Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 7 Dagen

Huskysafari in Noordwest Lapland

Terug Bekijk samenvatting

Je bent vijf dagen midden in de Lapse natuur van Finland met je eigen span husky’s. De eerste en de laatste nacht verblijf je in de omgeving van Harriniva. Daar word je voorzien van een volledige winteroutfit en ontmoet je de husky’s. Na een instructie start de tocht door bossen en over bevroren meren. De frisse lucht, de stilte en het besneeuwde landschap zijn onvergetelijk. Wie weet zie je ’s avonds bovendien het noorderlicht.

Dag 1

Vlucht Amsterdam – Kittilä, rit naar Harriniva

Vanaf Schiphol vlieg je via Helsinki naar de luchthaven in Kittilä in het noorden van west Fins Lapland. Vanaf de luchthaven word je naar Harriniva gebracht, de afstand is 70 kilometer. Je word welkom geheten en afhankelijk van het tijdstip dineer je bij Harriniva of is er een snack bij aankomst. Je onderkomen voor deze nacht is in een meerpersoons blokhut.

Accommodatie
Je verblijft twee nachten in een blokhut voor meerdere personen met een gemeenschappelijke douche en toilet in de omgeving van vakantiecentrum Harriniva, 230 km boven de poolcirkel. Je kunt ook overnachten in een meerpersoonshuis of -blokhut bij Jeris of Torassieppi, of in de omgeving van Harriniva. Tijdens de huskysafari overnacht je in een gemeenschappelijke ruimte in eenvoudige wildernishutten. De hutten beschikken niet over stromend water en elektriciteit, maar er is wel altijd een sauna bij de hut. Je kunt je overige bagage in de bagageruimte van Harriniva achterlaten.
Harriniva ligt aan de oever van de grensrivier Muoniojoki, die Finland en Zweden van elkaar scheidt. Je bevindt je hier drie kilometer ten zuiden van het plaatsje Muonio en in de nabijheid van nationaal park Pallas-Ylläs. Harriniva is een familiebedrijf dat in 1973 is opgericht, met heel veel ervaring in het bieden van accommodaties, uitstekende gerechten, actieve programma’s en meerdaagse safari’s.

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle maaltijden van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 7 inbegrepen. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Tijdens de huskysafari is het niet mogelijk om (alcoholische) drankjes te kopen, maar koffie en thee zijn wel bij de prijs inbegrepen.

Reisleiding
De huskysafari staat helemaal onder leiding van een lokale Engelssprekende gids. Er word verwacht dat je meehelpt met kleine taken, zoals water halen, hout hakken, de sauna opstoken en de husky’s voeren en verzorgen.

Vervoer
Vanaf Schiphol vlieg je met Finnair in 2,5 uur naar Helsinki en vervolgens in 1,5 uur naar de luchthaven in Kittilä, in het noordwesten van Fins Lapland. Vanaf de luchthaven word je naar je accommodatie gebracht. Op de laatste dag word je weer teruggebracht naar de luchthaven in Kittilä en vlieg je via Helsinki weer terug naar Amsterdam.

Dag 2

5-daagse trektocht door de wildernis

Na het ontbijt ontmoet je de gids en de groep en je krijgt informatie over het programma van de komende week. Allereerst worden we voorzien van een volledige winteroutfit. We pakken onze bagage in, die we tijdens de tocht nodig hebben, en gaan naar de kennel met meer dan 400 enthousiaste husky's. Je leert hoe je met ze om moet gaan, het in- en uitspannen en het besturen van de slede. Vervolgens start onze 5-daagse safari door het noordelijke gedeelte van het mooie Pallas-Ounastunturi gebied, vlakbij het nationaal park. Deze safari voert ons door het prachtige winterse landschap van bossen, boomloze fjelds, bevroren meren en rivieren. Hier is de schoonste lucht van Europa! Onderweg houden we naast lunchpauzes ook korte pauzes om foto's te maken. Iedereen verzorgt zijn eigen huskyteam en helpt eventueel bij de werkzaamheden in de hutten, zoals houthakken en water halen. Ontbijt en diner worden gezamenlijk in de hutten bereid. De lunchpauzes zijn altijd rond een kampvuur. Actief bezig zijn, maakt voor velen het beleven van de reis nog intenser. De dagafstanden zijn, afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden, tussen de 25 en 40 kilometer. De gids gaat met een eigen huskyteam mee. De stilte van dit gebied is hoorbaar en maakt indruk op je. 

Dag 3

5-daagse trektocht door de wildernis

Dag 4

5-daagse trektocht door de wildernis

Dag 5

5-daagse trektocht door de wildernis

Dag 6

Laatste deel van de trektocht door de wildernis

Aan het eind van de zesde dag komen we terug in Harriniva. 's Avonds genieten we van een heerlijk afscheidsdiner. De laatste overnachting is weer in een blokhut voor meerdere personen met een gemeenschappelijke douche en toilet in de omgeving van vakantiecentrum Harriniva of in een meerpersoonshuis of -blokhut bij Jeris of Torassieppi, of in de omgeving van Harriniva.

Dag 7

Transfer, vlucht Kittilä – Amsterdam

Na het ontbijt vertrek en vervoer naar het vliegveld in Kittilä en terugkeer via Helsinki naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer