Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Avonturenweek Valkea Lodge

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze schitterende week verblijf je in de Valkea Lodge, 30 kilometer boven de poolcirkel. Deze nieuwe lodge staat op een fantastische locatie direct aan het Valkeajärvi-meer. Je verblijft in een sfeervolle blokhut en de maaltijden gebruik je in het restaurant in het gezellige hoofdgebouw, waar elke avond de open haard brandt. Uniek aan deze lodge is dat deze exclusief door Askja wordt aangeboden op de Nederlandse markt.

Dag 1

vlucht en transfer naar de Valkea Lodge

Vanaf Schiphol vlieg je naar de luchthaven in Finland. Indien je naar Rovaniemi vliegt is de afstand 100 km (transfertijd ca. 1,5 uur). Indien je naar Kittilä vliegt, is de afstand 140 km (transfertijd ca. 2 uur). Je wordt naar je accommodatie vlakbij Pello gebracht. Na aankomst bij de Valkea Lodge krijg je een welkomstdrankje en het diner. Vervolgens krijg je informatie over het weekprogramma. Je overnacht in een gezellige blokhut op maximaal 150-200 meter afstand van het hoofdgebouw. Afhankelijk van je keuze heb je een een blokhut met privé sauna.

Accommodatie
De Valkea Lodge ligt op 10 kilometer van het dorpje Pello in Fins Lapland. De ligging is fantastisch, op 30 kilometer boven de poolcirkel en aan de oevers van het pittoreske Valkeajärvi meer. Omdat de lodge op een heuvel ligt heb je een geweldig uitzicht over het bevroren meer en de besneeuwde bossen en is het bovendien een perfecte plek om het noorderlicht te spotten.

De lodge bestaat uit dertig gezellige blokhutten (twee onder één kap). Alle blokhutten hebben een woonkamer met smart tv, kitchenette, open haard, sofabed (140 cm breed) en douche en toilet. Er is een aparte slaapkamer met 2-persoonsbed. Indien je twee aparte bedden wilt, is dit mogelijk. Er zijn zestien blokhutten met een privé sauna. Er is gratis wifi in zowel de blokhutten als in het hoofdgebouw. 

In het centrale hoofdgebouw is het sfeervolle restaurant, als je na het diner nog een drankje wilt drinken, dan brandt de open haard uitnodigend in de gezellige bar. Bij het meer ligt een kleine sauna voor 2-4 personen en in het meer is een gat uitgehakt. Durf jij het aan om af te koelen in een ijskoud meer? Bij verblijf van een week in een huisje zonder sauna, mag je één keer gratis deze sauna gebruiken. Wil je deze vaker gebruiken, of indien je verblijft in een huisje met sauna en toch ook deze ervaring een keer wilt beleven, dan zijn de kosten € 30,- per persoon.

Het lokale alpineskicentrum dat direct naast de lodge ligt heeft vijf afdalingen die variëren van 800 tot 100 meter. Er is ook een oefenpiste voor beginners en kinderen. Ski's en skipassen zijn te huur beneden bij de skilift, gelegen direct naast de lodge. Ook is er een netwerk van langlauf loipes, die direct bij de Valkea Lodge beginnen. In en rondom Pello zijn meer dan 200 kilometers aan loipes. 

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle diners en ontbijten inbegrepen, vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Lunches zijn inclusief op de dagen dat er activiteiten in het programma zijn (alleen niet op dag 4 en 7 dus). Deze worden meestal onderweg, in de open lucht bij een vuur of bij koud weer binnen, genuttigd. Elke namiddag is er een koffie- en thee uurtje met koekjes.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engels sprekende gids.

Dag 2

sneeuwschoenwandeling en lezing over de husky's en de huskysafari

Na het ontbijt krijgt je de speciale thermokleding en schoenen uitgereikt, om deze week te gebruiken. Dan binden we de sneeuwschoenen onder en gaan we de natuur in. De gids geeft je informatie over de flora en fauna die in deze bossen leven. Onderweg houden we regelmatig een korte pauze en we lunchen in een traditionele kota bij een kampvuur. De hele excursie duurt ongeveer 5 uur, je wandelt ca. 2 tot 2,5 uur.

In de namiddag of in de avond is er een lezing over het leven van de musher en haar husky’s.

Dag 3

sneeuwscootertocht (30 km ca. 3 uur)

Je gaat vandaag per sneeuwscooter op pad. Je leert hoe je veilig met een sneeuwscooter over reeds geprepareerde paden en door verschillende soorten landschap kunt rijden. Na de uitleg, maken we met twee personen per sneeuwscooter een safari en proberen we het geleerde in de praktijk te brengen. We stoppen regelmatig zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. De lunch wordt in het restaurant bij Valkea geserveerd.

Dag 4

vrij te besteden dag, in de avond noorderlichtlezing

Deze dag is vrij te besteden. Als je ook vandaag iets actiefs wilt doen, dan zijn er meerdere mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt sneeuwschoenen, langlauflatten of ski’s huren. Bij de Valkea Lodge zijn ook excursie's te boeken. 

In de namiddag of avond is er weer een interessant lezing, deze keer over het noorderlicht. Je krijgt informatie over hoe het noorderlicht ontstaat, hoe en waar je het goed kunt spotten en fotograferen. 

Dag 5

huskysafari (15 km ca. 3 uur)

Je krijgt eerst informatie over de honden en over het besturen van een slede. Vervolgens gaan we samen met de ervaren gids op pad voor een sledetocht. Een persoon zit in de slede, de ander staat achterop en bestuurt de slede. Je kunt halverwege wisselen van bestuurder. De huskysafari gaat door het prachtige landschap bestaande uit stille bossen, heuvels en moerassen. Het enige geluid dat we horen is het geluid van de honden en sledes. Je raakt goed ingespeeld op jouw huskyteam en je wordt steeds behendiger in het sturen. Na een schitterende rit kom je weer terug op het startpunt. In de kota bij de huskyfarm krijg je een kop warme koffie of thee en is er nog voldoende tijd om met de husky's door te brengen.
Na afloop ga je weer terug naar de Valkea lodge voor de lunch.

Dag 6

bezoek rendierfarm (4 uur)

Vandaag is er een transfer naar een traditionele rendierboerderij. Je mag de rendieren voeren en de rendierhouder vertelt van alles over het leven van de Sami en de Lapse cultuur. De lunch wordt genuttigd in een traditionele teepee tent. Het bezoek is ca. 4 uur, de totale duur is ca. 5 uur inclusief transfer naar de rendierfarm.

Dag 7

vrij te besteden dag

Deze dag is vrij te besteden. Zie dag 4.

Dag 8

transfer en terugvlucht

Na het ontbijt vertrek en vervoer naar het vliegveld en terugvlucht.

N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe