Askja

Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 10 Dagen

Rockies Trail

Terug

De Canadese Rockies zijn je eerste kennismaking met Canada. Je bezoekt de warmwaterbronnen, ijsvelden en gletsjers en het uitzicht op deze bergen is adembenemend. In het binnenland van British Columbia maak je kennis met het land van de pioniers, goudzoekers en cowboys. Via Whistler reizen we (deels per veerboot) naar Vancouver Island, waar we twee nachten verblijven in Victoria. Hier ervaar je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. De reis eindigt in Vancouver, waar we het afscheidsdiner zullen gebruiken bij de beroemde Capilano Suspension Bridge.

Dag 1

Accommodatie: Delta Hotels by Marriott Calgary Downtown - Standard Room (LG)

Aankomst Calgary

Na aankomst in Calgary reis je op eigen gelegenheid (per shuttlebus, taxi of limousine) naar het hotel. Een vertegenwoordiger van onze Canadese partner zal je hier ontvangen en de reisbescheiden met je doornemen. Je hotelkamer is klaar, zodat je je even kunt opfrissen na de lange reis. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je overnacht in Calgary.

Dag 2

Accommodatie: Mount Royal Hotel // Banff Aspen Lodge // Delta Hotels Banff Royal Canadian Lodge - Standard Room (LO)

Stadstour Calgary en rit naar Banff

Bij het ontbijt maken we kennis met de rest van ons reisgezelschap. Daarna gaan we op pad om de stad te verkennen. Na een tour langs de hoogtepunten van Calgary reizen we richting de Rocky Mountains via de beroemde Trans-Canada Highway. Je overnacht in Banff en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Mount Royal Hotel // Banff Aspen Lodge // Delta Hotels Banff Royal Canadian Lodge - Standard Room (LO)

Bezoek aan Banff National Park

In de ochtend gaan we de omgeving van Banff National Park verkennen. Dit 6.641 km² grote park is het eerste Canadese nationale park. Het is opgericht in 1885 ter bescherming van de warmwaterbronnen. Een facultatieve helikoptertour biedt de mogelijkheid om het park op spectaculaire wijze te verkennen (vanaf ongeveer CAD 110). Maar je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met de facultatieve kabelbaanrit vanuit Banff naar de top van Sulphur Mountain. Een korte wandeling biedt een prachtig uitzicht over de vallei van de Bow River (ongeveer CAD 30).  De rest van de dag is ter vrije besteding. Neem rustig de tijd om rond te kijken. Cave and Basin Centennial Centre (een badhuis uit 1914) is een zwembad met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Vraag hier naar de uitgebreide wandel-, fiets- en kanomogelijkheden. Je kunt hier allerlei lange en korte wandelingen maken. Er zijn musea, zoals het Park Museum (over flora en fauna), het Whyte Museum (over de geschiedenis van de eerste pioniers) en het Luxton Museum of the Plains Indian (met een verzameling Indiaanse kleding, juwelen, wapens en voorwerpen). Loop ook even binnen in het Banff Springs Hotel. Je overnacht in Banff en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 4

Accommodatie: Lobstick Lodge // Marmot Lodge - Standard Room (LO)

Busrit Icefields Parkway naar Jasper

Vandaag rijden we over een van de mooiste bergwegen ter wereld: de Icefields Parkway, een snelweg met prachtig uitzicht op de Rockies. Met hun wit besneeuwde toppen bieden deze bergen een majestueuze aanblik. Al snel nadat we Banff National Park achter ons hebben gelaten, komen we aan bij het meest gefotografeerde meer van Canada: Lake Louise. Op het hoogste punt van de Icefields Parkway komen we bij het Columbia Icefield, de grootste trekpleister van dit gebied. Hier lopen mountain goats en bighorn sheep rond. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. We nemen plaats in de Ice Explorer, die ons meeneemt naar de zeer oude Athabasca-gletsjer. Hierna kun je facultatief gaan raften op de rivier de Athabasca (ongeveer CAD 55). Dan vervolgen we onze reis richting Jasper, het enige plaatsje in het gelijknamige nationale park. Je overnacht in Jasper en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 5

Accommodatie: DoubleTree by Hilton Kamloops // The Plaza Hotel - Standard Room (LO)

Rit Jasper naar Kamloops

In het nationale park Jasper is van alles te zien en te doen. Zo kun je er veel prachtige wandelingen maken, de rotsformaties van Maligne Canyon bezoeken of een boottochtje maken op Maligne Lake naar Spirit Lake (ongeveer CAD 60). Boek een ritje omhoog naar de top van Whistler Mountain en geniet van het geweldige uitzicht over Jasper en de omliggende bergen. Je bent niet zomaar uitgekeken in Jasper National Park! Ga eens kijken bij de golfbaan, waar niet alleen golfliefhebbers gebruikmaken van de banen, maar ook de wapitiherten en coyotes een plekje zoeken om te grazen of uit te rusten. Ook een bezoek aan de gletsjer en het ijsbergenmeertje van Mount Edith Cavell is zeer de moeite waard. Hier is ook een mooie wandeltocht van enkele kilometers te maken.
 

Dag 6

Accommodatie: Delta Hotels by Marriott Whistler Village Suites - Standard Room (LO)

Van Kamloops naar Whistler

Vandaag ervaren we spectaculaire veranderingen in het landschap terwijl we dwars door de landerijen richting het kustgebergte rijden. Je kunt deelnemen aan de facultatieve rondvlucht per watervliegtuig over Garibaldi Provincial Park voor een fascinerend uitzicht op het natuurreservaat met zijn vulkanische bergtoppen, meren en weides (vanaf ongeveer CAD 145). De rest van de dag is ter vrije besteding. Je overnacht in Whistler en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 7

Accommodatie: Coast Victoria Hotel & Marina by APA - Standard Room (LO)

Ferry van Horseshoe Bay naar Vancouver Island, via Chemainus naar Victoria

Vandaag gaat de route door het spectaculaire landschap aan de kust. Bij Horseshoe Bay ga je aan boord van de ferry. Je vaart over de ‘Strait of Georgia’ naar Vancouver Island, van waaruit je naar Victoria (de hoofdstad van British Columbia) gaat. Onderweg maken we een stop in Chemainus. Dit stadje doet door de meer dan 33 muurschilderingen aan als één grote openluchtgalerie. Je overnacht in Victoria en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Coast Victoria Hotel & Marina by APA - Standard Room (LO)

Bezoek aan Butchart Gardens, optionele excursies

Vandaag breng je een bezoek aan de beroemde Butchart Gardens, een van de grootste tuinen ter wereld. Je krijgt alle tijd om de schitterende tuinen te verkennen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt een facultatieve rondvlucht in een watervliegtuig maken boven de stad Victoria en de ‘Strait of Juan de Fuca’ met in de verte de Olympische bergen (ongeveer CAD 105). Of maak een facultatieve excursie waarbij je walvissen gaat spotten (CAD 92). De wateren rond Victoria zijn vooral in de zomer het leefgebied voor veel orka’s. De beste tijd om ze te zien zijn de maanden mei tot en met september. Familiegroepen orka’s zwerven dan rond tussen de vele eilanden voor de kust, op zoek naar vis. Ook grijze walvissen, bultruggen en de altijd vrolijke dolfijnen brengen regelmatig een bezoek aan dit gebied. Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat, omdat hij in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour, met overal volop bloemen. Het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zijn beide een bezoek waard. Je overnacht in Victoria en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 9

Accommodatie: Sutton Place Hotel Vancouver - Standard Room (HP)

Per ferry naar Vancouver, stadstour en afscheidsdiner

Je verlaat het gezellige Victoria voor een overtocht van Swartz Bay tussen de eilanden van de kust door naar het vasteland. Onderweg vaar je langs Saltspring Island, Pender Island en Galiano Island. Dit gebied is de zomerresidentie van veel orka’s en het komt vaak voor dat ze vanaf de ferry te zien zijn tijdens hun zoektocht naar voedsel. In Vancouver staat een stadstour langs onder andere Stanley Park, English Bay, Gastown en Chinatown op het programma. De rest van de dag is ter vrije besteding. 's Avonds is er een afscheidsdiner in de Capilano Suspension Bridge. Je overnacht in Vancouver en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 10

Einde van de reis

Met de laatste dag van je reis is ook het moment van afscheid aangebroken. Afhankelijk van je persoonlijke reisplannen kun je misschien nog wat laatste cadeaus en souvenirs kopen. Je reist op eigen gelegenheid (per shuttlebus, taxi of limousine) naar de luchthaven van Vancouver. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe