Askja

Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Reykjavík en New York

Terug

Combineer twee totaal verschillende steden in één reis. Icelandair vliegt via IJsland naar New York, zodat je makkelijk beide steden kunt bezoeken. Reykjavík is de kleine en zeer trendy hoofdstad van IJsland met prachtige natuur in de omgeving. New York is een bruisende metropool met een bijzondere geschiedenis, fascinerende architectuur, overal cultuur en natuurlijk bekende winkels en musea.

Dag 1

Vlucht naar Keflavik met Icelandair en rit naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je met Icelandair in drie uur naar Keflavík. Je stapt direct op de bus naar je hotel in Reykjavík, waar je twee nachten verblijft. In de avond heb je ruime keuze uit de vele restaurants die Reykjavík telt.

Dag 2

Hoogtepunten van Reykjavik

Vandaag heb je een vrije dag in Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld, die je geheel naar eigen wens kunt invullen. Het is leuk om een excursie te maken in de omgeving van Reykjavík, naar bijvoorbeeld het Gouden cirkel gebied, met de geisers en de machtige Gullfoss waterval. Dan krijg je ook een idee van hoe IJsland er buiten Reykjavik uit ziet. Een superjeepexcursie behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een walvisexcursie.
Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om in de stad te blijven. Ga in ieder geval met de lift omhoog in de toren van de Hallgrimskirkja voor een prachtig uitzicht over de stad, de omringende bergen en, bij helder weer, zelfs de Snaefellsjökull gletsjer in de verte. De haven is absoluut een bezoekje waard evenals het oudste deel van Reykjavik met de gekleurde huizen.

Dag 3

's Middags transfer naar Keflavík, vlucht naar New York

Deze ochtend heb je nog vrij in de hoofdstad van IJsland. In de middag is er een transfer per flybus naar luchthaven Keflavík, vanwaar je vlucht naar New York vertrekt. Na aankomst in New York kun je met een taxi of met een, door ons geboekte (niet inbegrepen), transfer naar je hotel gaan. De komende dagen ga je deze opwindende wereldstad verkennen.

Dag 4

Vrije dag in New York

Je hebt drie hele dagen de tijd om the Big Apple te ontdekken. Een leuke eerste kennismaking met deze wereldstad is een ontdekkingstocht per bus, de zogenaamde Hop-on-hop-off-bus, waarbij je alle hoogtepunten passeert die je de komende dagen gaat bezoeken.

Dag 5

Vrije dag in New York

Bezoek vandaag bijvoorbeeld het 90 meter hoge Vrijheidsbeeld, dit mag natuurlijk niet ontbreken in je tour door de stad. Beklim ook het Empire State Building (in 45 seconden naar de 86e verdieping) of de 70 verdiepingen hoge Top of the Rock observation deck. Vooral een bezoek aan het einde van de middag is aan te raden omdat je dan de stad tijdens licht en donker ziet. je kunt gaan winkelen tussen de wolkenkrabbers en kunst ontdekken in een van de vele galerijen die Soho rijk is. Het is erg leuk om een rondje door Central Park te lopen en de vele mensen te bekijken die gebruik maken van het park. Als het zondag is, kan je ook een “Harlem gospel tour” doen. Je bezoekt dan op zondagochtend een Abyssinian Baptist Church in de wijk Harlem en geniet van de prachtige zang van het koor. 

Dag 6

Vrije dag in New York

Een bezoek aan Ground Zero en de Freedom Tower, de plek waar het WTC stond en waar op 11 september 2001 de aanslagen plaats vonden, behoort ook tot de mogelijkheden. Maak een wandeling in het High Line Park, een voormalige spoorlijn die enkele meters boven de grond tussen de wolkenkrabbers door slingert. Als je even rust zoekt wandel je over de Brooklyn Heights Promenade langs het water met prachtig uitzicht. Ook ’s avonds is er, onder andere op Broadway en Times square, voldoende te doen, in de stad die nooit slaapt! Ontdek de vele clubs of bezoek een Broadway musical.

Dag 7

Eind van de middag naar de luchthaven; vlucht via Keflavík naar Amsterdam met Icelandair

Helaas alweer de laatste dag in New York. Gebruik deze dag om nog wat te winkelen, nog een museum te bezoeken zoals het Museum of the city of New York, of in de wijken Little Italy en Chinatown rond te lopen want aan het eind van de middag ga je alweer naar de luchthaven (transfer niet inbegrepen), om vervolgens terug te vliegen naar Keflavík.

Dag 8

Aankomst in Amsterdam

Vroeg in de ochtend stap je over op luchthaven Keflavík op de vlucht naar Amsterdam met Icelandair. In het begin van de middag kom je aan in Amsterdam. Daarmee is er een einde gekomen aan deze fantastische reis!

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe