Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Vakantiehuisje op Snaefellsnes

  • • Kans op noorderlicht
  • • Schiereiland snaefellsnes
  • • Comfortabel huisje
Duur 6 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 860

Met een 4WD het schiereiland Snaefellsnes verkennen, verblijf in huisje en hotels

Deze reis brengt je naar het westen van IJsland, een rustiger deel met heel veel bezienswaardigheden en kans op het noorderlicht. Na een overnachting in de hoofdstad Reykjavík rij je met je 4WD-huurauto naar het schiereiland Snaefellsnes. Daar heb je twee hele dagen om rond te kijken. Ook heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken om orka’s te gaan zien. Daarnaast bezoek je het vulkanische Reykjanes met lava en een hetebronnengebied.  

In Reykjavík maak je kennis met de IJslandse cultuur, zie je de hippe lokale bevolking flaneren op de hoofdstraat Laugavegur en ga je uit eten in een van de vele restaurants. Voordat je de relatieve drukte verlaat, kun je optioneel nog een walvisexcursie maken. Snaefellsnes bestaat uit een bergrug (met op de uiterste westpunt de vulkaan Snaefellsjökull) en een lange, indrukwekkende kustlijn. Je komt tijd te kort om alle bijzondere plekken te bezoeken. In het donker is het hier bovendien ideaal om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Tot slot ga je naar het schiereiland Reykjanes, waar je je kunt vergapen aan de typisch IJslandse vulkanische verschijnselen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Keflavik, auto ophalen en rit naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je in drie uur naar de luchthaven Keflavík, waar je de auto ophaalt. Je rijdt naar je eerste overnachtingadres in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. ’s Avonds ga je uit eten in één van de vele restaurants die deze mondaine en moderne stad rijk is.
Dag 2 - Optionele walvisexcursie en rit naar Snaefellsnes: In de ochtend heb je tijd om Reykjavík te verkennen of een walvisexcursie te maken vanuit de haven. Bezoek de mooie kerk, Hallgrimskirkja. Je kunt omhoog in de toren van de kerk en de stad van bovenaf bekijken. Ook zijn er verschillende musea, moderne architectuur zoals bij het nieuwe congrescentrum Harpa, galeries en de haven. Je rijdt daarna naar het schiereiland Snaefellsnes. Je verblijft hier drie nachten.
Dag 3 - Vrije dag op schiereiland Snaefellsnes: Je hebt de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes te bezichtigen. Langs de grillige kustlijn liggen veel vissersplaatsjes. Tussen twee van die kustdorpjes kun je een prachtige wandeling maken: van Hellnar loop je naar Arnastapi, waarbij een klein pad langs de basaltrotsen voert, waar enorm veel zeevogels nestelen. In circa 2 tot 3 uur loop je heen en terug. Geniet van de gletsjer Snaefellsjökull, stop bij Ytri Tunga om te kijken of je er de zeehonden kunt vinden die hier vaak liggen en neem zeker een kijkje bij het fotogenieke kerkje en kleurige lavastrand van Budir. Vanuit Stykkishólmur aan de noordkant wordt een natuur- en vogelboottocht georganiseerd. 
Dag 4 - Dag op Snaefellsnes, optioneel orka excursie: Je kunt de mooie plekken op Snaefellsnes bezoeken en bijvoorbeeld een wandeling maken. Vanuit Grundarfjörður kan je optioneel mee met een zeer bijzondere bootexcursie. Sinds enkele jaren verzamelen zich hier groepen van een aparte walvissoort, de orka. De orka’s worden juist in de winterperiode (vanaf december tot in april) in groten getale gezien, als zij op jacht gaan op de haring die dan het fjord in komt. De orka’s worden 6-9 meter lang en kunnen tot 9 ton zwaar worden. De duur van de excursie is circa 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoe snel de orka's gespot worden. Het is sowieso een heerlijke boottocht waarbij je ook vogelsoorten als de jan-van-gent kunt zien, zeehonden en soms zelfs dolfijnen.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

data: 1 oktober t/m 19 december en 2 januari t/m 23 april, dagelijks

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Keflavík in de voordeligste vluchtklasse v.v. inclusief € 125 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• 2 overnachtingen in een hotel in 2-persoonskamer inclusief ontbijt en 3 overnachtingen in 2-persoons vakantiehuisje op basis van logies (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)
• 5 etmalen AVIS autohuur incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en extra bestuurders. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart (één per auto)
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• reserveringskosten
• reis-, annulerings- en cascoverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage à € 5 per persoon
• Nationale Vliegbelasting à € 7,85 per persoon

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.