Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Tromsø compleet

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze Noorwegen vakantie van 5 dagen ontdek je de Arctische stad Tromsø en onderneem je veel winterse activiteiten in de prachtige natuur rondom Tromsø. Je verblijft in het centrum van Tromsø, aan de haven, in een comfortabel hotel. Je maakt een noorderlichtexcursie, een walvissafari of fjordcruise en een huskysafari.

Dag 1

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Tromsø. Je verblijft de komende vier nachten in een comfortabel hotel in het centrum van Tromsø.

Dag 2

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Huskysafari

Je Noorwegen reis in Tromsø begint met een huskysafari. In de ochtend word je per transfer naar het huskykamp aan de zuidkant van het eiland Kvaløya gebracht, ca. 35 minuten rijden van Tromsø. Bij aankomst wordt je enthousiast begroet door de husky's, ze kunnen niet wachten om met je op pad te gaan. Na het in ontvangst nemen van de thermo overall en een voorbereiding op de tocht, gaat het avontuur met de husky's beginnen. Tijdens de tocht van ca. 1,5 uur geniet je van het prachtige Arctische landschap om je heen en het geluid van de honden en de slede die over de sneeuw glijdt. Na terugkomst in het kamp verzorg je de honden en is het tijd om afscheid te nemen van deze vriendelijke dieren. Rond het kampvuur wordt koffie en cake geserveerd en wissel je ervaringen uit van deze bijzondere tocht. In de middag ben je weer terug in Tromsø.

Dag 3

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Walvissafari of fjordsafari met catamaran

In december en januari ga je een walvissafari maken. Vroeg in de ochtend vaart de boot uit en ga je op weg naar het gebied waar de walvissen dit seizoen gespot zijn. Je gaat met een boot met een hybride-electrische motor op pad waardoor er minimaal geluid is en de walvissen zo min mogelijk worden gestoord. Ook tijdens de donkere wintermaanden is er nog voldoende licht om walvissen te kunnen spotten en heeft de lucht vaak de mooiste kleuren. Vergeet je camera dus niet! In de middag ben je weer terug in Tromsø.

Vanaf februari ga je met een spectacualire catamaran het fjordengebied rondom Tromsø verkennen. Samen met maximaal 12 personen en een gids ga je op zoek naar wildlife in de fjorden. Met grote regelmaat worden er zeearenden en zeehonden gespot. Tijdens de safari ga je ook vissen en is er een versgemaakte warme maaltijd inbegrepen.

Dag 4

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Noorderlichtexcursie

Vandaag heb je de tijd om de stad te verkennen. Tromsø is een levendige stad met diverse musea en interessante gebouwen. Bezoek het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, dat verbonden is aan de universiteit. Het Poolmuseum biedt een schat aan informatie over de gedurfde poolexpedities van o.a. Roald Amundsen, de manier waarop pelsjagers overwinterden en de jacht. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. In de avonduren ga je een noorderlichtexcursie maken. Met een kleine groep ga je met een minibusje op pad, op jacht naar het magische noorderlicht. De excursie wordt begeleidt door een ervaren gids. Rond middernacht ben je weer terug in Tromsø.

Dag 5

Terugvlucht naar Amsterdam

Je ontbijt in het hotel waarna je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tromsø gaat voor de vlucht naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.