Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

De Noordwest passage

  • • In de voetsporen van roald amundsen
  • • Kleine inuit gemeenschappen
  • • Ijsberen, gletsjers, ijsbergen en fjorden
Duur 17 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 12.060

De heilige graal onder de arctische zoektochten

Ruim drieëneenhalve eeuw hebben ontdekkingsreizigers zich stukgebeten op een van de meest legendarische routes: de Northwest Passage. Deze doorvaart is veel korter dan via Kaap Hoorn of Kaap de Goede Hoop, als al dat ijs maar niet in de weg zou liggen. Velen verdwaalden, verdwenen of liepen vast in het ijs, tot Amundsen in 1903 de weg plaveide. De Northwest Passage is maar korte tijd in het jaar bereisbaar. Dit is een nog altijd fabelachtige tocht op het randje van de wereld.

De afgelopen jaren is het pakijs ’s zomers vrij makkelijk doordringbaar geweest. Maar laat je niet misleiden: in dit gebied is de natuur nog altijd oppermachtig. Deze reis door de Northwest Passage voert door de Canadese poolarchipel. We maken landingen op historische plekken, maar alleen waar het ijs dat toestaat. De Northwest Passage is echt een reis voor de ervaren en aan dit gebied verslingerde poolreiziger. Er zijn per schip slechts twee afvaarten per seizoen mogelijk, de ene vaart 'Into the Northwest Passage' en de andere vaart 'Out of the Northwest Passage'.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Kangerlussuaq (Sondre Stromfjord): Kangerlussuaq is een voormalige US Air Force basis en de primaire luchthaven van Groenland. Na een vier uur durende vlucht vanuit Toronto, worden we over Groenland's langste weg per bus naar de haven gebracht (deze weg is slechts 20 km lang!) Daar vandaan word je per zodiac naar het schip gebracht. Het Sondre Stromfjord is een van de langste fjorden ter wereld en biedt een 168 kilometer lang panorama van prachtige landschappen. Het vertrekpunt van deze reis, Kangerlussuaq, is gelegen aan de uiterste oostzijde van het fjord en betekent 'Het grote fjord’. Het avontuur begint zodra het schip de haven verlaat en het indrukwekkende fjord op vaart, de zonsondergang tegemoet.
Dag 2 - langs de kust bij Sisimuit: Sisimiut is de op een na grootste stad van Groenland en wordt al 4500 jaar bewoond. Eerst door de Saqqaq, de Dorset en daarna door de Thule (de voorouders van de huidige bevolking, de Inuit). Hun nakomelingen vormen de meerderheid van de ongeveer 6000 inwoners die er nu leven. In de ijsvrije wateren rondom Sisimiut komen veel walvissen en zeehonden voor. Op dit moment is Sisimiut het grootste zakencentrum ten noorden van Nuuk en de snelst groeiende stad van Groenland.
Dag 3 - Ilulissat, de ijsbergenhoofdstad van de wereld: Ilulissat betekent letterlijk “ijsberg” en een toepasselijkere naam bestaat niet. Tijdens het bezoek is er tijd om deze kleurrijke stad te verkennen en een wandeling te maken naar een hooggelegen uitzichtpunt voor een prachtig uitzicht over de ijsvelden. Ook wordt er per Zodiacs een tocht gemaakt door het Ilulissat ijsfjord (Unesco Werelderfgoed). De Sermeq Kujalleq Gletsjer is een van de meest actieve en snelst bewegende gletsjers ter wereld; de gletsjers verplaatst zicht 19 meter per dag en jaarlijks brokkelt er meer dan 35 km² ijs af. De gletsjer is al meer dan 250 jaar onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.
Dag 4 - 6 - Varen langs de kust van West-Groenland: Gedurende drie dagen verkennen we de ruige kust van West Groenland. We maken zodiac cruises en varen door spectaculaire fjorden waar we kennismaken met de walvissen en schitterende wereld van gletsjers en ijs. Er zijn talloze plekken waar we kunnen landen, waarbij we rekening houden met weersomstandigheden en wildleven dat gespot is. Wanneer we Groenland verlaten steken we Baffin Bay over naar Nunavut. Aan boord worden regelmatig lezingen gegeven waar we veel van kunnen leren!

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Bovengenoemde prijzen veranderen constant. Wij raden je aan bij interesse contact met ons op te nemen en te vragen naar de meest voordelige prijs van de expeditie cruise van je keuze. Graag verstrekken wij een offerte met de meest actuele prijs en reisschema.

Chartervluchten:
Je hebt bij deze reis speciale chartervluchten nodig om naar je startpunt te komen en vanaf het eindpunt terug te vliegen, deze chartervluchten kosten €1.350 per persoon.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de scheepsreis
• $250 per persoon Discovery Fund Fee
• gratis poolparka
• informatiepakket 

Niet inbegrepen:
• evt. brandstoftoeslag
• internationale vliegreis Amsterdam - Toronto en Edmonton-Amsterdam
• chartervluchten tussen Toronto en Kangerlussuaq en Kugluktuk en Toronto
• luchthavenbelasting
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• evt. accommodatie voor -en na de cruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe
#}

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.