Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Expeditiereis Noord-, West- en Zuid-Spitsbergen

  • • Bezoek historische plekken uit de tijd van de walvisvaart
  • • Kans op beluga's en ijsberen
  • • Comfortabele kleine schepen
Duur 9 Dagen

Soort West spitsbergen

Prijs (vanaf) € 4.500

Ontdek de noord-, west en zuidkust van Spitsbergen

Noord-Spitsbergen
Als eerste varen we naar het noordwesten van de archipel Spitsbergen. Langs de plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. Deze reis naar Spitsbergen brengt je zo zo ver mogelijk naar het noordoosten. Onderweg is van alles te zien: we komen langs overblijfselen van oude poolexpedities en er is een goede kans op ijsberen op het ijs. We varen langs een kust met ruige bergen, schitterende fjorden en enorme ijsmassa’s. Ook wordt geprobeerd om de beroemde 80e graad noorderbreedte over te steken. In de Krossfjorden zien we een indrukwekkende gletsjer en mogelijk ook poolvossen en baardrobben. Je gaat elke dag met Zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Het wordt hoe dan ook een prachtige tocht.

West- en Zuid-Spitsbergen
Ook varen we tijdens deze reis naar het zuidelijke deel van Spitsbergen, het gebied van de beluga. Op deze route maken we ook kennis met de geschiedenis van de walvisjagers. We wandelen langs kliffen en varen langs gletsjers en door indrukwekkende fjorden. Hopelijk ontmoeten we rendieren, zien we poolvossen en misschien spotten we zelfs de beroemde witte walvissen. Een van de meest spectaculaire gebieden van de zuidwestkust is het fjordenlabyrint bij Hornsund. Dit gebied heeft prachtige gletsjers en we maken kans om ijsberen en baardrobben te zien, wat je vakantie naar Spitsbergen helemaal compleet zal maken. 

Deze 9 tot 12-daagse reizen gaan in dit seizoen nog niet helemaal rond Spitsbergen.  Wel zijn het stuk voor stuk onvergetelijke reizen die voor altijd op je netvlies blijven staan.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Inschepen Longyearbyen: Aan het einde van de dag kun je inschepen aan boord van het schip. De crew heet je van harte welkom, wijst je je hut en daarna kun je genieten van een welkomstdrankje en al snel je eerste diner. De reis kan beginnen!
Dag 2 - 8 - ontdekkingsreis Spitsbergen, 14th of July Glacier, Smeerenburg, Alkefjellet, Hinloopen Straat: Tijdens de expeditiecruise varen we langs de westkust van Spitsbergen evenals naar de adembenedemde fjorden en eilandjes in het hoge noorden. We zijn constant op zoek naar wildlife. Geniet van de bijzondere arctische flora, gletsjers en de schitterende landschappen. Elke reis is weer anders, biedt weer nieuwe mogelijkheden om ontdekt te worden en ervaart weer andere weersomstandigheden. Daarom is er ook geen vast reisschema. We varen graag een stukje om als we van een collega schip horen dat er ergens ijsberen gespot zijn. Of blauwe vinvissen, orka's of ander wild. We hebben natuurlijk wel een aantal favoriete plekken die we altijd proberen te bezoeken. Deze zijn onder meer de 14th of July Glacier, Smeerenburg, Alkefjellet en de ingang van de Hinloopenstraat. De plekken die we zullen bezoeken worden geselecteerd door de expeditieleider die het maximale uit je reis wil halen! We besteden aandacht aan de historie en geologie van Spitsbergen en hopen dat we ijsberen zien. Een garantie is wat lastig af te geven maar de kans dat we ze zien is groot. De Hornsund is één van hun favoriete jachtgebieden en de torenhoge kliffen van Alkefjellet bieden een aantrekkelijke maal voor zowel ijsberen als arctische vossen. Poolepynton op Prins Karls Forland is een geweldige plek voor het spotten van walrussen en fotografie. Het zien van een grote groep walrussen van korte afstand zal voor altijd op je netvlies blijven staan! Deze logge beesten produceren een gigantisch lawaai wanneer ze allemaal proberen het beste plekje aan het water te bemachtigen. Als je een meer persoonlijk en stille kijk op deze arctische omgeving wilt hebben, kies dan voor een kajak excursie naar enkele van de meer geïsoleerde plekken van Spitsbergen. Smeerenburg is een geweldige plek voor een sneeuwschoen excursie, als de omstandigheden het toelaten. Je kunt hier een memorial bezoeken uit 1906. Deze historische plek eert de walvisvaarders die in de 17e en 18e eeuw om het leven kwamen tijdens hun werk in extreme arctische omstandingheden.  Spitsbergen biedt schitterende natuur in overvloed. De toendra kan verrassend kleurrijk zijn in de zomer met wilde bloemen. Elke dag kom je weer iets nieuws tegen. Of het nu een kudde rendieren is, een arctische vos, een oude verlaten hut, zeldzame vogels of een ijsbeer op jacht.
Dag 9 - ontscheping Longyearbyen: Helaas is je reis ten einde gekomen. Na het ontbijt verlaat je het schip en afhankelijk van je terugvlucht ga je of naar het dorpje of naar de luchthaven.  IJs & weder dienende.Het is goed mogelijk dat we van het reisschema afwijken. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren als er een ijsbeer te zien is of om walrussen te bekijken.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Reizen in 2021 van Quark Expeditions met de Ultramarine en Ocean Adventurer 
De prijzen zijn geldig voor boekingen tot en met eind maart 2022.Deze reizen starten en eindigen in Oslo. Je overnacht eerst 1 nacht in Oslo en vliegt de volgende dag vlieg met een speciale charter naar Longyearbyen. Aansluitend scheep je in aan boord van het schip. Dit transferpakket is verplicht en kost € 950 per persoon. 

Reizen in 2022 van Quark Expeditions met de Ultramarine en Ocean Adventurer
De prijzen zijn vroegboekprijzen geldig t/m eind maart 2021. De prijzen gelden alleen wanneer je voor 31 maart 2021 de volledig reis betaalt. Vanaf 1 april gelden andere prijzen. Je overnacht eerst 1 nacht in Oslo en vliegt de volgende dag met een speciale charter naar Longyearbyen. Aansluitend scheep je in aan boord van het schip. Dit transferpakket is verplicht en kost € 900 per persoon.

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat we van het reisschema afwijken. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren als er een ijsbeer te zien is of om walrussen te bekijken.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• koffie en thee
• informatiepakket 
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• bij Ocean Adventurer en Ultramarine: transferpakket inclusief vluchten van Oslo naar Longyearbyen en terug, 1e hotelnacht in Oslo en alle transfers
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Reis je alleen, dan kun je op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 18 mei 2021.

Reizen bekijken Lees meer