Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Vulkanisme rond Reykjavík

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze reis bezoek je niet alleen de levendige hoofdstad Reykjavík, maar ook de vulkanische plekken rondom Reykjavik, waar je de stoom uit de grond ziet komen en wellicht zelfs de nieuwste vulkaan op IJsland of het lava bij Geldingadalir. Geisers, borrelende modderpoelen, ruige kusten en lavavelden staan allemaal op het programma. Je beschikt de hele reis over een huurauto en verblijft in hotels.     

Dag 1 (ca. 45 km)

Vlucht naar Keflavík, auto ophalen en naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je in drie uur naar de luchthaven Keflavík, waar je de auto ophaalt. Je rijdt naar Reykjavík waar je eerste overnachting is. ’s Avonds kun je nog uit eten gaan in één van de vele restaurants die deze moderne stad rijk is. Vanuit Reykjavík worden er verschillende helikopter vluchten aangeboden die naar de nieuwe vulkaan Fagradalsfjall gaan. Deze tochten zijn populair dus wij raden aan om deze op tijd te boeken. Wij kunnen deze van te voren voor u bijboeken. Echter wordt er ter plaatse bekeken of de vlucht door kan gaan i.v.m. weersomstandigheden etc. De kosten hiervoor zijn € 350 per persoon. De totale duur van de excursie is ca. 45-60 minuten waarbij er 15 minuten gestopt wordt vlakbij de vulkaan. 

Dag 2 (ca. 50 km)

Reykjavík en naar Hveragerdi

In de ochtend heb je tijd om Reykjavík te verkennen of een walvisexcursie te maken vanuit de haven. Bezoek de mooie kerk, Hallgrimskirkja. Je kunt omhoog in de toren van de kerk en de stad van bovenaf bekijken. Ook zijn er verschillende musea, moderne architectuur zoals bij het nieuwe congrescentrum Harpa, galeries en de haven. Je overnacht één nacht in Hveragerdi of omgeving. Dit dorpje ligt in een geothermisch gebied en je kunt vanaf de bergpas, voordat je dit dorpje inrijdt, de stoom al zien. Hveragerði is vooral bekend om zijn kassen. Hier worden bloemen, fruit en groente voor de IJslandse markt geteeld. Ook kun je prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door aan het eind van het dorp naar boven te wandelen. Je wandelt dan aan de zuidkant van het Hengill gebergte in ongeveer een uur naar een warme beek, waar je in kunt badderen.

Dag 3 (ca. 250 km)

Geysir en Gullfoss en naar Reykjanes

Je bezoekt de twee beroemde hoogtepunten van dit vulkaaneiland: de geisers en bronnen van Geysir en de indrukwekkende waterval Gullfoss. Je komt er ogen tekort. Je rijdt door naar het schiereiland Reykjanes, ten zuiden en zuidwesten van Reykjavík. De natuur heeft er een mooi landschap gevormd. Bijna het gehele schiereiland bestaat uit en is bedekt met lava. Veel wegen zijn van zwart vulkanisch zand en zijn veel gebruikt in diverse auto reclames. Je verblijft twee nachten in Grindavík of Keflavík.

Dag 4 (ca. 100 km)

De nieuwe vulkaan op IJsland Fagradalsfjall

Na een aantal maanden van kleine aardbevingen op het schiereiland Reykjanes is op 19 maart 2021 de vulkaan Fagradalsfjall tot uitbarsting gekomen. De verwachting is dat deze nog een tijdje zal duren. Momenteel zijn er twee manieren om bij de vulkaan te komen; per wandeling of per helikopter. De wandeling naar de vulkaan start op een nieuw gemaakte parkeerplaats aan weg 427, op ongeveer 10 minuten rijden afstand van Grindavik. Vanaf het begin af aan zijn er twee wandelpaden naar de vulkaan geweest, maar let op, deze veranderen regelmatig. Op dit moment (mei 2021) doet een gemiddelde wandelaar er ongeveer 3 uur in totaal over. Goed om te weten is dat de wandeling over verschillende pieken gaat en je op meerdere plekken dus steile stukken tegen komt. Het hoogste punt is ongeveer 250 meter. De wandeling neemt je mee over lava velden, gravel en oneven grond. Zorg dus voor een goede uitrusting. Voordat je op pad gaat raden we aan de website www.safetravel.is te checken. Hierop vind je de adviezen over de condities van de dag. Ook vind je hier de plattegronden van de wandelpaden die op dat moment gelden. 

Dag 5 (ca. 5 km)

Naar Keflavík, inleveren auto en vroege vlucht Keflavík - Amsterdam

Je neemt vroeg in de ochtend afscheid van IJsland en rijdt met je auto naar het vliegveld. Je levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.