Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Alta Borealis

Terug Bekijk samenvatting

Ervaar de Noorse winter in Alta, in het hoge noorden van Noorwegen. In de omgeving van Alta, met besneeuwde bergen, valleien en het uitgestrekte Finnmark plateau, maak je een husky- en sneeuwscootersafari en een noorderlichtexcursie. Je gaat ook ijsvissen tijdens de sneeuwschoenwandeling. Hoogtepunt van de reis is het slapen in het Igloo Hotel. De vlucht, overnachtingen en 4 activiteiten zijn voor je geboekt.

Dag 1

Accommodatie: Scandic Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Vlucht Amsterdam - Oslo - Alta

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Alta. Vanaf de luchthaven van Alta wordt je per transfer naar je hotel in het centrum van Alta gebracht.

Je bent nu in het noorden van Noorwegen, een multicultureel gebied waar naast Noren, ook Sami, Noorse Finnen en Russen wonen.

Dag 2

Accommodatie: Scandic Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Huskysafari (ca. 2,5 uur) en 's avonds noorderlicht excursie (ca. 4-6 uur)

Je Noorwegen reis begint met een huskysafari. Je gaat in de leer bij de huskymusher en samen bereid je de husky's voor op de tocht. De husky's zullen luid blaffen omdat ze enthousiast zijn om te gaan. Zodra je vertrokken bent hoor je niets anders meer dan het knisperen van de sneeuw onder de slede. Als je geluk hebt zie je onderweg een eland! De tocht wordt afgesloten met een kampvuur waar een warme drank wordt geserveerd en verhalen worden verteld over de races met de huskyhonden die veel worden gehouden hier in het hoge noorden. In de avond staat een noorderlichtexcursie op het programma. Lokale gidsen weten de beste plekken om het magische licht aan de hemel te zien dansen. Je krijgt hulp om het noorderlicht op de foto te zetten, vergeet dus vooral je camera niet mee te nemen.

Dag 3

Accommodatie: Sorrisniva Igloo Hotel (LO)

Sneeuwschoenwandelen, ijsvissen (ca. 4,5 uur) en slapen in het Igloo Hotel

Op sneeuwschoenen maak je een mooie tocht door het winterse landschap, omgeven door bossen en hoge bergen. Samen met de gids kom je op plekken waar je anders zonder sneeuwschoenen niet zou kunnen komen. Wanneer je het bevroren meer hebt bereikt boor je je eigen gat in het dikke ijs en ga je je geluk beproeven met het ijsvissen. Misschien vang je wel een Arctische forel. In een traditionele Lavvutent wordt de lunch bereid boven het kampvuur. Aan het einde van de middag wordt je opgehaald en naar het Sorrisniva Igloo Hotel gebracht waar je een nacht gaat slapen in een ijskamer op een bed van rendiervellen en in een thermo slaapzak. In de avond geniet je van de sauna en speur je de hemel af op zoek naar het noorderlicht.  

Dag 4

Accommodatie: Scandic Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur, 35 km)

De dag staat in het teken van de sneeuwscootertocht die je gaat maken. Na de instructie van de gids ga je op snelheid de omgeving van Alta verkennen. Je rijdt over uitgestrekte vlaktes, door valleien en hoge bergen; zeer kenmerkend voor deze omgeving. Voordat je terugkeert naar Alta wordt de excursie afgeloten met een lunch in de buitenlucht. De rest van de dag heb je vrij te besteden.

Dag 5

Vlucht Alta - Oslo - Amsterdam

In de ochtend wordt je naar de luchthaven gebracht en vlieg je via Oslo terug naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan wijzigen door o.a. weersomstandigheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.