Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Kennismaking met Spitsbergen

Terug Bekijk samenvatting

Deze compacte reis van zes dagen laat je kennismaken met het indrukwekkende indrukwekkende noordwesten van deze archipel. Je vaart langs de plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. De reis start en eidigt in Oslo vanwaar je met een charter naar Longyearbyen vliegt. We varen langs een kust met ruige bergen, schitterende fjorden en enorme ijsmassa’s die zo kenmerkend zijn voor Spitsbergen.  Onderweg is van alles te zien: we komen langs overblijfselen van oude poolexpedities en we hopen natuurlijk ijsberen te vinden. De kans is groot maar garanties zijn er nooit. Maar ook als ze niet gevonden worden wordt het een ongelofelijk mooie reis waarbij we ongetwijfeld ook walvissen, pelsrobben of de altijd grappige walrussen zullen zien. Je gaat elke dag met zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Het wordt hoe dan ook een prachtige tocht. 

Dag 1

Aankomst Oslo, overnachting airport hotel

Je arctische reis begint in Oslo met een overnachting in een hotel nabij de luchthaven.

Dag 2

Chartervlucht naar Longyearbyen en inscheping

Ind e ochtend ga je naar de luchthaven en stap je aan boord van de privé chartervlucht naar Longyearbyen, de grootste nederzetting op Spitsbergen. Na aankomst heb je nog wat tijd om het dorpje te verkennen voordat je aan boord gaat. Inscheping is aan het einde van de middag. Je wordt verwelkomd met een drankje en na alle veiiligheidsprocedure doorlopen te hebben vertrekt het schip.

Dag 3-6

Ontdekkingsreis Spitsbergen, 14th of July Glacier, Smeerenburg, Alkefjellet, Hinloopen Straat

We varen langs de kust van dit magische eiland en zijn eigenlijk constant op zoek naar ijsbergen en ander wildlife. Hier aan de westkust van Spitsbergen hebben we volop mogelijkheid om te genieten van immense gletsjers, walrussen, diepe fjorden, bergen en unieke flora en fauna. 

We varen naar Krossfjord en zijn getuige van één van de meest aktieve gletsjers in Spitsbergen. Diep in het fjord wacht de gletsjer van Lilliehook op ons waar grote brokken ijs vallen met een donderend geweld in het water, een gaaf schouwspel! We maken een zodiac excursie naar het nabijgelegen Ny London, een verlaten mijnbouw gehuchtje en een ideale plek voor een mooie wandeling. De kans is groot dat hier de voor Spitsbergen typische rednieren lopen. Na een nacht varen komen we bij de spectaculaire Monaco Gletsjer.

Mogelijke andere alndingsplaatsen zijn Texar Bar, Worsleyneset en de Andoyane eilanden (waarvan bekend is dat er ijsberen zitten). We bekijken een walruskolonie en in Smeerenburg kun je de overblijfselen zien van een verlaten Nederlands walviswaardersdorp. Ook een bezoek aan het Magdalena Fjord en het Russische mijndorpje Barentsburg behoren tot de mogelijkheden, net als de torenhoge kliffen van Alkehornet met duizenden zeevogels.

Welke route we ook varen, het wordt hoe dan ook een fantastische reis!

Dag 7

Ontscheping Longyearbyen en vlucht naar Oslo

Je avontuur eindigt weer in Longyearbyen vanwaar je met een chartervlucht weer terugvliegt naar Oslo.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer