsland vlakbij de kloof Ásbyrgi of in Húsavík. 
  • Dettifoss
  • Oostfjorden

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

data: begin juni tot eind september (andere perioden op aanvraag), vertrek dagelijks

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief bagage en stoelreservering en vlucht Egilsstadir- Reykjavík inclusief € 150 luchthavenbelasting 
• nationale vliegbelasting à € 7,85 per persoon
• overnachtingen in guesthouses, hotels en boerderijen op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamer met eigen douche en toilet (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht) 
• 11 etmalen autohuur Hertz incl. onbeperkt aantal kilometers, alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge, one-way fee Keflavík-Egilsstadir en extra bestuurder.
• informatiepakket
•  CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• transfer in Reykjavík en laatste dag naar de luchthaven
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe
#}

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.