Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 22 Dagen

100% Namibië & Botswana

Terug Bekijk samenvatting

Namibië en Botswana vullen elkaar goed aan. Dat komt door de uiteenlopende hoogtepunten die ze te bieden hebben: van de zeer gevarieerde woestijngebieden van Namibië tot de wilde dieren en surreële zoutpannen in Botswana. Ook op het programma staan de Sossusvlei, Twyfelfontein, Etosha en de Zambezi-streek. Je rijdt zelf de hele route en als je kiest voor een 4x4-huurauto, bedwing je zelf de mulle zandwegen van Chobe National Park. Tijdens de aangename Afrikaanse winter slaap je bovendien een nacht buiten onder de sterrenhemel op de Mkgadikgadi Pans. Een reis door Botswana is niet compleet zonder een verblijf in de Okavango Delta, waar je per mokoro naar het kamp vaart. Een perfecte combinatie voor een afwisselende reis!

Dag 1 (ca. 45 km)

Accommodatie: Terra Africa Guesthouse - standard room (LO)

Van Windhoek luchthaven naar Windhoek centrum

Je reis begint in de vriendelijke hoofdstad. Het guesthouse waar je overnacht ligt net buiten het centrum. Het biedt een prachtig uitzicht op de zuidelijke valleien van de stad en vormt in combinatie met de rijke collectie Namibische en Afrikaanse kunst een heerlijke plek om je reis mee te beginnen. Met de auto ben je zo in het veelzijdige centrum met parken, musea, restaurants, de veel gefotografeerde Christuskerk en een van de oudste gebouwen van Windhoek: het fort 'Alte Feste'.

Dag 2 (ca. 304 km)

Accommodatie: Desert of Quiver Camp - standard chalet (LO)

Van Windhoek naar de zandduinen van Sesriem/Sossusvlei

Na het ontbijt bezoekt onze lokale vertegenwoordiging jullie eerst in de accommodatie en spreken jullie gezamenlijk de hele reis door aan de hand van een kaart. Daarna staat de eerste highlight van je reis gepland: de ontzagwekkende Sossusvlei. Het plaatsje Sesriem is de toegangspoort tot het gebied van deze hoogste zandduinen ter werelden. Onder eeuwenoude camelthorn-bomen ligt het kamp waar je overnacht. De huisjes hebben een eigen veranda met een braai om 's avonds rustig te kunnen barbecueën. Deze plek biedt 360 graden uitzicht over het omliggende woestijnlandschap, waar vanaf de lodge ook een mooi wandelpad doorheen loopt. Een aanrader is om in de middag de Sesriem Canyon te bezoeken. Hier heeft de Tsauchab-rivier een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof uitgesleten. De meer dan 200 verschillende plantensoorten die hier voorkomen, leven van de mist die vooral ‘s morgens opkomt vanaf de kust.

Leuke meerdaagse trips in deze omgeving om het dagprogramma uit te breiden zijn:
• Desert Walking Trail
• Namib woestijn bij nacht

Dag 3 (ca. 60 km)

Accommodatie: Namib Desert Lodge - standard room (LO)

Omgeving Solitaire

Vandaag sta je vroeg op, zodat je bij zonsopgang kunt genieten van het steeds veranderende kleurenspel rondom de zandduinen. Het kamp ligt maar vier kilometer van het toegangshek tot Namib Naukluft Park en dan is het nog zo'n 65 kilometer rijden naar de Sossusvlei. Ook onderweg word je al omringd door prachtige duingebergten. De zoutvlakte van Deathvlei is ook een bezienswaardigheid op zich. Je kunt het ook vanuit de lucht bewonderen. Na dit spektakel is het nog maar een korte rit naar de Namib Desert Lodge, waar je de nacht doorbrengt in de huisjes aan de voet van oude versteende duinen.

Dag 4 (ca. 295 km)

Accommodatie: Pebble Stone House B&B - standard room (LO)

Naar Swakopmund

Via spectaculaire passen en ruige canyons gaat de reis verder naar de kustplaats Swakopmund. Er zijn diverse routes, bijvoorbeeld via de ‘Moon Valley’ of Walvisbaai. Beide opties gaan door Solitaire, een gehucht waar je het heerlijke appelgebak niet mag missen.

