Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Grizzlyberen vanuit de Pyna-Tee-Ah Lodge

Terug

In het hart van de  natuur van de Cariboo Mountains, aan de Quesnel River, staat de comfortabele Pynah-Tee-Ah Lodge. Deze kleine lodge met 6 kamers voor maximaal 12 gasten wordt gerund door het echtpaar Zorn. In het gebied rondom de lodge leven veel wilde dieren en je verblijf staat helemaal in het teken van het zoeken naar de grizzlyberen en ander wild in deze regio. 

Dag 1

Accommodatie: Pyna-tee-ah Lodge

Aankomst in de Pyna-Tee-Ah Lodge

Het gebied rondom Likely heeft een rijke historie uit de tijd van de Gold Rush (rond 1860). Er zijn nog veel authentieke gebouwen en plekken waar je aan deze tijd wordt herinnerd. Het arrangement in de Pyna- tee- ah lodge begint om 13.00 uur. Na aankomst wordt je hartelijk welkom geheten door het echtpaar Gary en Peggy Zorn. Meteen in de middag nemen ze je mee op een historische Gold Rush Tour (er wordt hier overigens nog steeds naar goud gezocht). Of, als je liever met een gids meegaat voor een kano- of kajaktocht op 's werelds diepste fjordmeer kan dat ook. Om 18.00 uur staat het diner klaar en eet je gezamelijk met de andere gasten. In de avond kun je het dorpje verkennen. Of maak een wandeling langs de Quesnel River met in de zomer een schitterende bloemenpracht van asters, lelies, Indian Paint Brush en een kleurenpalet van andere wilde bloemen.  

Het is ook mogelijk later te arriveren echter vervalt het eerste deel van het programma. Helaas is daar later in het arrangement geen tijd meer voor.

Dag 2

Accommodatie: Pyna-tee-ah Lodge

Op zoek naar grizzlyberen en ander wildlife

Het kan zomaar zijn dat je vroeg wakker gemaakt wordt omdat de beren dan het aktiefst zijn! En met vroeg bedoelen we soms 04.00 uur! Na het ontbijt ga je op pad met Gary of een van zijn andere gidsen en trek je de bergen in op zoek naar grizzlyberen. Afhankelijk van het seizoen ga je per 4x4 of te voet. Gary heeft zijn leven gewijd aan het bestuderen de sociale hiërarchie, gewoontes en lichaamstaal van de grizzlyberen. Hij en zijn team herkennen de beren aan hun unieke gewoontes, temperament, families en kleur. De beste tijd om beren te zien is van eind augustus tot begin oktober, maar ze kunnen ook zeker al gespot worden vanaf midden juli. Aan het einde van de middag keer je weer terug en nadat je je hebt opgefrist, is er tijd voor een glas wijn voordat je weer een heerlijk diner krijgt.

Dag 3

Accommodatie: Pyna-tee-ah Lodge

Nog meer grizzlyberen

Ook vandaag ga je weer met de gids op pad en speur je de regio af naar grizzlyberen. Ongetwijfeld zie je ook ander wild. Na weer een enerverende dag wacht er weer een heerlijke maaltijd in de lodge.

Dag 4

Terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijt is je arrangement helaas ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe