Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 20 Dagen

Het andere West-Canada

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze ontdekkingstocht door West Canada verblijf je in sfeervolle B&B's, lodges en kleine inns. De meeste accommodaties staan bekend om de uitstekende service en gastvrijheid. Je gaat op zoek naar wild en hoopt natuurlijk om onder andere grizzly's, zwarte beren, wapiti’s of adelaars zelf in het wild te spotten. Voor orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen ga je naar Vancouver Island, waar je volop tijd en mogelijkheden hebt om naast de machtige reuzen van de zee ook andere zeedieren te observeren. Je komt op plekken waar je volop de bergen in kunt gaan om wandelingen te maken. We vermijden de drukste nationale parken van Banff en Jasper en zoeken juist de minder drukke gebieden op. Minder bekend maar net zo mooi! Geniet van je uitzicht op besneeuwde bergtoppen en helderblauwe meren en reis over prairies met cowboys naar de ruige kustlijn van Vancouver Island. Deze veelzijdige en complete reis door West-Canada begint in Calgary en eindigt in de metropool Vancouver. Askja zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes voor je geregeld wordt, zodat jij alleen maar hoeft te genieten van de droomlandschappen van West-Canada.

Dag 1 (ca. 10 km)

Accommodatie: Sandman Airport (LG)

Aankomst in Calgary

Je huurauto staat op het vliegveld van Calgary voor je klaar. Je haalt de auto op en je vakantie West-Canada kan beginnen! Je verblijft je eerste nacht in Canada in een accommodatie niet ver van de luchthaven.

Dag 2 (ca. 255 km)

Accommodatie: Rocky Ridge Country Lodge (LO)

Rit naar Waterton Lakes National Park

Je verlaat de stad en rijdt in zuidelijke richting naar Waterton National Park op de grens met de Verenigde Staten. Je kunt kiezen uit verschillende routes. Eén hiervan brengt je langs het in 1981 door de UNESCO tot cultureel erfgoed uitgeroepen 'Head Smashed In Buffalo Jump', waar je kunt zien waar de prehistorische voorvaderen van de blackfoot-indianen bizons over de rand van de afgrond dreven. Je verblijft in een accommodatie nabij het Waterton Lakes National Park.

Dag 3

Accommodatie: Rocky Ridge Country Lodge (LO)

Waterton Lakes National Park

Je hebt een volle dag de tijd om te genieten van het prachtige Waterton Lakes National Park. Dit is een uniek park, omdat hier op een relatief klein oppervlak veel verschillende soorten landschap met bijbehorende flora en fauna te vinden zijn. Twee wegen brengen je het park in. Aan het einde van de ene weg kom je bij de Red Rock Canyon, waar je een leuke wandeling kunt maken. De andere route brengt je bij Cameron Lake, een prachtig bergmeer met uitstekende kajakmogelijkheden. 

Echte wandelliefhebbers nemen deze volle dag de tijd om de spectaculaire wandeling te maken: de Crypt Lake Trail. Na een korte ferrytocht over Upper Waterton Lake naar het startpunt van de wandeling bij Crypt Landing begint de klim van zo'n 3 uur. Je wandelt dicht langs 4 watervallen: Hell Roaring Falls (1 kilometer), Twin Falls (3,5 kilometer), Burnt Rock Falls (5,6 kilometer) and Crypt Falls (8 kilometer). Hoogtepunt voor velen is de stalen ladder en de 20 meter lange tunnel dwars door de berg. Na een korte manoeuvre rondom een klif (waar je je aan een staalkabel moet vasthouden) kom je bij het prachtige Crypt Lake.

Dag 4 (ca. 195 km)

Accommodatie: Birch Meadows Lodge B&B (LO)

Van Waterton naar Fernie

Een korte rijdag over de immense prairies van West-Canada richting de bergen van de Kootenays. Fernie is gelegen in een bosrijke omgeving en wordt omringd door de toppen van Crowsnest Pass. In 1903 vond hier een reusachtige aardverschuiving plaats, waarbij het gehuchtje Frank met zijn zeventig inwoners volledig bedolven werd. De omvang van deze ramp is nog steeds goed te zien en meer informatie hierover vind je in het Frank Slide Interpretive Center.

Dag 5

Accommodatie: Birch Meadows Lodge B&B (LO)

Wandel de Fernie Ridge Walk vanuit Fernie

Op deze vrije dag heb je de hele dag de tijd om te relaxen en het schilderachtig stadje Fernie te bekijken. Fernie biedt ook mogelijkheden om een fietstocht te maken of te gaan raften op de river. Als je graag een wandeling wilt maken, raden we je aan om de Fernie Ridge Walk te lopen. Dit is een prachtige, maar stevige dagwandeling voor geoefende wandelaars. Je wordt beloond met verbluffende uitzichten van de Rocky Mountain Trench in het westen en de Front Ranges van Alberta in het oosten. 

Dag 6 (ca. 330 km)

Accommodatie: Moberly Lodge (LO)

Rit via Kootenays National Park en Lake Louise naar Golden

Maak vandaag een mooie roadtrip dwars door de Kananaskis en via het Kootenay National Park. Bij Radium Hotsprings neem je Highway 93 richting de Rockies, één van de mooiste routes die je in West-Canada kunt vinden. Verbaas je over de ruige bergwereld waar je midden in zit! Het uitzicht op de lange wegen en besneeuwde bergtoppen is fenomenaal en je passeert genoeg fotogenieke plekken om te stoppen. Af en toe stroomt er een riviertje langs de weg met een waterval waar je naartoe kunt wandelen. De weg eindigt net ten zuiden van Lake Louise, dat je ook nog kunt bezoeken voor je naar Golden rijdt. Golden ligt in een spectaculaire omgeving, aan de rand van het Yoho National Park en dichtbij het Glacier National Park. Vanuit Golden kun je maar liefst zes nationale parken bezoeken!

Dag 7

Accommodatie: Moberly Lodge (LO)

Golden

Golden ligt in een spectaculaire omgeving, aan de rand van het Yoho National Park en dichtbij het Glacier National Park. Vanuit Golden kun je maar liefst zes nationale parken bezoeken! Eigenlijk heb je veel te kort tijd om hier alles te kunnen zien. Zo is er het Northern Lights Wildlife Wolf Center vlakbij Golden, een zeer informatieve manier om meer over wolven te leren. Emerald Lake ligt vlakbij Field, het is wel een klein uurtje rijden maar dit fotogenieke en smaragdgroene bergmeer is de rit zeker waard. Als belangrijke waterbron voor veel dieren, is dit meer een prima plek om wild te spotten. En als je je bezoek vroeg in de ochtend planned (voor 08.00 uur), heb je het meer nog voor jezelf. Je kunt hier een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de Golden Skybridge: geniet van Canada's hoogste hangbrug die maar liefst 129 meter hoog boven een enorme kloof in de Columbia Valley hangt terwijl een woeste rivier en een 60 meter hoge waterval onder donderen. Daarnaast kun je hier ook genieten van een 3 km lange wandeltrail met schitterende uitzichten over de vallei, een restaurant en andere unieke activiteiten.  

Dag 8 (ca. 140 km)

Accommodatie: Alpenrose B&B (LO)

Dwars door de Rockies naar Revelstoke

Het is slechts een korte, maar schitterende rit over de Trans Canada Highway 1 en dwars door Glacier en Mount Revelstoke National Park naar Revelstoke. Revelstoke ligt midden in de ongerepte natuur. Op Mount Revelstoke kun je heerlijk wandelen door bloeiende bergweiden met prachtige vergezichten. Het gebied heeft een naam om het vele wild dat hier loopt. Er is een goede kans dat u de dieren kunt observeren, zoals elanden en zwarte- en grizzlyberen. Bij Revelstoke Canyon Dam wordt de Columbia River opgestuwd en in het bezoekerscentrum wordt informatie gegeven over de Canadese energiebedrijven. 

Glacier National Park biedt met haar steile bergen en nauwe dalen één van de ruigste landschappen in West-Canada. Hier vindt je zo'n 400 gletsjers en ijsvlaktes die gevoed worden door een grote hoeveelheid neerslag. Boven op Rogers Pass vind je een Discovery Center waarbij je allerlei informatie over het park en haar schitterende wandeltrails te weten kunt komen.

Dag 9

Accommodatie: Alpenrose B&B (LO)

Revelstoke

Je vrije dag in het gebied van de Monashee en Selkirk Mountains kun je op verschillende actieve manieren invullen. Er zijn talloze wandelingen mogelijk op Mount Revelstoke en in Glacier National Park, er zijn mountainbikepaden en je kunt raften op de Illecillewaet River. Treinliefhebbers moeten zeker het spoorwegmuseum bezoeken. In de avond kun je genieten van gratis live muziek in Grizzy Plaza.

Dag 10 (ca. 305 km)

Accommodatie: Wells Gray Guest Ranch (LO)

Rit naar Clearwater bij het Wells Gray Park

Je rijd verder over de Trans Canada Highway 1 naar het westen en daarna verder noordwaarts. Uiteindelijk arriveer je in het plaatsje Clearwater aan de voet van Wells Gray Park. Midden in het kleine dorpje Clearwater ligt Dutch Lake, een zwemmeer waar je in de warme zomers heerlijk even af kunt koelen. Vanuit Clearwater is het nog ongeveer 45 minuten rijden naar de ingang van het park.

Dag 11

Accommodatie: Wells Gray Guest Ranch (LO)

Bezoek Helmcken Falls, Dawson Falls en andere hoogtepunten in Wells Gray Park

Een vrije dag in Wells Gray Provincial Park, het land van vulkanen en cowboys. Wanneer je naar het park rijdt, kom je eerst langs de diepe kloof Spahats Creek. Het park staat bekend om de prachtige watervallen, zoals de Dawson en Helmcken Falls, en om de interessante geologie (gevormd door oude lavastromen). Een prima manier om het park te bekijken is kanovaren op Clearwater Lake. Ben je hier in augustus/september, maak dan zeker een wandeling door het oeroude bos naar Bailey’s Chute. Hier springen de zalmen dan hoog op om door de stroomversnellingen te komen. Een goede mogelijkheid om van de stille natuur te genieten is een kanotocht op Clearwater Lake midden in het park. Wil je liever gaan wandelen? Dan zijn er een aantal fantastische trails waaruit je kunt kiezen.

Dag 12 (ca. 420 km)

Accommodatie: Greenwood Country Inn (LO)

Door het dorre binnenland naar Pemberton

Je rijdt over een van de meest afwisselende routes door de natuur van West-Canada. Vandaag volg je de bochtige Gold Rush Trail, een oude houthakkersweg en nu bekend als Duffey Lake Road. Je bevindt je tussen prachtige, met dichte bossen bedekte bergen met hier en daar een kristalhelder meer. Het verblijf voor de komende twee nachten is in Pemberton.

Dag 13

Accommodatie: Greenwood Country Inn (LO)

Whistler en Blackcomb Mountains

In Pemberton en Whistler geniet je van een vrije dag in de natuur. ‘s Winters is Whistler hét skicentrum van Canada. In de zomer zijn er allerlei outdoor-activiteiten mogelijk, zoals mountainbiken, wildwaterraften, paardrijden en zomerskiën. Eén van de hoogtepunten in West-Canada is de Peak 2 Peak: een 4,4 kilometer lange tocht per gondel tussen de Whistler en Blackcomb Mountains. Je zweeft hoog boven de grond en maakt kennis met het unieke berglandschap in de omgeving van Whistler.

Dag 14 (ca. 340 km)

Accommodatie: Oyster Bay Resort (LG)

Naar Vancouver Island, Campbell River

Vandaag reis je vanuit Pemberton via de Sea to Sky Highway naar de Stille Oceaan. Bij Horseshoe Bay rij je de auto de ferry op voor de oversteek van anderhalf uur naar Nanaimo op Vancouver Island. Parksville ligt op korte afstand van Nanaimo aan de oostkust van het eiland. Vanwege de beschutting van de Beaufort Mountain Range lijken het klimaat en de watertemperatuur hier meer op Californië dan op West-Canada! 

Dag 15

Accommodatie: Oyster Bay Resort (LG)

Campbell River

In Campbell River komen meerdere visrijke zeestraten samen en daardoor wordt het wel de 'zalmhoofdstad' van Canada genoemd. Het is een uitgelezen plek om een walvis- wildlife of berenexcursie te maken. Je kunt er ook een hengeltje uitgooien, over de mooie oeverpromenade lopen en de drukte rond de vissersboten bekijken. Als je tijd over hebt, kun je wandelen in de bossen vol reusachtige bomen behangen met baardmossen in Strathcona Park. 

Excursietips:
• walvis- en wildlife tours Campbell River
• grizzly bear journey Campbell River

Dag 16 (ca. 250 km)

Accommodatie: Ashcroft House (LO)

Naar het zuiden van Vancouver Island, Victoria

Je rijdt verder richting het zuiden van Vancouver Island, dat ooit eigendom was van de Saanich-indianen. Onderweg kom je eerst door Chemainus, waar grote muurschilderingen een wandeling door dit stadje de moeite waard maken. In het plaatsje Duncan vind je veel totempalen. Je einddoel voor vandaag is Victoria, de hoofdstad van British Columbia.

Dag 17

Accommodatie: Ashcroft House (LO)

Vrije dag in Victoria

Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat, omdat hij in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je volop bloemen tegen. 

Excursietip:
• Victoria whale watching

Dag 18 (ca. 120 km)

Accommodatie: Moda Hotel (LG)

Terug naar Vancouver op het vasteland

Je verlaat het gezellige Victoria voor een ferrytocht van Swartz Bay langs de eilanden voor de kust naar het vasteland. Onderweg vaar je langs Salt Spring Island, Pender Island en Galiano Island. Dit gebied is de zomerresidentie van veel orka’s en het komt vaak voor dat ze vanaf de ferry te zien zijn tijdens hun zoektocht naar zalm. Vervolgens neem je de ferry terug naar Vancouver waar je de laatste nacht van je vakantie West-Canada doorbrengt.

Dag 19

Accommodatie: Moda Hotel (LG)

Vrije dag in Vancouver

Vancouver is een van de leukste steden van Canada, en staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en het voor Canadese begrippen relatief milde klimaat. Ook de directe omgeving is indrukwekkend: Vancouver wordt omringd door besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kuststroken.

Een greep uit de beroemde bezienswaardigheden in Vancouver 

Capilano Suspension Bridge in Noord-Vancouver is een 136 meter lange houten hangbrug over de Capilano rivier. Het zicht over de overweldigende natuur is fenomenaal. Naast de loopbrug ligt het Capilano River Regional Park. Dit park heeft nog meer bruggen waaronder enkele die over rotsformaties lopen van Capilano Canyon. Met diverse begeleide wandelingen kom je langs een totempalen park, klim je in boomhuizen, kun je vissen voeren en kunnen kinderen het regenwoud ontdekken.

Stanley Park 
Dit prachtige park wordt jaarlijks bezocht door zo’n acht miljoen bezoekers. Veel inwoners van Vancouver gebruiken het park niet alleen om te rusten, maar om te relaxen en te sporten. Het omliggende pad ‘False Creek Seawall’ heeft éénrichtingsverkeer en is erg leuk om te fietsen. Ook vind je het Vancouver Aquarium zich in het park en een veld met totempalen. Daarnaast zijn er sportvelden, meren, zwembaden en stranden te vinden die een enorme aantrekkingskracht hebben op de lokale bevolking. Na het werk  komen ze hierom te relaxen en te picknicken. 

Gastown
Dit is de historische binnenstad van Vancouver en vernoemd naar de zeeman "Gassy" Jack Deighton’ die in 1867 in Vancouver arriveerde en gewapend met een vat whisky hier zijn eerste saloon opende. Al snel werd hij bekend vanwege zijn eindeloze geklets ('gassing') en werd het gebied rondom zijn saloon bekend als 'Gassy's town', nu dus Gastown. Al snel begon de stad te floreren vanuit Gastown en tegenwoordig is dit deel van de stad ‘hip and happening’. Je vindt er veel gezellige restaurants en andere horecagelegenheden en de wijk is erg geliefd bij architecten, kunstenaars, acteurs, en nieuwe media bedrijven. De Gastown Steam Clock vind je terug op de hoek van Cambie en Water Street, deze klok loopt op stoom en elk kwartier hoor je een melodietje. Shoppen kun je heerlijk bij de vele boetiekjes en het winkelcentrum "The Landing Mall’.

Granville Island
Is een klein schiereilandje midden in Vancouver, waar je de grootste openbare markt van Vancouver vindt met veel lokale producten en een aantal winkeltjes en kraampjes met voornamelijk handgemaakte artikelen en artistieke beroepen. 

Robson Street
Robson Street is dé winkelstraat van Vancouver. De winkels hier zijn tot laat geopend en er is hier altijd wat te zien en te beleven. Haaks op Robson Street loopt Granville Street waar je ook weer leuke winkels vindt.

Vancouver Harbour en een tocht per watervliegtuig
In de haven van Vancouver is altijd wat te zien, het is een komen en gaan van watervliegtuigjes, boten en grote schepen. Een rondvlucht per watervliegtuig is echt leuk! In een 35 minuten tocht per watervliegtuig heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en de omgeving. Er zijn verschillende tochtjes te maken, van vluchten met een postvliegtuig naar de eilandjes of zelfs een overtocht naar Victoria op Vancouver Island. 

Excursietip:
• the Mail Run per watervliegtuig

Dag 20

Inleveren huurauto en einde van je reis

Helaas is je vakantie ten einde gekomen. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht heb je nog tijd om wat laatste inkopen te doen. In de omgeving van de luchthaven, in Richmond, zijn meerdere winkelcentra te vinden om nog even te shoppen. Je levert de huurauto weer in op de luchthaven van Vancouver.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.