Dag 5

Accommodatie: Pebble Stone House B&B - standard room (LO)

Maak een excursie door de duinen van Swakopmund

Swakopmund is een Duits aandoend stadje dat aan de ene kant wordt ingesloten door de woestijn en aan de andere kant door de woeste Atlantische Oceaan. Hier kun je in een echt ‘brauhaus’ een lekkere schnitzel of sachertorte eten. Liefhebbers van verse vis dineren ’s avonds heerlijk met uitzicht op zee, bijvoorbeeld bij restaurant ‘The Tug’. Daarnaast ben je in dit stadje aan het juiste adres voor diverse activiteiten. Een interessante aanrader is de Living Desert Adventures-excursie, waarbij je diep de woestijn in gaat en geniet van oneindige vergezichten, maar ook versteld zult staan van wat de woestijn behalve zand nog meer te bieden heeft.

Dag 6 (ca. 340 km)

Accommodatie: Twyfelfontein Lodge - standard room (HP)

Van Swakopmund door Damaraland naar Twyfelfontein

Vanuit Swakopmund rij je verder noordwaarts langs de kust - een vreemde gewaarwording met links de Atlantische Oceaan en rechts de woestijn. Voordat je het binnenland in gaat, kun je een bezoek brengen aan Cape Cross, waar zich een indrukwekkende kolonie pelsrobben bevindt. De geur en de geluiden zullen je nog dagen bijblijven. Je rijdt verder door Damaraland, waar het lijkt alsof er lukraak rotsblokken vanuit de hemel op de aarde zijn gestrooid. Je overnacht bij Twyfelfontein, dat bekendstaat om de rotstekeningen van de Bosjesmannen, de woestijnolifanten en het ruige landschap. Dit is ook een perfecte plek om de sterrenhemel door een telescoop te bekijken. Dit kunnen we bij het boeken meteen voor je reserveren (weersafhankelijk).

Verleng je dagprogramma met een gave trip naar het onbekendere binnenland rondom de Erongo Mountains:
• Absolute Erongo

Dag 7 (ca. 284 km)

Accommodatie: Etosha Safari Camp - standard room (LO)

Rit van Twyfelfontein naar Etosha National Park

Vandaag verlaat je de rotswoestijn van Damaraland en ga je op weg naar het safarihoogtepunt van Namibië: Etosha National Park. Op ongeveer tien kilometer voor de zuidelijke toegangspoort (Andersson/Okaukuejo Gate) verblijf je twee nachten in een kamp. Dit is de meest prijsbewuste plek op korte afstand van Etosha.

Dag 8

Accommodatie: Etosha Safari Camp - standard room (LO)

Etosha National Park

Op deze vrije dag kun je op eigen gelegenheid het park bezoeken en ervaren. Het bestaat voor een groot deel uit een grote, massieve minerale zoutpan, die maar een paar keer per jaar onder water staat. Je komt er olifanten, giraffes, neushoorns, leeuwen en (met een beetje geluk) zelfs luipaarden of cheeta’s tegen.

Dag 9 (ca. 275 km)

Accommodatie: Namutoni Rest Camp - double room (LO)

Rit door Etosha naar Namutoni Camp

Ook vandaag heb je nog de hele dag de kans om de dieren van Etosha in hun natuurlijke habitat tegen te komen. Je doorkruist het park nu naar het oostelijke deel, waar je vanavond binnen de hekken van het park overnacht in het Namutoni Rest Camp. Dit kamp is gebouwd rondom een oud Duits fort en heeft daardoor een heel ander karakter dan de andere kampen. Na zonsondergang sluit het hek om het kamp, maar ook dan kun je nog wild spotten. Namutoni kijkt namelijk uit over de King Nahale-waterpoel, waar de dieren tegen de avond komen drinken. Het kamp heeft 24 standaardkamers en 20 luxere 'bush chalets', allemaal met ensuite-badkamer en een veranda om heerlijk buiten te zitten. Je overnacht in een van de standaardkamers.

Dag 10 (ca. 426 km)

Accommodatie: Nkwazi Lodge - standard chalet (LO)

Naar lodge aan Kavango-rivier in Rundu

Na Tsumeb en Grootfontein rij je lange tijd door kleine boerendorpjes voordat je aankomt in de grotere stad Rundu, aan het begin van de Zambezi-streek (voorheen Caprivi). Op de zuidelijke oever van de Okavango-rivier overnacht je in een mooie lodge op ongeveer zestien kilometer van Rundu. Vanaf het drijvende terras kijk je uit over de rivier en het zwembad biedt de gewenste verkoeling na een lange dag rijden. Dit is een goede plek om te vissen en ook vogelaars kunnen hier hun hart ophalen.

Verleng je dagprogramma met een bijzondere trip om een kijkje te nemen in het leven van de bosjesmannen:
• Fiume Bush Camp Bushman Experience

Dag 11 (ca. 441 km)

Accommodatie: Camp Kwando - luxury chalet (LO)

Door Zambezi streek naar Kwando-rivier

De Zambezi-streek is een karakteristiek deel van Namibië waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Je vindt er rieten en lemen huisjes in de schaduw van grote bomen, mensen die langs de kant van de weg lopen en ezels en koeien die je weg kruisen. Je verblijft op de oever van de Kwando-rivier in het oosten van de Zambezi-streek, bij Nkasa Lupala National Park.

Dag 12

Accommodatie: Camp Kwando - luxury chalet (LO)

Ontdek Nkasa Lupala National Park

De bungalows van het kamp waar je verblijft, zijn gebouwd op palen en de veranda kijkt uit over de rivier. Je bevindt je hier in een rustgevend wetland-paradijs met mooie zonsondergangen, waar je de Afrikaanse zeearend in de bomen hoort roepen en je zelfs een hengeltje kunt uitgooien vanaf je terras. Dichtbij ligt Nkasa Lupala National Park, het leefgebied van buffels, olifanten, giraffen, puku’s, sitatoenga's, rode lechwe en natuurlijk krokodillen en nijlpaarden. Ook vogelaars kunnen hier hun hart ophalen met maar liefst 430 verschillende vogelsoorten.

Dag 13 (ca. 210 km)

Accommodatie: River View Lodge - double chalet (LO)

Chobe N.P.

Na het ontbijt rij je naar de grens met Botswana bij Ngomo Bridge en vervolg je je weg naar Kasane. Met je 4x4-huurauto kun je meteen Chobe National Park verkennen en de route langs het Chobe Riverfront volgen naar Kasane, waar je de komende dagen verblijft.

Dag 14

Accommodatie: River View Lodge - double chalet (LO)

Bezoek Chobe National Park

De komende twee dagen is je lodge aan de Chobe-rivier in Kasane je uitvalsbasis voor het verkennen van Chobe, waar je bijna alle dieren vindt die in zuidelijk Afrika voorkomen. De kans dat een grote kudde olifanten je pad kruist is hier heel groot. Ook buffels zijn er in grote groepen, naast giraffen, zebra's, leeuwen, cheeta's en nijlpaarden. Je kunt het park de hele dag met je eigen auto bezoeken. Een boottocht over de rivier aan het einde van de dag is een aanrader.

Dag 15

Accommodatie: River View Lodge - double chalet (LO)

Vrije dag Kasane - optionele dagexcursie naar Victoria Falls

Vanuit Kasane zijn de Victoria Falls in Zimbabwe makkelijk te bezoeken. Het is zeker aan te raden om in de lodge een dagexcursie te boeken, aangezien het meenemen van je eigen auto veel extra kosten en soms ongemakken met zich meebrengt. De Victoriawatervallen storten zich over een lengte van meer dan anderhalve kilometer in een enorme kloof. Een adembenemend schouwspel!

Dag 16 (ca. 401 km)

Accommodatie: Planet Baobab - Bakalanga Hut (HP)

Rit naar Makgadikgadi Pans

Vandaag rij je naar een overnachtingsplek bij de enorme zoutpannen van Makgadikgadi. Het zijn de indrukwekkende restanten van een enorme binnenzee die hier ooit lag.

Dag 17

Accommodatie: Sleep out op Ntwetwe Pan - op matras in open lucht (HP) // Planet Baobab - Bakalanga Hut (HP)

Slapen op of bezoek aan Mkgadikgadi zoutpannen

Tijdens je verblijf in onze zomer is onder andere een overnachting op de zoutpannen inbegrepen, naast nog andere activiteiten zoals een begeleide wandeling en het bezoek aan de in dit gebied levende stokstaartjesfamilie. Tijdens de Afrikaanse zomer veranderen de regens de droge vlakte in een enorme drinkplaats voor het wild. Dit is ook de tijd dat dieren massaal naar dit vruchtbare landschap trekken om hier hun jongen te krijgen. De zebra's, gnoes en vele boksoorten worden op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen en cheeta’s.

Accommodatie:
• 1 nov. t/m 14 juni: overnachting bij Planet Baobab in Bakalanga, inclusief een 'baobab bush walk', bezoek aan stokstaartjesfamilie, een 'sundowner drink' en dagexcursie naar Mkgadikgadi zoutpannen.
• 15 juni t/m 31 okt: tour naar en overnachting op zoutpannen met auto (er geldt een toeslag voor trip per quadbike) inclusief 'baobab bush walk' & sundown drive.

Dag 18 (ca. 207 km)

Accommodatie: Audi Camp - en-suite bedded tent (LO)

Rit naar Maun

Vandaag gaat je reis verder naar Maun, dé toegangspoort van de machtige Okavango Delta. Je verblijft een nacht in een van de tenten op palen in het Audi Camp, enkele kilometers buiten het centrum van Maun. Morgen begint je onvergetelijke bezoek aan de Okavango Delta. Bagage die je niet nodig hebt, kun je achterlaten bij het kamp, want je komt hier weer terug.

Dag 19

Accommodatie: Oost delta kampeertrip - koepeltent (HP)

Kampeertrip naar oostelijk deel Okavango Delta in mokoro

Onder begeleiding van een gids vertrek je al vroeg (rond 07.30 uur) naar de delta voor deze tweedaagse kampeertocht. De gids kiest een mooie plek om te overnachten in de Botswaanse bush. Hier zijn natuurlijk geen faciliteiten, dus geen douches en toiletten. Tijdens de wandelsafari's en misschien vanuit de mokoro zul je veel fascinerende dingen beleven en hopelijk veel wild zien. Vanavond overnacht je dus in een koepeltent in de bush, een geweldige ervaring die je niet mag missen in Botswana!

Dag 20

Accommodatie: Audi Camp - en-suite bedded tent (LO)

Overdag in de Okavango Delta en 's avonds terug naar Maun

Na een heerlijk ontbijt en een hele dag in de wildernis keer je aan het einde van de middag terug naar Maun voor een comfortabele nacht in het kamp net buiten Maun. Morgen begin je met je eigen auto weer aan de terugreis naar Namibië. 

Dag 21 (ca. 517 km)

Accommodatie: Zelda Game & Guestfarm - standard room (LO)

Rit naar Namibië - overnachting bij Buitepos

Vandaag vertrek je naar de Transkalahari-grenspost. Het wordt een lange reisdag van meer dan 500 kilometer, dus houd daar rekening mee vandaag. Net na de grens verblijf je in een eenvoudige Game & Guestfarm. Op deze boerderij word je met Namibische gastvrijheid ontvangen. De traditionele bewoners van dit gebied, de Nharo-bosjesmannen, zijn trots op hun geschiedenis en delen hun kennis graag met hun bezoekers.

Dag 22 (ca. 260 km)

Naar luchthaven van Windhoek

Het stadje Gobabis vormt vandaag een welkome afwisseling ten opzichte van de uitgestrektheid tijdens je route terug naar de luchthaven van Windhoek. Je kunt terugkijken op een veelzijdige reis door twee fascinerende landen. Vanmiddag vlieg je weer terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.