Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Vakantiehuisje op Sommarøy

Terug Bekijk samenvatting

Op een klein uurtje rijden van de stad Tromsø ligt het eiland Sommarøy. De route gaat langs de kust en tenslotte een brug over. Verder kun je niet. Je verblijft hier vijf nachten in een huisje aan zee, weg van het kunstmatige licht van de stad. Dit is zeer gunstig voor het zien van het noorderlicht. Met je huurauto verken je de omgeving en bezoek je de stad Tromsø.

Dag 1 (ca. 50 km)

Accommodatie: Sommarøy (LG)

Vlucht Amsterdam - Tromsø, huurauto ophalen en rit naar Sommarøy

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Je haalt de huurauto op en na de nodige formaliteiten ga je op weg naar het schiereiland Sommarøy. Het is een klein uurtje rijden van de luchthaven en de weg brengt je langs prachtige fjorden.

Dag 2

Accommodatie: Sommarøy (LG)

Sommarøy, vrije dag

De komende dagen van je Noorwegen reis zijn vrij te besteden. Je verblijft in een huisje of appartement aan zee, waar je met de getijden het water op ziet komen en weer wegtrekken. Vanaf je balkon zie je de zeebodem, want het water is hier zeer helder. Het is een fantastische plek om te verblijven. De directe omgeving is zeer schilderachtig met gekleurde huizen tussen de heuvels. De zee is hier blauw en er zijn veel kleine stukken wit strand. Het is heerlijk om langs de kust met diverse witte strandjes te wandelen. Beklim op het eiland de lokale berg Hillesøya. In ongeveer een uur ben je op de top en heb je een mooi uitzicht over de zee, eilandjes en kust.  

Dag 3

Accommodatie: Sommarøy (LG)

Sommarøy, vrije dag

Het eilandenrijk van Sommarøy ligt ver weg van het kunstmatige licht van de stad. Samen met de open zee in het westen, waar het noorderlicht vaak tot leven komt, vergroot je je kans op het zien van het noorderlicht. Niet ver van Sommarøy ligt Lauklines. Hier liggen hoge bergen aan de kust en kun je geweldig wandelen. In de avonduren rijd je met je huurauto naar de beste plekken om het noorderlicht te aanschouwen. Ga je liever met een gids een excursie maken? Geen probleem, de gids op Sommarøy neemt je mee op pad en vertelt over het bijzondere licht.

Dag 4

Accommodatie: Sommarøy (LG)

Sommarøy, vrije dag

Breng zeker ook een bezoek aan de stad Tromsø, waar je gemakkelijk een dag doorbrengt. Het is een gezellige stad en het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. Het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, is verbonden aan de universiteit. In het schitterende gebouw wordt een film over Spitsbergen getoond en leer je over de cultuur en natuur van het noorden. Ook het Poolmuseum is een absolute aanrader. Het bevat een schat aan informatie, die op soms aandoenlijk knullige wijze is tentoongesteld. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. 

Dag 5

Accommodatie: Sommarøy (LG)

Sommarøy, vrije dag

Op het eiland en in de omgeving van Sommarøy zijn diverse activiteiten te ondernemen. Houd je van kajakken dan is het mogelijk om met een gids een tocht langs de kust te maken. Een langlauftocht of een huskysafari behoren ook zeker tot de mogelijkheden. Na een dag actief bezig te zijn geweest is het in de avonduren heerlijk ontspannen in de sauna of de hottub van het hotel waarbij je als je geluk hebt ook nog het noorderlicht spot. 

Dag 6 (ca. 50 km)

Rit naar Tromsø, huurauto inleveren en terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan je Noorwegen winterreis en rijd je naar de luchthaven van Tromsø. Je levert de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.


Let op: autohuur is volgens het 24 uur systeem. Lever de auto in op hetzelfde tijdstip waarop je de eerste huurdag de auto hebt opgehaald. Wanneer je de auto later inlevert wordt er een extra huurdag berekend.

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.