Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Avontuurlijk Tromsø

Terug Bekijk samenvatting

Je overnacht vier nachten in een comfortabel hotel in Tromsø en gaat er overdag op uit. Halverwege de reis bezoek je het wilderniskamp Tamok, dat in onbewoond gebied ligt. Daar breng je de nacht door in een verwarmde lavvo (Samitent) of een blokhut met een dakraam voor het eventuele noorderlicht. Een onvergetelijke belevenis! In de avonduren maak je een sneeuwscootertocht, misschien wel inclusief Aurora Borealis. Ook is er een huskysafari voor je geboekt.

Dag 1

Accommodatie: Radisson Blu Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar het hotel in Tromsø. Je overnacht in het centrum van Tromsø.

Dag 2

Accommodatie: Radisson Blu Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Vrij te besteden dag

Vandaag heb je de tijd om de stad te verkennen. Er zijn diverse musea die je kunt bezoeken, waarvan het Poolmuseum een aanrader is. Dit museum biedt een schat aan informatie over de gedurfde poolexpedities van o.a. Roald Amundsen, de manier waarop pelsjagers overwinterden en de jacht. Het Polaria museum en bibliotheek zijn overigens ook de moeite waard om te bezoeken. Aan de overkant van het fjord ligt de IJszeekathedraal, dat met een lange brug verbonden is aan de stad. Op ca. 10 minuten loopafstand van de kathedraal neem je de kabelbaan naar de top van de berg Storsteinen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in een van de vele cafés en restaurants in Tromsø.

Dag 3

Accommodatie: Wilderniskamp Tamok (HP)

Naar wilderniskamp Tamok, sneeuwscootertocht in de avond

In de loop van de dag word je opgehaald en naar het wilderniskamp Tamok gebracht, ongeveer anderhalf uur buiten Tromsø gelegen. Het wilderniskamp heeft verwarmde Lavvo’s (Sami tenten), Aurora blokhutten met een mooi dakraam voor het eventuele noorderlicht, een wildernis cabin, een 4-pers. blokhut en douches en toiletten. Kies zelf in welk type accommodatie je wilt overnachten. We adviseren je graag.

Na aankomst in het wilderniskamp krijg je warme kleding en een korte introductie waarna je op pad gaat met de sneeuwscooters (2 personen per scooter). Het rijden in het donker vergt extra concentratie maar de sneeuw maakt alles ook weer lichter. Het is een onvergetelijke ervaring om onder de sterrenhemel te rijden naar het hoogste punt, een bevroren meer. Als je geluk hebt zie je onderweg het noorderlicht dansen aan de hemel. Aan het einde van de tocht wordt er een lichte warme maaltijd geserveerd in de Lavvu.

Dag 4

Accommodatie: Radisson Blu Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Huskysafari, transfer naar Tromsø

Na het ontbijt word je verwelkomt door enthousiast blaffende husky's. Na een korte introductie over hoe je de slede moet besturen ga je op pad. Je gaat met twee personen op één slede, je neemt plaats in de slede en de ander gaat de slede besturen. Halverwege de tocht heb je de mogelijkheid om te wisselen. De 16 kilometer lange tocht leid je door de met sneeuwbedekte vallei van Tamok. Na de huskysafari heb je vrije tijd in en rondom het kamp voordat de lunch wordt geserveerd. In de middag ben je weer terug in Tromsø en heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 5

Accommodatie: Radisson Blu Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Vrij te besteden dag

Vandaag heb je de dag vrij te besteden. Breng een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden van Tromsø waar je eerder nog niet aan bent toegekomen. Je kunt natuurlijk ook een noorderlichtexcursie reserveren om de kans op het zien van het noorderlicht te vergroten. Er worden diverse noorderlichtexcursies aangeboden, vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 6

Terugvlucht naar Amsterdam

Je ontbijt in het hotel waarna je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tromsø gaat voor de vlucht via Oslo naar Amsterdam.

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe