Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Shortbreak Alta

Terug Bekijk samenvatting

Ervaar de Noorse winter in Alta, in het hoge noorden van Noorwegen. In de omgeving van Alta, met besneeuwde bergen, valleien en het uitgestrekte Finnmark plateau, maak je een husky- en sneeuwscooter/noorderlichtsafari en een walvisexcursie. Je gaat ook ijsvissen tijdens een sneeuwschoenwandeling. Hoogtepunt van de reis is het slapen in het Igloo Hotel. De vlucht, overnachtingen en 4 activiteiten zijn voor je geboekt.

Dag 1

Accommodatie: Trasti og Trine (LO)

Vlucht Amsterdam naar Alta

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen naar Alta. Vanaf de luchthaven van Alta word je per transfer naar de bijzondere lodge van Johnny en Triste, Trasti og Trine, gebracht. De komende twee nachten slaap je in deze lodge met eigen huskyfarm en een geweldige keuken.

Dag 2

Accommodatie: Trasti og Trine (HP)

Huskysafari (ca. 3 uur)

Je Noorwegen reis begint met een huskysafari. Na een heerlijk ontbijt ga je naar de huskyfarm waar de husky’s al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt warme kleding en een instructie hoe je de slede moet gaan besturen. Je gaat per tweetal de husky’s voor je slede spannen. Tijdens de tocht bestuur een van jullie de slede en halverwege ruil je van plek met degene die op de slede zat. Onderweg is het genieten van de rust, de honden en de prachtige natuur met bossen en bevroren meren. Bij terugkomst verzorg je de honden en praat je na rond het kampvuur met een warme drank en lekkernij. De eigenaresse heeft al veel lange races met de honden gemaakt en hier zijn veel mooie verhalen over te vertellen. De rest van de dag heb je vrij te besteden. In de avond geniet je van een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant van Trasti og Trine. 

Dag 3

Accommodatie: Sorrisniva Igloo Hotel (LO)

Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen (ca. 4,5 uur), noorderlichtexcursie per sneeuwscooter en slapen in het Igloo Hotel

Op sneeuwschoenen maak je een mooie tocht door het winterse landschap in de omgeving van Alta, door bossen en tussen de hoge bergen. Samen met de gids kom je op plekken waar je anders zonder sneeuwschoenen niet zou kunnen komen. Wanneer je het bevroren meer hebt bereikt boor je je eigen gat in het dikke ijs en ga je je geluk beproeven met het ijsvissen. Misschien vang je wel een Arctische forel. In een traditionele Lavvutent wordt de lunch bereid boven het kampvuur. Aan het einde van de middag wordt je naar het Sorrisniva Igloo Hotel gebracht waar je een nacht gaat slapen in een ijskamer op een bed van rendiervellen en in een thermo slaapzak. In de avond staat een sneeuwscootertocht op het programma. Tijdens de tocht speur je ook de hemel af op zoek naar het noorderlicht.

Dag 4

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Walvisexcursie (dec-jan) of fjordexcursie (ca. 4-6 uur)

Ben je toe aan een warm saunabezoek na een nacht in de frisse koude lucht? Geen probleem, vanaf 7 uur staat de sauna al aan. Na het ontbijt word je per transfer teruggebracht naar het centrum van Alta waar je de laatste nacht doorbrengt van deze reis. Vandaag ga je een walvisexcursie of fjordexcursie maken in het Altafjord. Tijdens de boottocht heb je grote kans om tot en met begin februari potvissen en orka’s te spotten. Met een kleine groep maak je een tocht van ca. 4 tot 6 uur. In de avond zijn in het centrum diverse goede restaurants te vinden om deze reis af te sluiten onder het genot van een goede maaltijd.

Dag 5

Terugvlucht naar Amsterdam

In de ochtend wordt je naar de luchthaven gebracht en vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen terug naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan wijzigen door o.a. weersomstandigheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.