Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 22 Dagen

Nationale Parken & Wildlife in West-Canada

Terug Bekijk samenvatting

In de indrukwekkende natuur van West-Canada leeft heel veel wild en hoe gaaf is het om onder andere grizzly's, zwarte beren, wapiti’s of adelaars zelf in het wild te spotten? Voor orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen ga je naar Vancouver Island, waar je volop tijd en mogelijkheden hebt om naast de machtige reuzen van de zee ook andere zeedieren te observeren. Je komt op plekken waar je volop de bergen in kunt gaan om wandelingen te maken. We vermijden de drukste nationale parken van Banff en Jasper en zoeken juist de minder drukke gebieden op. Minder bekend maar net zo mooi! Geniet van je uitzicht op besneeuwde bergtoppen en helderblauwe meren en reis over prairies met cowboys naar de ruige kustlijn van Vancouver Island. Deze veelzijdige en complete reis West-Canada begint in Calgary en eindigt in de metropool Vancouver. Je gaat naar het Wildlife Wolf Center en maakt twee excursies waarbij je op zoek gaat naar beren en orka's. Askja zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes voor je geregeld wordt, zodat jij alleen maar hoeft te genieten van de droomlandschappen van West-Canada.

Dag 1 (ca. 10 km)

Accommodatie: Sandman Airport - Standard Room (LG) / B&B versie Inglewood B&B (LO)

Aankomst in Calgary

Je huurauto staat op het vliegveld van Calgary voor je klaar. Je haalt de auto op en je vakantie West-Canada kan beginnen! Je verblijft je eerste nacht in Canada in een accommodatie niet ver van de luchthaven.

Dag 2 (ca. 280 km)

Accommodatie: Aspen Village Inn - Standard Room (LG) / B&B versie Corner Mountain Inn (LO)

Rit naar Waterton Lakes National Park

Je verlaat de stad en rijdt in zuidelijke richting naar Waterton National Park op de grens met de Verenigde Staten. Je kunt kiezen uit verschillende routes. Eén hiervan brengt je langs het in 1981 door de UNESCO tot cultureel erfgoed uitgeroepen 'Head Smashed In Buffalo Jump', waar je kunt zien waar de prehistorische voorvaderen van de blackfoot-indianen bizons over de rand van de afgrond dreven. Je verblijft in het plaatsje Waterton Lakes in Waterton Lakes National Park.

Dag 3

Accommodatie: Aspen Village Inn - Standard Room (LG) / B&B versie Corner Mountain Inn (LO)

Vrije dag Waterton Lakes National Park

Je hebt een volle dag de tijd om te genieten van het prachtige Waterton Lakes National Park. Dit is een uniek park, omdat hier op een relatief klein oppervlak veel verschillende soorten landschap met bijbehorende flora en fauna te vinden zijn. Twee wegen brengen je het park in. Aan het einde van de ene weg kom je bij de Red Rock Canyon, waar je een leuke wandeling kunt maken. De andere route brengt je bij Cameron Lake, een prachtig bergmeer met uitstekende kajakmogelijkheden. 

Echte wandelliefhebbers nemen deze volle dag de tijd om de spectaculaire wandeling te maken: de Crypt Lake Trail. Na een korte ferrytocht over Upper Waterton Lake naar het startpunt van de wandeling bij Crypt Landing begint de klim van zo'n 3 uur. Je wandelt dicht langs 4 watervallen: Hell Roaring Falls (1 kilometer), Twin Falls (3,5 kilometer), Burnt Rock Falls (5,6 kilometer) and Crypt Falls (8 kilometer). Hoogtepunt voor velen is de stalen ladder en de 20 meter lange tunnel dwars door de berg. Na een korte manoeuvre rondom een klif (waar je je aan een staalkabel moet vasthouden) kom je bij het prachtige Crypt Lake.

Dag 4 (ca. 170 km)

Accommodatie: Stanford Resort - Standard Room (LG) / B&B versie Twisted Timber (LO)

Van Waterton naar Fernie

Een korte rijdag over de immense prairies van West-Canada richting de bergen van de Kootenays. Fernie is gelegen in een bosrijke omgeving en wordt omringd door de toppen van Crowsnest Pass. In 1903 vond hier een reusachtige aardverschuiving plaats, waarbij het gehuchtje Frank met zijn zeventig inwoners volledig bedolven werd. De omvang van deze ramp is nog steeds goed te zien en meer informatie hierover vind je in het Frank Slide Interpretive Center.

Dag 5

Accommodatie: Stanford Resort - Standard Room (LG) / B&B versie Twisted Timber (LO)

Wandel de Fernie Ridge Walk vanuit Fernie

Op deze vrije dag heb je de hele dag de tijd om te relaxen en het schilderachtig stadje Fernie te bekijken. Fernie biedt ook mogelijkheden om een fietstocht te maken of te gaan raften op de river. Als je graag een wandeling wilt maken, raden we je aan om de Fernie Ridge Walk te lopen. Dit is een prachtige, maar stevige dagwandeling voor geoefende wandelaars. Je wordt beloond met verbluffende uitzichten van de Rocky Mountain Trench in het westen en de Front Ranges van Alberta in het oosten. 

Dag 6 (ca. 435 km)

Accommodatie: Whitewater Lodge - Standard Room (LG) / B&B versie Au Berge B&B (LO)

Rit via Kootenays National Park en Lake Louise naar Golden

Maak vandaag een mooie roadtrip dwars door de Kananaskis en via het Kootenay National Park. Bij Radium Hotsprings neem je Highway 93 richting de Rockies, één van de mooiste routes die je in West-Canada kunt vinden. Verbaas je over de ruige bergwereld waar je midden in zit! Het uitzicht op de lange wegen en besneeuwde bergtoppen is fenomenaal en je passeert genoeg fotogenieke plekken om te stoppen. Af en toe stroomt er een riviertje langs de weg met een waterval waar je naartoe kunt wandelen. De weg eindigt net ten zuiden van Lake Louise, dat je ook nog kunt bezoeken voor je naar Golden rijdt. Golden ligt in een spectaculaire omgeving, aan de rand van het Yoho National Park en dichtbij het Glacier National Park. Vanuit Golden kun je maar liefst zes nationale parken bezoeken!

Dag 7

Accommodatie: Whitewater Lodge - Standard Room (LG) / B&B versie Au Berge B&B (LO)

Golden

Golden ligt in een spectaculaire omgeving, aan de rand van het Yoho National Park en dichtbij het Glacier National Park. Vanuit Golden kun je maar liefst zes nationale parken bezoeken! Eigenlijk heb je veel te kort tijd om hier alles te kunnen zien. Zo is er het Northern Lights Wildlife Wolf Center vlakbij Golden, een zeer informatieve manier om meer over wolven te leren. Emerald Lake ligt vlakbij Field, het is wel een klein uurtje rijden maar dit fotogenieke en smaragdgroene bergmeer is de rit zeker waard. Als belangrijke waterbron voor veel dieren, is dit meer een prima plek om wild te spotten. En als je je bezoek vroeg in de ochtend planned (voor 08.00 uur), heb je het meer nog voor jezelf. Je kunt hier een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang.

Nieuw is de in de zomer van 2021 geopende Golden Skybridge. Geniet van Canada's hoogste hangbrug die maar liefst 129 meter hoog boven een enorme kloof in de Columbia Valley hangt terwijl een woeste rivier en een 60 meter hoge waterval onder donderen. Daarnaast kun je hier ook genieten van een 3 km lange wandeltrail met schitterende uitzichten over de vallei, een restaurant en andere unieke activiteiten.  

Dag 8

Accommodatie: Goldenwood Lodge - Standard Room (LG) / B&B versie Au Berge B&B (LO)

Verken Yoho en/of Banff National Park

Nóg een vrije dag in deze fraaie omgeving. Je kunt de gondel omhoog nemen, de bergen in naar het Kicking Horse Resort waar je je begeeeft in een schitterende bergwereld op een hoogte van zo'n 2.450 meter. Hier boven zijn ook weer prachtige wandelmogelijkheden waarbij je kunt keizen uit diverse wandelingen varierend van twintig minuten tot zo'n zes uur.

Vlak voor het plaatsje Field kun je de afslag nemen naar Emerald Lake en na drie kilometer moet je eerst even stoppen bij de Natural Bridge, een natuurlijke brug uitgeslepen door de Kicking Horse River. Na een korte rit van zo'n 10 minuten arriveer je bij het zeer fotogenieke, smaragdgroene bergmeer. Dit meer is een prima plek om wild te spotten omdat het als belangrijke waterbron is voor vele wilde dieren. En als je je bezoek vroeg in de ochtend plant (voor 08.00 uur), heb je het meer nog voor jezelf. Je kunt hier een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang.

Dag 9 (ca. 150 km)

Accommodatie: Regent Hotel - Standard Room (LO) / B&B versie Courthouse Inn (LO)

Dwars door de Rockies naar Revelstoke

Het is slechts een korte, maar schitterende rit over de Trans Canada Highway 1 en dwars door Glacier en Mount Revelstoke National Park naar Revelstoke. Revelstoke ligt midden in de ongerepte natuur. Op Mount Revelstoke kun je heerlijk wandelen door bloeiende bergweiden met prachtige vergezichten. Het gebied heeft een naam om het vele wild dat hier loopt. Er is een goede kans dat u de dieren kunt observeren, zoals elanden en zwarte- en grizzlyberen. Bij Revelstoke Canyon Dam wordt de Columbia River opgestuwd en in het bezoekerscentrum wordt informatie gegeven over de Canadese energiebedrijven. 

Glacier National Park biedt met haar steile bergen en nauwe dalen één van de ruigste landschappen in West-Canada. Hier vindt je zo'n 400 gletsjers en ijsvlaktes die gevoed worden door een grote hoeveelheid neerslag. Boven op Rogers Pass vind je een Discovery Center waarbij je allerlei informatie over het park en haar schitterende wandeltrails te weten kunt komen.

Dag 10

Accommodatie: Regent Hotel - Standard Room (LO) / B&B versie Courthouse Inn (LO)

Revelstoke

Je vrije dag in het gebied van de Monashee en Selkirk Mountains kun je op verschillende actieve manieren invullen. Er zijn talloze wandelingen mogelijk op Mount Revelstoke en in Glacier National Park, er zijn mountainbikepaden en je kunt raften op de Illecillewaet River. Treinliefhebbers moeten zeker het spoorwegmuseum bezoeken. In de avond kun je genieten van gratis live muziek in Grizzy Plaza.

Dag 11 (ca. 280 km)

Accommodatie: Clearwater Lodge - Standard Room (LO) / B&B versie Alpine Meadows (LO)

Watervallen en bloemenweides in Wells Gray Park

Je rijdt verder over de Trans Canada Highway 1, via Salmon Arm naar Clearwater. Nog niet zo druk, maar minstens zo mooi als de andere parken in de Rockies is het Wells Gray Provincial Park, het land van vulkanen, watervallen en cowboys. Je verblijft hier twee nachten. Wells Gray Park is het thuis van Canada’s grootste populatie zwarte beren. Maar ook ander wild is hier regelmatig te spotten, zoals elanden, wolven, herten, coyotes, vossen en adelaars. 

Dag 12

Accommodatie: Clearwater Lodge - Standard Room (LO) / B&B versie Alpine Meadows (LO)

Wandelen in Wells Gray Park

Wandelliefhebbers raden we aan om een tocht op Trophy Mountain te maken. Daar kijk je je ogen uit temidden van de schitterende bloemenpracht op deze alpine weiden. De bermen langs de wegen worden gekleurd door duizenden wilde paarse lupines en roze Indian Paintbrush. Echt spectaculair en zeker een aanrader (ook voor kinderen!) is het riverraft-avontuur op de Clearwater River. Deze wildwaterrivier (klasse 4) is een van de beste plekken om te raften in British Columbia. De tocht begint in Clearwater. 

Dag 13 (ca. 425 km)

Accommodatie: Whistler Village Inn & Suites - Standard Room (LG) / B&B versie The Listel (LG)

Door het dorre binnenland naar Whistler

Je rijdt over een van de meest afwisselende routes door de natuur van West-Canada. Vandaag volg je de bochtige Gold Rush Trail, een oude houthakkersweg en nu bekend als Duffey Lake Road. Je bevindt je tussen prachtige, met dichte bossen bedekte bergen met hier en daar een kristalhelder meer. In Whistler geniet je van een vrije dag in de natuur. In de zomer zijn er allerlei outdoor-activiteiten mogelijk, zoals mountainbiken, wildwaterraften, paardrijden en zomerskiën.

Dag 14

Accommodatie: Whistler Village Inn & Suites - Standard Room (LG) / B&B versie The Listel (LG)

Whistler en Blackcomb Mountains

In Whistler geniet je van een vrije dag in de natuur. ‘s Winters is Whistler hét skicentrum van Canada. In de zomer zijn er allerlei outdoor-activiteiten mogelijk, zoals mountainbiken, wildwaterraften, paardrijden en zomerskiën. Een van de nieuwste hoogtepunten in West-Canada is de Peak 2 Peak: een 4,4 kilometer lange tocht per gondel tussen de Whistler en Blackcomb Mountains. Je zweeft dan hoog boven de grond en maakt kennis met het unieke berglandschap in de omgeving van Whistler. 

Dag 15 (ca. 320 km)

Accommodatie: Anchor Inn - Standard Room (LO) / B&B versie Comfort Inn (LO)

Naar Vancouver Island, Campbell River

Vandaag reis je vanuit Whistler via de Sea to Sky Highway naar de Stille Oceaan. Als je op tijd vertrekt, heb je onderweg nog de tijd om met de nieuwe Sea to Sky Gondola de bergen in te gaan voor een verbluffend uitzicht. Bij Horseshoe Bay rij je de auto de ferry op voor de oversteek van anderhalf uur naar Nanaimo op Vancouver Island. Parksville ligt op korte afstand van Nanaimo aan de oostkust van het eiland. Vanwege de beschutting van de Beaufort Mountain Range lijken het klimaat en de watertemperatuur hier meer op Californië dan op West-Canada! 

Dag 16

Accommodatie: Anchor Inn - Standard Room (LO) / B&B versie Comfort Inn (LO)

Campbell River

In Campbell River komen meerdere visrijke zeestraten samen en daardoor wordt het wel de 'zalmhoofdstad' van Canada genoemd. Het is een uitgelezen plek om een walvis- wildlife of berenexcursie te maken. Je kunt er ook een hengeltje uitgooien, over de mooie oeverpromenade lopen en de drukte rond de vissersboten bekijken. Als je tijd over hebt, kun je wandelen in de bossen vol reusachtige bomen behangen met baardmossen in Strathcona Park. 

Dag 17 (ca. 175 km)

Accommodatie: West Coast Motel - Standard Room (LG) / B&B versie Blue Bear of Ocean Mist (LO)

Dwars over het Vancouver Island naar de westkust, Ucluelet

Van hieruit reis je naar het zuiden en bij Qualicum Beach steek je het eiland over naar de westkust. Onderweg kom je langs Mac Millan Provincial Park. Hier vind je een natuurreservaat met reusachtige bomen en prima wandelpaden. Met zijn 800 jaar oude douglas-sparren en enorme rode cedars is dit een van de laatste stukken oerbos van het eiland. De weg komt uit bij de grillige kust van de Pacific. Rijdend langs deze kust, richting Tofino, zie je het op een hoge klif gelegen Wickaninnish Visitor Centre. Dit prachtige informatiecentrum heeft een terras met weids uitzicht over de Pacific. Ook kun je naar hartelust wandelen vanuit dit centrum.

Dag 18

Accommodatie: West Coast Motel - Standard Room (LG) / B&B versie Blue Bear of Ocean Mist (LO)

Pacific Rim National Park, uitwaaien aan de kust

Deze dag kun je vrij besteden in het Pacific Rim National Park. De westkust is ruig en grotendeels ontoegankelijk. Het gematigde regenwoud wordt gekenmerkt door enorme woudreuzen, varens en baardmossen. Het is een leefgebied van zwarte beren en in het water zwemmen walvissen. WIj hebben een excursie voor je inbegrepen waarbij je op zoek gaat naar zwarte beren! Ook is de omgeving perfect geschikt voor een kajaktocht (bij rustig water) of een wandeling door Tonquin Park naar een afgelegen baai met een zandstrand. 

Dag 19 (ca. 320 km)

Accommodatie: Helm's Inn Inn - Standard Room (LG) / B&B versie Oak Bay Guest House (LO)

Naar het zuiden van Vancouver Island, Victoria

Je neemt afscheid van Tofino en de grillige kust van de Pacific en rijdt weer naar de oostkant van Vancouver Island, dat ooit eigendom was van de Saanich-indianen. Onderweg kom je eerst door Chemainus, waar grote muurschilderingen een wandeling door dit stadje de moeite waard maken. In het plaatsje Duncan vind je veel totempalen. Je einddoel voor vandaag is Victoria, de hoofdstad van British Columbia.

Dag 20

Accommodatie: Helm's Inn - Standard Room (LG) / B&B versie Oak Bay Guest House (LO)

Vrije dag in Victoria

Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat, omdat hij in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je volop bloemen tegen. Hier vertrekken ook de orka- en walvisexcursies en wij hebben daarom ook een leuke orka-excursie voor je in de reis inbegrepen! 

Dag 21 (ca. 70 km)

Accommodatie: Moda Hotel - Standard Room (LG) / B&B versie The Sylvia Hotel (LG)

Terug naar Vancouver op het vasteland

Je verlaat het gezellige Victoria voor een ferrytocht van Swartz Bay langs de eilanden voor de kust naar het vasteland. Onderweg vaar je langs Salt Spring Island, Pender Island en Galiano Island. Dit gebied is de zomerresidentie van veel orka’s en het komt vaak voor dat ze vanaf de ferry te zien zijn tijdens hun zoektocht naar zalm. Vervolgens neem je de ferry terug naar Vancouver waar je de laatste nacht van je vakantie West-Canada doorbrengt.

Dag 22

Inleveren huurauto en einde van je reis

Helaas is je vakantie ten einde gekomen. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht heb je nog tijd om wat laatste inkopen te doen. In de omgeving van de luchthaven, in Richmond, zijn meerdere winkelcentra te vinden om nog even te shoppen. Je levert de huurauto weer in op de luchthaven van Vancouver.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.