Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Avontuurlijk Tromsø

Terug Bekijk samenvatting

Een complete reis naar het noorden van Noorwegen waarbij je kennis maakt met Tromsø en haar gevarieerde omgeving. Vanuit Tromsø maak je een noorderlichtexcursie. Halverwege de reis bezoek je het wilderniskamp Tamok, dat in onbewoond gebied ligt. Daar breng je de nacht door in een verwarmde lavvo (Samitent) of een blokhut met een dakraam voor het eventuele noorderlicht. Een onvergetelijke belevenis! In de avonduren maak je een sneeuwscootertocht, misschien wel inclusief Aurora Borealis. Ook is er een huskysafari voor je geboekt. De reis wordt afgesloten met een verblijf op het prachtige Sommarøy aan de kust.

Dag 1

Accommodatie: Clarion Hotel the Edge (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar het hotel in Tromsø. Je overnacht twee nachten in het centrum van Tromsø.

Dag 2

Accommodatie: Clarion Hotel the Edge (LO) of vergelijkbaar

Noorderlichtexcursie

Vandaag heb je overdag de tijd om de stad te verkennen. Er zijn diverse musea die je kunt bezoeken, waarvan het Poolmuseum een aanrader is. Dit museum biedt een schat aan informatie over de gedurfde poolexpedities van o.a. Roald Amundsen, de manier waarop pelsjagers overwinterden en de jacht. Het Polaria museum en bibliotheek zijn overigens ook de moeite waard om te bezoeken. Aan de overkant van het fjord ligt de IJszeekathedraal, dat met een lange brug verbonden is aan de stad. Op ca. 10 minuten loopafstand van de kathedraal neem je de kabelbaan naar de top van de berg Storsteinen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in een van de vele cafés en restaurants in Tromsø.
In de avonduren ga je een noorderlichtexcursie maken. In een comfortabele minibus voor maximaal 15 personen ga je op zoek naar het magische licht in de omgeving van Tromsø.

Dag 3

Accommodatie: Wilderniskamp Tamok (HP)

Naar wilderniskamp Tamok, sneeuwscootertocht in de avond

In de loop van de dag word je opgehaald en naar het wilderniskamp Tamok gebracht, ongeveer anderhalf uur buiten Tromsø gelegen. Het wilderniskamp heeft verwarmde Lavvo’s (Sami tenten), Aurora blokhutten met een mooi dakraam voor het eventuele noorderlicht, een wildernis cabin, een 4-pers. blokhut en douches en toiletten. Kies zelf in welk type accommodatie je wilt overnachten. We adviseren je graag.

Na aankomst in het wilderniskamp krijg je warme kleding en een korte introductie waarna je op pad gaat met de sneeuwscooters (2 personen per scooter). Het rijden in het donker vergt extra concentratie maar de sneeuw maakt alles ook weer lichter. Het is een onvergetelijke ervaring om onder de sterrenhemel te rijden naar het hoogste punt, een bevroren meer. Als je geluk hebt zie je onderweg het noorderlicht dansen aan de hemel. Aan het einde van de tocht wordt er een lichte warme maaltijd geserveerd in de Lavvu.

Dag 4

Accommodatie: Sommarøy Arctic Hotel (LO)

Huskysafari, transfer naar Tromsø en Sommarøy

Na het ontbijt word je verwelkomt door enthousiast blaffende husky's. Na een korte introductie over hoe je de slede moet besturen ga je op pad. Je gaat met twee personen op één slede, je neemt plaats in de slede en de ander gaat de slede besturen. Halverwege de tocht heb je de mogelijkheid om te wisselen. De 16 kilometer lange tocht leid je door de met sneeuwbedekte vallei van Tamok. Na de huskysafari heb je vrije tijd in en rondom het kamp voordat de lunch wordt geserveerd. In de middag word je teruggebracht naar Tromsø en staat de transfer klaar die je naar het prachtige Sommarøy brengt. De komende twee nachten verblijf je in een comfortabele hotelkamer in het Sommarøy Arctic Hotel, gelegen op het eiland Sommarøy. Een prachtige plek om te ontspannen en waar je grote kans hebt om het noorderlicht te zien.

Dag 5

Accommodatie: Sommarøy Arctic Hotel (LO)

Vrije dag op Sommarøy

Vandaag heb je de dag vrij te besteden. Vanuit Sommarøy worden er diverse excursies georganiseerd. Ga met een gids het eiland verkennen en kom veel te weten over het leven aan de kust en van de eilandbewoners. In de avond kan je met een gids op pad waarbij je op zoek gaat naar het noorderlicht. Het eiland leent zich ook uitstekend voor het maken van een wandeling of ga heerlijk struinen langs de kustlijn. Het hotel heeft een hottub en sauna waar het fijn ontspannen na een winterse dag.

Dag 6

Terugvlucht naar Amsterdam

Je ontbijt in het hotel waarna je per shuttle naar de luchthaven wordt gebracht. Je vliegt met een tussenstop terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer