Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kennismaking met Spitsbergen

  • • Bezoek historische plekken
  • • Kans op beluga's en ijsberen
  • • Comfortabele kleine schepen
Duur 6 Dagen

Soort West spitsbergen

Prijs (vanaf) € 3.220

Compacte reis boordevol hoogtepunten

Deze compacte reis van zes dagen laat je kennismaken met het indrukwekkende indrukwekkende noordwesten van deze archipel. Je vaart langs de plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. De reis start en eidigt in Oslo vanwaar je met een charter naar Longyearbyen vliegt. We varen langs een kust met ruige bergen, schitterende fjorden en enorme ijsmassa’s die zo kenmerkend zijn voor Spitsbergen.  Onderweg is van alles te zien: we komen langs overblijfselen van oude poolexpedities en we hopen natuurlijk ijsberen te vinden. De kans is groot maar garanties zijn er nooit. Maar ook als ze niet gevonden worden wordt het een ongelofelijk mooie reis waarbij we ongetwijfeld ook walvissen, pelsrobben of de altijd grappige walrussen zullen zien. Je gaat elke dag met zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Het wordt hoe dan ook een prachtige tocht. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Oslo, overnachting airport hotel: Je arctische reis begint in Oslo met een overnachting in een hotel nabij de luchthaven.
Dag 2 - Chartervlucht naar Longyearbyen en inscheping: Ind e ochtend ga je naar de luchthaven en stap je aan boord van de privé chartervlucht naar Longyearbyen, de grootste nederzetting op Spitsbergen. Na aankomst heb je nog wat tijd om het dorpje te verkennen voordat je aan boord gaat. Inscheping is aan het einde van de middag. Je wordt verwelkomd met een drankje en na alle veiiligheidsprocedure doorlopen te hebben vertrekt het schip.
Dag 3 - 6 - Ontdekkingsreis Spitsbergen, 14th of July Glacier, Smeerenburg, Alkefjellet, Hinloopen Straat: We varen langs de kust van dit magische eiland en zijn eigenlijk constant op zoek naar ijsbergen en ander wildlife. Hier aan de westkust van Spitsbergen hebben we volop mogelijkheid om te genieten van immense gletsjers, walrussen, diepe fjorden, bergen en unieke flora en fauna.  We varen naar Krossfjord en zijn getuige van één van de meest aktieve gletsjers in Spitsbergen. Diep in het fjord wacht de gletsjer van Lilliehook op ons waar grote brokken ijs vallen met een donderend geweld in het water, een gaaf schouwspel! We maken een zodiac excursie naar het nabijgelegen Ny London, een verlaten mijnbouw gehuchtje en een ideale plek voor een mooie wandeling. De kans is groot dat hier de voor Spitsbergen typische rednieren lopen. Na een nacht varen komen we bij de spectaculaire Monaco Gletsjer. Mogelijke andere alndingsplaatsen zijn Texar Bar, Worsleyneset en de Andoyane eilanden (waarvan bekend is dat er ijsberen zitten). We bekijken een walruskolonie en in Smeerenburg kun je de overblijfselen zien van een verlaten Nederlands walviswaardersdorp. Ook een bezoek aan het Magdalena Fjord en het Russische mijndorpje Barentsburg behoren tot de mogelijkheden, net als de torenhoge kliffen van Alkehornet met duizenden zeevogels. Welke route we ook varen, het wordt hoe dan ook een fantastische reis!
Dag 7 - Ontscheping Longyearbyen en vlucht naar Oslo: Je avontuur eindigt weer in Longyearbyen vanwaar je met een chartervlucht weer terugvliegt naar Oslo.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Reizen in 2020 van Quark Expeditions met de World Explorer en Ocean Adventurer 
Deze reizen starten en eindigen in Oslo. Je overnacht eerst 1 nacht in Oslo en de volgende dag vlieg je met een speciale charter naar Longyearbyen. Aansluitend scheep je in aan boord van het schip. Dit transferpakket is verplicht en kost € 800 per persoon. 

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in de hut van je keuze op basis van volpension
• koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• transfers, indien je aansluitende vluchten reserveert
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• transferpakket t.w. € 800 incl. vluchten van Oslo naar Longyearbyen en terug, 1e hotelnacht in Oslo en alle transfers
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering


Reis je alleen, dan kun je op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe